Американци може да получат лиценз за 35 г за добив на газ
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Американци може да получат лиценз за 35 г за добив на газ
Ние българите сме №1 във всичко, ама другите много ни прецакват ! Целият свят се е обърнал срещу нас !
Ами дай Боже американците да получат лиценз 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
..не знам дали България като държава има техническата възможност за разработва находища от такъв тип - никъде не е излизала такава информация ..не съм чувал и българска частна фирма да има този потенциал ... може би е трудно , свързано с много вложения , технология и прочие .... не знам дали и е правен конкурс за избор на фирма с най добра оферта и прочие ... пак няма такава информация ... единственото , което се знае е инфото за американците ....
....т.е. инфото по принцип е твърде малко ...НО ..това , което е очевадно от част от реакциите е , че понеже ставало въпрос за американска фирма - олеле .... много лошо ... явно това е проблем ... за някой ....
... хм ... и аз съм против това чужди фирми да властват на пазара у нас и да определят с това политиката на България ... примерно като Русия ...... Лукоил - абсолютен монополис на пазара на бензин - руска фирма , природния газ - на 100 процента руски , ядрената енергетика - изцяло зависима от руски фирми ... т.е. както всички знаем ние сме в огромна степен зависими преди всичко от Русия в най важния отрасъл на всяка една икономика - а Русия е страна , чиято външна политика е изцяло насочена към разпад на ЕС и НАТО - организации , в които членуваме ..това което стана с Южен поток ясно показа ,че Газпром прави всичко за да осъществи плановете си , вървейки с рушветите напред , нарушавайки всякакви европейски закони и ползвайки на местно почва подлогите си по най безцеремонен начин ...
.... хм ... само дето нещо не виждам теми посветени на руския монопол ... що ли ... ясно е що ...лошите американци явно не плащат на тролчета .. за разлика от добрите руснаци ... които не жалят пари ... явно
....т.е. инфото по принцип е твърде малко ...НО ..това , което е очевадно от част от реакциите е , че понеже ставало въпрос за американска фирма - олеле .... много лошо ... явно това е проблем ... за някой ....
... хм ... и аз съм против това чужди фирми да властват на пазара у нас и да определят с това политиката на България ... примерно като Русия ...... Лукоил - абсолютен монополис на пазара на бензин - руска фирма , природния газ - на 100 процента руски , ядрената енергетика - изцяло зависима от руски фирми ... т.е. както всички знаем ние сме в огромна степен зависими преди всичко от Русия в най важния отрасъл на всяка една икономика - а Русия е страна , чиято външна политика е изцяло насочена към разпад на ЕС и НАТО - организации , в които членуваме ..това което стана с Южен поток ясно показа ,че Газпром прави всичко за да осъществи плановете си , вървейки с рушветите напред , нарушавайки всякакви европейски закони и ползвайки на местно почва подлогите си по най безцеремонен начин ...
.... хм ... само дето нещо не виждам теми посветени на руския монопол ... що ли ... ясно е що ...лошите американци явно не плащат на тролчета .. за разлика от добрите руснаци ... които не жалят пари ... явно
mrw8 написа:Работя в сектора и съм дигнал ръце от националното ни самосъзнание. Докато всички тук си мислят, че разбират от всичко, всички останали се развиват, а ние най-умните - нищо. А простотиите от рода на "американците идват" и "шистов газ" - просто без коментар. Има и руска компания в България, не съм видял статия за нея.
Супер

Давай да те видим

П.П. Дай сега да видим и къде бяха големите катаклизми и наводнения

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
- Да живее Русия !
- Контакти:
Добивът на шистов газ в Добруджа е безумие !
Добруджа е житницата на България !
Само луди хора или такива продали тотално родината си може да позволят да се добива шистов газ там.
Добруджа е житницата на България !
Само луди хора или такива продали тотално родината си може да позволят да се добива шистов газ там.
batceko написа:..не знам дали България като държава има техническата възможност за разработва находища от такъв тип - никъде не е излизала такава информация ..не съм чувал и българска частна фирма да има този потенциал ... може би е трудно , свързано с много вложения , технология и прочие .... не знам дали и е правен конкурс за избор на фирма с най добра оферта и прочие ... пак няма такава информация ... единственото , което се знае е инфото за американците ....
+1
-
- Контакти:
batmanlevski написа:мръсните капиталисти раздават всичко българско и родно на своите братя престъпниците от САЩ
верно че са мръсни капиталисти,договора е подписан от бсп и дпс.
-
- Контакти:
dzhambov написа:batceko написа:..не знам дали България като държава има техническата възможност за разработва находища от такъв тип - никъде не е излизала такава информация ..не съм чувал и българска частна фирма да има този потенциал ... може би е трудно , свързано с много вложения , технология и прочие .... не знам дали и е правен конкурс за избор на фирма с най добра оферта и прочие ... пак няма такава информация ... единственото , което се знае е инфото за американците ....
+1
кндр,batmanlevski,синчец,FCH...думам ти дъще , сещай се снахо!!!
Подземната газификация на въглищата се основава на способността им да горят, в резултат на реакция на горимото вещество кислород.
Чрез въздействие с внесени отвън топлина и оксидианти (въздух или кислород и вода) се получава газообраен продукт.
В резултат на протичащите химични процеси, съпроводени с частично (незначително) изгаряне при температури 700-800 С (възможно и до 1500 С), се образува синтеничен газ.
Това е инфо от един учебник издаден 2012г, ако някой го интересува ще напиша заглавие и автори, защото по принцип, като се цитира се слага и учебника + авторите, но все пак това е спортен форум и ще си спестя този момент.
Аз самия не съм много запознат с технологията, гледал съм презентация по въпроса, но беше отдавна. Доколкото знам един от перспективните басейни е именно Добруджанския, + това там въглищата няма вариант да се добият, единствено могат да се употребят именно за синтетичен газ.
Станко дано си доволен!
А да, за шистовия газ. Освен в Румъния, забраната падна и за UK, в момента там сондират за него. Мисля, че останахме ние и Франция със забрана, но те имат доста силно ядрено лоби, та техния случай е друг. Нашия за съжаление е съвсем различен и определено не се обслужва нашия интерес - говоря за този на България, а не за този на САЩ, Русия, ЕС, Япония, Китай или Нова Зеландия.
Чрез въздействие с внесени отвън топлина и оксидианти (въздух или кислород и вода) се получава газообраен продукт.
В резултат на протичащите химични процеси, съпроводени с частично (незначително) изгаряне при температури 700-800 С (възможно и до 1500 С), се образува синтеничен газ.
Това е инфо от един учебник издаден 2012г, ако някой го интересува ще напиша заглавие и автори, защото по принцип, като се цитира се слага и учебника + авторите, но все пак това е спортен форум и ще си спестя този момент.
Аз самия не съм много запознат с технологията, гледал съм презентация по въпроса, но беше отдавна. Доколкото знам един от перспективните басейни е именно Добруджанския, + това там въглищата няма вариант да се добият, единствено могат да се употребят именно за синтетичен газ.
Станко дано си доволен!
А да, за шистовия газ. Освен в Румъния, забраната падна и за UK, в момента там сондират за него. Мисля, че останахме ние и Франция със забрана, но те имат доста силно ядрено лоби, та техния случай е друг. Нашия за съжаление е съвсем различен и определено не се обслужва нашия интерес - говоря за този на България, а не за този на САЩ, Русия, ЕС, Япония, Китай или Нова Зеландия.
България !!!!
Това че се палят под земята го знаем и без да се занимаваме с газ
Повече ме интересува за ефектите върху природата. На каква дълбочина се случват нещата, подземни води, почви и т.н. 

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване