Революция: ФИФА Въвежда повторенията ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Революция: ФИФА Въвежда повторенията ?

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 28 юни 2014 15:03

ralka_levskarka написа:
MagicMoments написа:Твърдо против.Това е голяма тъпотия,губи се чара на играта ,едно е две минути да гледаш дали има или няма дузпа,друго си е съдията да решава и да има скандали и обиди след това.Ние в България още осветления на стадионите нямаме,така че скоро технология за гол линия и повторения за съдиите не вярвам да се въведе.

Във волейбола не се е загубил чара, така че..

Разликата между двата спорта е огромна. Освен това, при волейбола ще се отчита единствено, дали една топка е "добра", т.е. вътре в полето, дали има докосване на мрежата или бъркане. Това е... :) Футболът е много по-сложна игра, а понякога ситуациите са толкова комплицирани, че дори видео повторенията не помагат, да не говорим пък за финансовия фактор. Дори в една Германия, която е 100 години пред нас, професионалните клубове от Първа и Втора бундеслига гласуваха неотдавна против системата за отчитане на преминаването на голлинията - скъпа им била... Блатер не е просто момче и си прави добре сметката, какво говори. Догодина ще има избори за нов президент на ФИФА. ;) А това, че "щял да обмисли предложенията за нововъведения" са приказки за балъци... :lol:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Синичко
Контакти:

Мнениеот Синичко » 28 юни 2014 15:17

Не знам защо говорите, че това било скъпо, изисквало средства и никога нямало да го има в България. Вие сериозно ли? Какви средства се изисква да има едно телевизионно екранче край тъчлинията? Когато някой от отборите реши да оспорва (при спряна игра) съдията тича до екранчето и вижда видеоповторение на ситуацията, същото което и ние, зрителите, виждаме у дома. Какви техники, какви средства, какви 5 лева? Какво ставало, ако целият свят видел нещо, а съдията-не? Съдиите знаят толкова добре правилника и да тълкуват ситуациите в даден мач. Проблемът им не е това, а неспособността им да видят добре положението, дали от неправилно заставане, дали от някаква друга пречка. Какви спорове би причинала една засада? Камерите го показват ясно : или има, или няма. Да не говорим за удар без топка, когато съдията е с гръб към ситуацията или не я вижда (примери : Суарес, Коща от това СП). Ще стане много ясно и къде точно е извършено нарушението, дали има дузпа или симулация, дали има игра с ръка и дали тя е умишлена... Въобще адски много предпоставки играта да стане много по-честна и да спрем да говорим за съдиите, а за самата игра. Как може да се загуби чарът от това, че нещо ще стане по-справедливо?
Изображение
Левскар да си, братко, е дума велика, левскар да си, братко, е чест!

Изображение
Wherever you may be, cause we are the famous CFC!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 28 юни 2014 15:20

Синичко идеята според мен е тези технологии не да бъдат въведени на всякъде (като например в А огръжна),а като за начало да бъдат въведени в ШЛ,ЛЕ, СП, ЕП и големите първенства и така лека по-лека ще бъдат въведени и в по-слабите лиги.

Потребителски аватар
Синичко
Контакти:

Мнениеот Синичко » 28 юни 2014 15:43

Alexx написа:Синичко идеята според мен е тези технологии не да бъдат въведени на всякъде (като например в А огръжна),а като за начало да бъдат въведени в ШЛ,ЛЕ, СП, ЕП и големите първенства и така лека по-лека ще бъдат въведени и в по-слабите лиги.

Разбира се, аз просто казах, че да видиш повторение по време на мач не е обвързано с пари, а желание за феърплей. Но иначе експеримента с техниката за голлинията се оказа страхотен. Тези впечатления не са само от това СП, но и от ВЛ през изминалия сезон. Спрейчето засега също се оказва приятна иновация. Единствено не вдявам какво правят тези съдии зад вратите при положение, че никога не отсъждат нищо. Но в общи линии съм съгласен с теб, че като за начало само в най-големите състезания трябва да се въведат тези новости.
Изображение
Левскар да си, братко, е дума велика, левскар да си, братко, е чест!

Изображение
Wherever you may be, cause we are the famous CFC!

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 28 юни 2014 15:49

Точно преди месец плюехте в една тема която критикувахме , че не се въвеждат повторение !
А сега всички плюещи са за въвеждане на повторенията ! Я виж технологиите не били толкова страшни и били изкл. полезни в правилните ръце !
Аз съм твърдо за ! По-добре късно отколкото никога !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 28 юни 2014 16:58

Най-голямата малоумна постъпка ще бъде това.... тая комерсиализация ще убие футбола... спрете се бе...

sandi74

Мнениеот sandi74 » 28 юни 2014 17:16

Teo написа:Най-голямата малоумна постъпка ще бъде това.... тая комерсиализация ще убие футбола... спрете се бе...

Засрамисебе. :mrgreen:

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 28 юни 2014 17:29

Против съм!!!

Другия вариант е топката цялата да е в сензори и футболистите да са облечени в някакъв технологичен екип със сензори и цялото игрище да се следи
така без да се гледа повторение може да се разбере дали има засада или не дали се играе с ръка рамо, дали топката е аут или не, дали е корнер
но това е абсурдна ситуация, футболистите навлечени в цели екипи които струват баща си и майка си защото трябва и да са леки
да не потят и т.н.т.

От друга страна телевизионно повторение ами извинявам се ама и сега може да се спори няколко часа и без реален изход от ситуацията дали
даден играч е спрял топката с ръка или рамо колкото и съвършени камери да има. Реално кой взима решението гледайки повторение
главния съдя ли ами той казва ръка ама страничния,треньора на единия отбор и още 1000-ди журналисти казват няма ръка!!!

Потребителски аватар
IvailoRz
Контакти:

Мнениеот IvailoRz » 28 юни 2014 19:27

Teo написа:Най-голямата малоумна постъпка ще бъде това.... тая комерсиализация ще убие футбола... спрете се бе...

Да и после като играят Лудогорец с ЦСКА и да кажеш .. не ни дадоха чиста дузпа , или дадоха им несъществуваща ....или аз да кажа същото .
ТВЪРДО ЗА ! Писнало ми е от решения дето определят изхода на мача и то все за едни и същи големи отбори ...

Потребителски аватар
еm4о65
Контакти:

Мнениеот еm4о65 » 28 юни 2014 23:16

Мдам,до 5г роботчета ще заменят съдиите на терена,за да бъдат абсолютно точнни в отсъжданията :)
Има,има истина една тя е само,само ЦСКА

Върни се в “Футбол - Свят”