In memoriam: 72 години от рождението на Георги Соколов

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
stefani

Re: In memoriam: 72 години от рождението на Георги Соколов

Мнениеот stefani » 19 юни 2014 14:57

Поклон пред таланта и паметта му !
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 19 юни 2014 18:09

Дълбок поклон пред паметта му.
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 20 юни 2014 00:53

Captain Stottlemeyer написа:
peliforewer написа:
Червени Воини написа:"Исках да играя в ЦСКА! Защо не играх в ЦСКА? Защото не ми разрешиха от Българската футболна федерация... И така се свърши с мен. Загубих цялото си самочувствие. Побеля ми косата на 27-28 години."
Георги Соколов

Капитане ,няма лошо да ни припомняш за големи сини футболисти,лошото е че изопачаваш фактите и сега десетки фенове на Левски ще повтарят как "генералите не дали на Соколов да играе в ЦСКА",а тя истината е в това интервю на Соколов пред Кеворкян...http://vbox7.com/play:a6b208ea.И още един щрих от историята ,Соколов като войник са го искали в ЦСКА но актьорите Калоянчев и Кисимов са ходили при Тодор Живков и са ходатайствали да остане в Левски,явно не генералите са решавали какво ще става в българския футбол.

1. За мъртвите или добро, или нищо. Няма да коментирам казаното (и защо е казано) от Соколето (лека му пръст) във въпросното интервю.
2. Вярно е, че не генералите (те си командваха своя отбор) решаваха, какво ще става тогава в българския футбол - решаваха го (най-вече) другарите Милко Балев (сивият кардинал) - секретар на кабинета на Тодор Живков и Добри Джуров, съответно вторият и третият човек в държавата след Тато. По онова време беше достатъчно едно телефонно обаждане от тези двамата до Българската федерация по футбол (така се наричаше БФС тогава) и оттам щяха да занесат на ръце Жоро Соколов до стадион "Народна армия" (това по повод на въпросното ТВ интервю). Така например, по нареждане на Милко Балев завинаги беше забранено на Кирил Миланов - Байко да играе за "Левски" (освен в ЕКТ). Иначе съм чувал и съм чел, че "червени" фенове са направили демонстрация пред ЦДНА в София, искайки Соколето в отбора.
3. Съвременник съм, знам и помня много неща за онова време и нищо не изопачавам. Нека да не раздаваме с лека ръка такива квалификации. ;) Съжалявам, че на някои в този форум истината не им изнася... 8-)

Бих ти отговорил подобаващо и изобличаващо,но не и в тази тема,просто тука не му е мястото за разправии ;)
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Върни се в “Левски”