smoothc написа:Конкретно вчера попречи и грубият фаул на Валенсия - нищо пресилено няма в това изгонване поне според мен.
Значението на думата "грубост" явно не ти е съвсъм ясно

1.Валенсия никога не е бил груб играч!
2.В случая ясно се вижда,че и двамата играят за топката.
3.Валенсия буквално стъпа върху топката,а същевременно защитника го блокира и забележи как Валенсия загуби баланс и просто крака му се "преплъзна" така да се каже върху този на защитника.Нямаше почти никакъв шанс да не закачи тялото на защитника,но въпросът е че тук нямаше никаква умисъл в неговите действия,просто игровата ситуацията беше такава.
В такива случаи съдиите трябва да проявяват творчество,а не да следват буквата на правилника механично.
Валенсия съм го гледал достатъчно и знам, че не е груб играч. (Това обаче в случая не е никакъв аргумент - всеки играч може понякога да направи груб фаул, без да е груб по принцип.) Да, като гледам сега пак, действително забелязвам, че кракът му просто се плъзна. Идеята ми първоначално беше, че подобно влизане може да предизвика дори счупване, а подобни опасни неща би следвало да се наказват точно така. Това, че няма умисъл, по принцип също не може да е твърд аргумент, защото счупвания стават от нескопосани намеси, пък ако ще и счупването да е предизвикано без умисъл. ОК, да речем, че в конкретния случай действително може да греша - казвам го на база на това, което си качил.
(Само че недей да ми казваш кое ми е ясно и кое не - подобни коментари дразнят. И това, че в дадена изолирана ситуация съм направил неточна преценка, не значи, че по принцип не ми е ясно що е "грубост", така че се въздържай от подобни повърхностни генерални изводи.)
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...