На ядене и пиене в македонския град Делчево

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Re: Mitko-Levskar

Мнениеот Mitko-Levskar » 29 юни 2014 11:47

Странджата написа:Ти, Митко, не мой с рогите :). Щото Евросъюза ни прати по София и големите градове и той ни взе нивиците и кокошките. На макетата обаче не им се случи случката с кооперирането, даже и МТС-та им продадохме в зората на "прехода", ама сега - гледай го ти Брюксела - и на кокошките ни наклон дава ....

Странджа,аз също не съм привърженик на Евросъюза(особено за земеделие и животновъдство),но до някъде ние сами си го направихме така да ядем боклуците на хората.И на мен ще ми е хубаво вместо да си давам млякото по 50ст,да го направя на сирене или кашкавал и да изкарам на пазарчето в града(както правят в държави като Русия,Украйна,Македония и т.н.),но не става щото ще ме смачкат като въшка.Всеки си заслужава съдбата,така и ние като народ.Дано си ме разбрал...... :)

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Re: На ядене и пиене в македонския град Делчево

Мнениеот Red Warrior » 29 юни 2014 12:27

Македонците толкова не искат в ЕС, че 100 хил. македонци имат български паспорти, като между тях има много политици и бивши премиери. Държава с 30% безработица и 100 евро заплата - страшна идилия ша знаиш. :lol: А това, че земеделските им продукти и някои услуги са по-евтини е защото са по-бедни и слаборазвити от нас. Навремето македонци и сърби идваха на пазар в България, защото бяхме по-бедни от тях, сега ние ходим при тях на пазар, защото "лошия" ЕС и разбира се ЗЛИЯТ Костов ни направиха по-богати от тях. А вкуса на продуктите си зависи от самите производители. Ако купувате от големи фирми, които ги интересува само печалбата ще ядете боклуци. Ако си купувате директно от селяните и сега вкуса е същия като едно време. ;)
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 юни 2014 12:56

Red Warrior написа:Македонците толкова не искат в ЕС, че 100 хил. македонци имат български паспорти, като между тях има много политици и бивши премиери. Държава с 30% безработица и 100 евро заплата - страшна идилия ша знаиш. :lol: А това, че земеделските им продукти и някои услуги са по-евтини е защото са по-бедни и слаборазвити от нас. Навремето македонци и сърби идваха на пазар в България, защото бяхме по-бедни от тях, сега ние ходим при тях на пазар, защото "лошият" ЕС и разбира се ЗЛИЯТ Костов ни направиха по-богати от тях. А вкуса на продуктите си зависи от самите производители. Ако купувате от големи фирми, които ги интересува само печалбата ще ядете боклуци. Ако си купувате директно от селяните и сега вкуса е същия като едно време. ;)

+1 :) Напълно съгласен. Работил съм с доста македонски фирми, бил съм не един и два пъти в Македония и знам много добре, за какво иде реч. А някои тук пищят срещу ГМО продуктите, ама всички млади хора бягат от селото в града, от града в големия град, а от него - в София. Затова в заведението до нас сервитьорите и шофьорите са от Монтана , гумаджиите в близкия сервиз са от Бяла Слатина и Враца, по софийските улици не можеш да се разминеш от коли с пернишка регистрация, навсякъде (на улицата, в заведенията, във фирмите и държавните учреждения) ти "гали" ухото едно натрапчиво мйекане и т.н., и т.н... ;) А същевременно над 4 милиона декара земеделски земи (около 10 %) у нас пустеят... 8-)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3903514

П.П. Както писах веднъж в този форум, прочутото българско трудолюбие и любов към земята отдавна са останали някъде между страниците на "Гераците"... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

orlando7
Контакти:

Мнениеот orlando7 » 29 юни 2014 13:12

Ааа,хубава земя никъде не пустее другарю,дето работиш с македонски фирми!

Потребителски аватар
Stahlgewitter
Контакти:

Мнениеот Stahlgewitter » 29 юни 2014 14:53

viali69 написа:В съседна Македония все още можеш да видиш и усетиш вкуса на истинските неща. Можеш да почувстваш човечността и липсата на лицемерие у хората.
Като ги натикат и тях в Еврогейския съюз тези неща ще изчезнат.
Ние ги помним от нашето детство.
Ако никога не сте ги усещали заради ЕГН-то, отидете и ги почувствайте. Това е една отмираща епоха, за която само можем да съжаляваме като виждаме какво идва.

Много точно казано,чак не ми се вярва,че си го писал ти.
Изображение

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 29 юни 2014 16:28

Македония е рай неземен за хора с доходи от 800- 1000 лв .Там трудно можеш да си изхарчиш паричките по простата причина , че е много евтино .

Но за самите македонци е скъпо .

Потребителски аватар
tomba
Контакти:

Мнениеот tomba » 30 юни 2014 16:28

Автора на тази тъй увлекателен идилия, е написал разказ все едно "учебник" по "македонска история" :)

Върни се в “Свободна зона”