Red_Neck написа:Keanu^Reeves написа:кайте малко сега, вие имате ли си на представа какво значи наистина "Дясно"?
Някой от вас живял ли е някога в САЩ, че да ми говори за "Дясно"?
Истинското "Дясно", или така наречения Англо-Саксонски Капитализъм е ЗАЩИТА интересите на Големите Корпорации и на БАНКИТЕ.....нима искате да ме убедите, че Дясното в САЩ защитава интереса на малкия и среден бизнес? Нима искате да ме убедите, че олигопола на Големите Корпорации в Бизнеса дава някаква свобода и лична инициатива? Нима искате да ме убедите, че ако образованието и здравеопазването стане частно и цените скочат и станат непосилни, всеки ще има равен ШАНС за успех в живота? Едно е да имаш начален капитал и да си с нисък коефицент на интелигентност, каквито са най-големите богаташи по света, съвсем друго е да си пълен с Мотивация и желание за успех в живота, но да няма кой да ти даде начален тласък!
Затова истината НЕ е в "Дясното" !!!
Истината е в "ТРЕТИЯТ ПЪТ" !!!
Верно ли?
Ти имаш ли представа колко хора емигрирали в САЩ познавам, които буквално на втората година са отворили собствен МАЛЪК и работещ бизнес? Кой в транспорта, кой в строителството, кой в услугите. Някои от тях вече вървят към категория СРЕДЕН бизнес!
Имаш ли представа колко частни банки бяха оставени да фалират в САЩ след началото на кризата?
2007 - 3, 2008 - 25, 2009 - над 100. Така ли се защитават БАНКИТЕ? ... или съз Закона за фалит на физически и юридически лица?
Знаеш ли, че в рамките на един ден можеш да регистрираш фирма и тя да заработи?
А как е тук?
И да, много добре знам какво означава "дясно" управление и че то е практически невъзможно дори на 70% за държава член на ЕС, но колкото по-близо и по-бързо се доближим да това управление - толкова по-добре за следващото поколение. Ние ще си останем "изгубени в прехода"

Я ми кажи, следващата фаза от техния бизнес какъв ще бъде, като толкова много знаеш?
Да си чувал думата - Merger & Acquisition ?
Тоест това, което ще се случи, че ако една фирма се разрастне твърде много, че стане заплаха за големите корпорации, те просто я поглъщат и така големите компании уедряват пазарния си монопол, и по този начин спират възможността за навлизане на нови малки и средни фирми на пазара.
Тоест, ако до преди 10-15 година шанса да навлезеш на някакъв пазар отваряйки нова малка фирма е бил 50%, че ще успееш, сега този шанс е намалял на 25%, тъй като малките фирми, с които си могъл да се конкурираш, те вече са станали част от някоя Голяма Корпорация, а както знаеш големите корпорации разполагат с огромен капитал и икономии от мащаба и е абсолютно немислимо да се конкурираш с тях.
Та по отношение на САЩ, които се намират в момента в ЗРЯЛ капитализъм, следващата фаза е упадък, тоест колкото по-малко стават възможностите за нови и нови фирми да се появат на пазара, толкова повече става пропаста между Супер-Богатите и Средната Класа, която в последните 20 години се топи и ще продължава да се топи в САЩ. Докато богатите стават все по-богати!