Виктор Орбан твърдо подкрепи "Южен поток"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Виктор Орбан твърдо подкрепи "Южен поток"

Мнениеот CTAHKO » 02 юли 2014 04:05

THE G.A.M.E написа:
RedeviL написа:Ами мисля, че ти казах кой и кога е подписвал договори за ЮП.. Първото споразумение датира от 2008 г. по време на Тройната коалиция, а през 2011 г. при управлението на ГЕРБ е създадена проектната компания. Ако има някакви нередности, то те са допуснати именно от тези две правителства.

Колега, няма никакво значение кой е договорил клаузите и параметрите.

Факт е, че са неизгодни за България.
Сега, руснаците имали пари, платили там, на който трябва, за да тръгне проекта.
Защитават си интересите хората... Опитват се да са на огромна печалба, ама няма начин да одобря нещо такова, ако е за наша сметка.
ОК, нека Русия спечели от Потока, но защо ние да не сме също на моментална печалба ?

Игра, я се спри бе ;) Я ми кажи, кой има най - голям интерес от спирането на ЮП и кой е един от шефовете там ;) После тръгвай да развиваш другите си теории 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 02 юли 2014 09:36

CTAHKO написа:
THE G.A.M.E написа:Автора, имаш ли въобще някаква представа, при какви условия сме сключили с руснаците изграждането на Ю.П. у нас ?

Щом като нямаш, шшшшшт, тихо.
Лягай и не се обаждай.

Да, аз имам 8-) Ще изградят нови реактори ( 2 на брой) в АЕЦ в Унгария (ПАКШ), изцяло с руски пари на стойност 10 милиарда долара и ще изгонят всички европейски (еврейски) монополисти от енергийната си система, на пук на европейските ценности 8-) Интересна работа...а това уж е десен политик :roll: Нашите какви ли са :? :roll: Тук какво правим...Мис Йес затваря 2(напълно безопасни), янките и французите не дават да се отворят 2 руски и в крайна сметка се намира компромисно решение, янките да строят 1 ;) В крайна сметка, "интересите на държавата" са "защитени" от всякъде ;)

Мани, хората си правят бизнеса с руснаците, ние сме "специални". А доколкото знам за проекта ЮП, там също финансирането е договорено с изцяло руски пари. Т.е. от българската хазна няма да излезе нито стотинка. Вярно е, че половината от цената на проекта ще ни се предостави под формата на заем, но той ще започне да се погасява веднага след потичането на газ. Може и да има някакви нередности около сключването на договора и създаването на проектаната компания, което е изцяло наша отговорност, но никой не може да ме убеди, че този проект не е важен за България!

П.П. Игра, много добре знам, че не е имало комунизъм в България, просто ти дадох няколко опорни точки, с които се опитват да ни манипулират вече 25 години! ;)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 02 юли 2014 10:52

THE G.A.M.E написа:Има алтернатива, но за целта някой трябва да смаже руското влияние в някои страни от близкият Изток. ;)
Междудругото, процедурата е започната, от нас се изисква само търпение.

Не е задължително да ползваме руски газ.
Даже, с оглед на цената за нас, е по-добре да ползваме друг.

Игнорирам омразата си към руснаците, д'ет се вика - нищо лично, просто интереси.

Честно казано не знам как ще стане това! Русия се развива и набира сила с часове. Някак си не върви най-голямата държава в света, с най-мощната армия (О да, за последните 10 години руснаците обръщат огромно внимание на армията си и резултатите от това са налице) и съответно най-мотивираната (в техния ген е заложено да бъдат победители и това се доказва от историята, която помни няколко генерации на руски герои), да отстъпва от влиянието и позициите си, даже напротив. ;)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 юли 2014 11:12

CTAHKO написа:Да, аз имам 8-) Ще изградят нови реактори ( 2 на брой) в АЕЦ в Унгария (ПАКШ), изцяло с руски пари на стойност 10 милиарда долара и ще изгонят всички европейски (еврейски) монополисти от енергийната си система, на пук на европейските ценности 8-) Интересна работа...а това уж е десен политик :roll: Нашите какви ли са :? :roll: Тук какво правим...Мис Йес затваря 2(напълно безопасни), янките и французите не дават да се отворят 2 руски и в крайна сметка се намира компромисно решение, янките да строят 1 ;) В крайна сметка, "интересите на държавата" са "защитени" от всякъде ;)

Ем да, аз не споря, че Унгария са договорили взаимно-изгодни договори с руснаците.
В това въобще не се съмнявам... Просто защото там няма болни русофили, които да продадът интересите на страната си за някоя и друга рубла, скришом в джоба.

Пък за реакторите ...
Аз не обвинявам ЕС, или която и да било страна.
Обвинявам нашите курви.
В крайна сметка, никой нищо нямаше да ни наложи, ако ние си гледахме интереса.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 02 юли 2014 11:14

RedeviL написа:
Честно казано не знам как ще стане това! Русия се развива и набира сила с часове. Някак си не върви най-голямата държава в света, с най-мощната армия (О да, за последните 10 години руснаците обръщат огромно внимание на армията си и резултатите от това са налице) и съответно най-мотивираната (в техния ген е заложено да бъдат победители и това се доказва от историята, която помни няколко генерации на руски герои), да отстъпва от влиянието и позициите си, даже напротив. ;)

А защо толкова обръща внимание на армията си? Погледни цялата история какво следва като някоя страна започне да обръща много сериозно внимание на армията си. Дори асоциацията с Хитлер е достатъчна. Русия знае, че сега и още малко време ще има пари от енергоресурси. После няма да може да поддържа такава армия и военни инвестиции. Така че сега им е едва ли не последния шанс със силата на армията си да си постигнат интересите си. Имперските им амбиции са към края си и за това притиснати до стената са най-опасни.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 юли 2014 11:20

CTAHKO написа:Игра, я се спри бе ;) Я ми кажи, кой има най - голям интерес от спирането на ЮП и кой е един от шефовете там ;) После тръгвай да развиваш другите си теории 8-)

Добре бре, Станкич, нас какво ни интересува, кой имал интерес Ю.И. да се провали ?
Нека си играят игрите... Ако това не засяга нашите интереси, к'во ни бърка, че някви си там, искали да прецакат Русия.
В крайна сметка, руснаците в момента не са ни никакви.

Но в случая, натиска на "Янките" върху Правителството ни, се оказа в наша полза.
Да, гадно е, че други трябваше да ни спасят от загробването на Газпром и Русия, но това е положението.

И да, най-вероятно иде реч за това, да вземем заема за "Южен поток" от Западни институции, нещо, което аз лично, подкрепям.
В положението, в което се намираме в момента, не е оферта да дължим пари на Русия.
Ако беше стартирал проекта така, както е договорен към момента, щяхме да имаме да връщаме към 5 млрд. долара на Русия.
За 20-на години... Които щяха да ни ги удържат от таксите за пренос на газа през нашият участък.
Тоест, 20 години ще духаме супата, без никаква печалба за нас ...
Айде, не :!:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 02 юли 2014 11:27

THE G.A.M.E написа:Добре бре, Станкич, нас какво ни интересува, кой имал интерес Ю.И. да се провали ?
Нека си играят игрите... Ако това не засяга нашите интереси, к'во ни бърка, че някви си там, искали да прецакат Русия.
В крайна сметка, руснаците в момента не са ни никакви.

Но в случая, натиска на "Янките" върху Правителството ни, се оказа в наша полза.
Да, гадно е, че други трябваше да ни спасят от загробването на Газпром и Русия, но това е положението.

И да, най-вероятно иде реч за това, да вземем заема за "Южен поток" от Западни институции, нещо, което аз лично, подкрепям.
В положението, в което се намираме в момента, не е оферта да дължим пари на Русия.
Ако беше стартирал проекта така, както е договорен към момента, щяхме да имаме да връщаме към 5 млрд. долара на Русия.
За 20-на години... Които щяха да ни ги удържат от таксите за пренос на газа през нашият участък.
Тоест, 20 години ще духаме супата, без никаква печалба за нас ...
Айде, не :!:

Мда, най-добре е да вземем 20 мрд заем от САЩ и да им платим да ни докарат газ от Ирак, или откъдето искат-може и от Мичиган. В същото време балъци като Германия ще смучат руски газ на воля на ефтинко и им дреме за цървули като нас...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 юли 2014 11:30

"Сърце", а немско-руските отношения, какви са ?
Дали енергийните договори помежду им, са в полза на Русия ?

Нали, има разлика... Нас се опитват да ни прецакат, поради някаква причина.
Отнасят се като с 2-ра ръка хора... Ами ето, че макар и с чужда помощ, малко ще трябва да преосмислят поведението си спрямо България. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 02 юли 2014 11:46

Дори и да беше икономически изгоден за нас пак бих бил против тази тръба защото само ядове може да ни донесе, но явно това не може а го разберете. Явно гледате печалбата, добре. Нека се сравни със Северен поток. който директно отива при по големи пазари и потребители и винаги ще е по печеливш от Южния. Ето данните след които вече трябва да престанете с това да подкрепяте този поток който ще е губещ.
Доставките на природен газ по "Северен поток” през 2013 г. са достигнали 23.77 млрд. куб. м - далеч от пълния капацитет от 55 млрд. куб. м, или 43% запълняемост, като в третото тримесечие са стигнали едва 5 милиарда.

От разпространените данни на оператора - компанията "Норд стрийм", за деветте месеца на 2013 г. става ясно, че печалбата се е сринала с 41.3% - до 2.21 млрд. рубли - или 50 млн. евро от 80 млн. евро през 2012 г.

Сега преценете сами при такава печалба каква е годишната доходност на инвестицията от близо 15 млрд. евро, като 5 милиарда е размерът на дяловото участие и близо 10 млрд. евро са кредитите.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 02 юли 2014 11:49

Ако действително проектът беше неизгоден, нямаше толкова много държави да се опитват да се закачат на клона! Можем да печелим още от първата година и в същото време да обезпечаваме заемът, който ще бъде отпуснат от руска страна. В тази комбинация можем да прибавим и това, че ще имаме още една алтернатива на газ, както и работните места, които ще бъдат открити в северна България (по официални данни - най-бедният регион в България и Европа). Тъпото е, че имаме продажни и алчни политици, които са способни да съсипят всеки изгоден и печеливш за страната ни проект! ;)

Върни се в “Свободна зона”