Прецакаха ЦСКА за базата

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

peliforewer
Контакти:

Re: Прецакаха ЦСКА за базата

Мнениеот peliforewer » 23 юни 2014 15:28

viroglav написа:
honda написа:Извинете ме,но лично на мен не ми стана ясно с какво е прецакан ЦСКА за базата?

Според мен само заглавието на статията е за ЦСКА , а всъщност тези поправки в закона за спорта касаят всички клубове в страната ... ЦСКА е прецакан , това е ясно . Но личното ми мнение е , че са прецакани всички клубове , защото и на тях няма да им бъде дадена базата наистина безвъзмездно !

Само че никой друг клуб не е плащал наем след 1989г. за базите си освен ЦСКА и на никой клуб базите не бяха дадени с условието да се инвестира в тях за 1.5 мил. лв. на година в противен случай да им бъдат отнети,както е договорът за ФК ЦСКА.Левски също трябваше да плаща наем за базите си но служебното правителство на Софиянски в последния ден на мандата си опрости дълга на ФКЛевски към държавата за наем от 1989г. до 1997г. и подари стадион Г.Аспарухов и базите около него за безвъзмездно ползване на ФК и СК Левски.После от Сметната палата се извадиха документи че базите неправомерно са давани под наем от клуба на трети лица,но всичко се покри.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 23 юни 2014 15:38

Капитане , сложил си думи от статията като мои ... Ясно е , че Левски , както и ЦСКА и всички останали клубове са "прецакани" меко казано . Левски също няма да си получат базите безвъзмездно . Към момента нито стадион , нито плувен комплекс , нито нищо , им е отдадено безвъмездно ! Тука не говоря само за футбол . Това , че Левски не плащат наеми не е драма . Няма обновяване и подобряване , каквито ще има , ако наистина са безвъзмездно отдадени . Едва ли някой ще инвестира в нещо , на което собственик е само и изцяло държавата ! Затова се осъществи и приватизацията , за да преминат държавните собствености в частни ръце . Където само държавата ръководи процеса знаем какви са последствията , те са налице и са видими и в момента с просто око ...

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 23 юни 2014 15:44

peliforewer написа:
viroglav написа:
honda написа:Извинете ме,но лично на мен не ми стана ясно с какво е прецакан ЦСКА за базата?

Според мен само заглавието на статията е за ЦСКА , а всъщност тези поправки в закона за спорта касаят всички клубове в страната ... ЦСКА е прецакан , това е ясно . Но личното ми мнение е , че са прецакани всички клубове , защото и на тях няма да им бъде дадена базата наистина безвъзмездно !

Само че никой друг клуб не е плащал наем след 1989г. за базите си освен ЦСКА и на никой клуб базите не бяха дадени с условието да се инвестира в тях за 1.5 мил. лв. на година в противен случай да им бъдат отнети,както е договорът за ФК ЦСКА.Левски също трябваше да плаща наем за базите си но служебното правителство на Софиянски в последния ден на мандата си опрости дълга на ФКЛевски към държавата за наем от 1989г. до 1997г. и подари стадион Г.Аспарухов и базите около него за безвъзмездно ползване на ФК и СК Левски.После от Сметната палата се извадиха документи че базите неправомерно са давани под наем от клуба на трети лица,но всичко се покри.

Точно затова в момента "прецаканият" е ЦСКА , но глобално "прецакани" са всички клубове , защото никой не е получил наистина безвъзмезно базите си и никой не инвестира кеш пари в тях . В момента само се ползват , но не се поддържат и обновяват , обратните примери са изключения от правилата ...

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 23 юни 2014 15:49

Проблемът не е в собствеността на базите. До колкото знам стадионът на Славия си е техен, но не виждам да е особено модерен. Проблемът е, че българинът като цяло не обича да дава пари за футбол и спорт. Не може на дербито да има 10 000 публика, в каквото и състояние да са двата отбора. За какво да се строят модерни бази и стадиони, като няма да имат посещаемост. Кой е луд да налива едни милиони, които и след 100 години няма да си върне. 10 000 би трябвало да е средната посещаемост на мач между средняци в "А" група. Ако приемем, че "А" група стане 10 отбора с 4 мача по между им, това означава 18 домакински мача на сезон, ако не броим купата. При 10 000 средна посещаемост и средна цена на билет 10 лева, получаваме 1 800 000 лева приходи само от билети. Е, градове от калибъра на Русе и Плевен да речем, нямат ли потенциала да го постигнат, да не говорим за по-големите градове? Имат го, ама хората предпочитат тия пари да ги дават за друго, не за футбол.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 23 юни 2014 15:56

peliforewer написа:
viroglav написа:

Не писах в темата с цел да се заяждам ,но явно виждам че имаш желание да се заяждаш-ок. Каквото повикало ,такова се обадило.
Инвестициите направени от ФК Левски са около 25 млн лева или доста повече от 1,5 млн лева на година. Да ти напомням ли че Левски прави на няколко пъти ремонти и инвестиции на Герена за своя сметка.
Между другото това опрощаване на наема е на стойност 7млн лева(деноминирани) или около 20 хил долара,много по-малко от цената платени от ФК само за седалки.
надявам се правиш разлика между ПФК Левски и ОСК Левски.

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 23 юни 2014 15:58

Captain Stottlemeyer написа:
viroglav написа:....Сигурно от ГЕРБ са гла­сували така, защото са яс­ни пристрастията на ли­дера им към Левски. Така ни обещаваха "Газпром", а след това се оказа, че ще става спонсор на "Герена", коментираха от една от най-сериозни­те фракции на привърже­ниците на ЦСКА...

"Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов изказа своите благодарности на своя съфамилник – Бойко Борисов, за решението за отдаване с безвъзмезден наем за ползване на ст. „Българска армия” и база „Панчарево” за срок от 20 + 10 години....
...В същото време на официалния сайт на ЦСКА излезе официално обръщение, което публикуваме без редакция:
Многоуважаеми колеги и привърженици,
с настоящото обръщение ПФК ЦСКА ЕАД изказва огромната си благодарност към министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, както и към цялото правителство, по повод предоставянето на стадион "Българска армия" и база "Панчарево" за безвъзмездно ползване в срок от 20 години.
Чрез вложените от Вас усилия, футболистите от първия отбор до подготвителните групи на ЦСКА, ще получат възможността да се развиват в отдавна желаните от нас европейски условия. Г-н премиер, с това свое решение, Вие сбъднахте много детски мечти, което ние дълбоко оценяваме.
Помощта оказана от министър-председателя е безценна за нас, защото инвестициите, които предстои да направи футболен клуб ЦСКА във въпросните бази, ще послужат като фундаментална основа, младите таланти на България да растат здрави, спортувайки в любимия клуб. Ето защо г-н Борисов, няма как да не сме признателни за постоянно адекватните и бързи действия, които предприемахте през цялото време на водените разговори. Вашето правителство е единственото, което предприе конкретни грижи за спортните имоти, които ползва ЦСКА.
Ние - ръководителите, треньорите, футболистите и служителите в ПФК ЦСКА ЕАД, както и привържениците на отбора, уверяваме, че оценяваме оказаното ни доверие. Още веднъж - голямо благодаря г-н премиер. Заради бъдещето на българския футбол. Вие г-н Борисов отдавна доказахте, че сте неразривна част от него.
С уважение:
Председател на Надзорен съвет
на ПФК ЦСКА ЕАД
Димитър Борисов..."

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=699749

Наборе,за кой ли път те хващам че пак си далеч от фактите,това писмо е писано на 13.04.2011г. и е по-скоро "навеждане" от страна на Титан към ББ най-после от ЦСКА да си получат стадиона и базите,чак година по късно беше подписан договор за концесия и тя беше обвързана с годишна инвестиция,която е длъжен да прави клубът в размер на 1,5мил. лева,в противен случай договора може да бъде скъсан http://www.sportal.bg/news.php?news=355117.Така че това което прие МС през 20011г. и което зарадва феновете,е много по различно от това което се подписа през март 2012г. и реално не промени нищо.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 23 юни 2014 16:00

bluesupport написа:Проблемът не е в собствеността на базите. До колкото знам стадионът на Славия си е техен, но не виждам да е особено модерен. Проблемът е, че българинът като цяло не обича да дава пари за футбол и спорт. Не може на дербито да има 10 000 публика, в каквото и състояние да са двата отбора. За какво да се строят модерни бази и стадиони, като няма да имат посещаемост. Кой е луд да налива едни милиони, които и след 100 години няма да си върне. 10 000 би трябвало да е средната посещаемост на мач между средняци в "А" група. Ако приемем, че "А" група стане 10 отбора с 4 мача по между им, това означава 18 домакински мача на сезон, ако не броим купата. При 10 000 средна посещаемост и средна цена на билет 10 лева, получаваме 1 800 000 лева приходи само от билети. Е, градове от калибъра на Русе и Плевен да речем, нямат ли потенциала да го постигнат, да не говорим за по-големите градове? Имат го, ама хората предпочитат тия пари да ги дават за друго, не за футбол.

Стадионът на Славия е прекрасен пример за случващото се ! Именно , защото си е техен , а не държавен и не защото е слаба посещаемостта в Овча купел скоро явно там ще започне строеж на супер модерен стадион ... Инвеститорът иска сигурност , която няма как да получи от държавата , защото доколкото знам точно това са част от точките , които трябваше да се променят в закона за спорта . А именно , че и трети лица освен клубовете и държавата могат да строят и да инвестират в стадиони и бази . В момента трети страни нямат право да инвестират ... При Славия страните са две - клуб и инвеститор , държавата липсва като страна по процеса ...

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 23 юни 2014 16:05

viroglav написа:

Извинявай, но отново не те разбрах защо ЦСКА е прецакан и с какво е прецакан?
Няма как базите да бъдат дадени безвъзмездно. Ако някой иска да ремонтира базата или да строи нова съм сигурен,че ще се намери решение. Но кажи честно има собственик на ПФК у нас,на който ти би дал общинска или държавна собственост за десетки милиони лева безвъзмездно? И дали това не оказване на нерегламентирана помощ към частно дружество.

viroglav
Контакти:

Мнениеот viroglav » 23 юни 2014 16:23

honda написа:
viroglav написа:

Извинявай, но отново не те разбрах защо ЦСКА е прецакан и с какво е прецакан?
Няма как базите да бъдат дадени безвъзмездно. Ако някой иска да ремонтира базата или да строи нова съм сигурен,че ще се намери решение. Но кажи честно има собственик на ПФК у нас,на който ти би дал общинска или държавна собственост за десетки милиони лева безвъзмездно? И дали това не оказване на нерегламентирана помощ към частно дружество.

Пак казвам , че според мен са "прецакани" всички клубове , а това , че статията носи това заглавие трябва да попитаме сайта или журналиста защо така го е представил . За безвъзмездно казваш , че няма как да се отдадат базите . Но защо е въпроса ... Държавата няма финикийски знаци да строи и да инвестира . Защо не ги отдаде безвъзмездно ? Може би бъркаш "отдаде" с "подари" . Не казвам базите да бъдат подарени , а отдадени , не е същото ... Примерно за някакъв срок или нещо подобно . След като няма възможност да "поддържа" , "строи" и "модернизира" базите , то най - нормално е държавата да позволи инвеститори да го сторят . В момента трети страни нямат право да влагат пари в базите , а знаем че тъй наречените "собственици" на отборите са само на хартия такива и нямат ни най - малки намерения или възможности сами да правят инвестиции за много милиони . Просто инвестирането не е техния бизнес . На прима виста моето отношение по въпроса е такова ...
Последна промяна от viroglav на 23 юни 2014 16:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 23 юни 2014 16:29

viroglav написа:Поправките в закона за спорта, които можеха да решат проблема с базата на ЦСКА, не са минали през парламентарната комисия. Всички пред­ставители на ГЕРБ гласу­вали „въздържал се”, което означава, че те няма да влязат в пленарната зала, съобщава "24 часа".Надеждата бе, че по то­зи въпрос ще бъде наме­рен консенсус, за да бъде поставен един от грандо­вете в родния спорт на равни начала с останали­те. „Червените" са един­ствените, които плащат наеми, и трябва да доказват инвестиции, докато например Левски по­лзва своята безвъзмезд­но.Новината разбуни ду­ховете на привърженици­те на ЦСКА, които най-накрая се сетиха, че няма да стане без протест."Не може да ни се поди­грават 25 години и ние да си мълчим. Клубовете из­немогват, а депутатите си гледат само заплатата. Сигурно от ГЕРБ са гла­сували така, защото са яс­ни пристрастията на ли­дера им към Левски. Така ни обещаваха "Газпром", а след това се оказа, че ще става спонсор на "Герена", коментираха от една от най-сериозни­те фракции на привърже­ниците на ЦСКА.

http://www.sportal.bg/news.php?news=494609

Тц тц, жалка работа. Пак ли ние сме ви виновни, винаги ние, ей :lol:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Върни се в “ЦСКА”