Всичко около КТБ и Цветан Василев. Анкета

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Желаете ли Цветан Василев в бъдеще да бъде благодетел на Ботев Пд?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

El_Brujo

Re: Долу ръцете от Цветан Василев!

Мнениеот El_Brujo » 18 юни 2014 23:20

Кашчей написа:
botevforever написа:
uppercut написа:Сега гледам темата и се хванах за главата :mrgreen: :mrgreen: Публично ви разкриха че сте отбора на дпс :mrgreen: ........ вкарахте дудука в парламента :mrgreen: такова падение не съм виждал ........вместо да се скрият в някой кенеф те правят декларации и организации в подкрепа на еничерите :o

Само ако можеш да осъзнаеш колко си прост...

Убаво!
Той е прост, ти си умен. Ще напишеш ли сега една декларация в защита на Митьо Очите, или на Братя Галеви, защото са невинни, по техни показания?!
Най-добре, да поискаш справедливост за Христолов и да бъдат отменени всички мерки срещу него, защото е пич!

Ти наистина ли не разбираш за какво става дума? Тия, дето си ги изброил имат издадени присъди! Тоест, доказано е, че са престъпници.
Освен това, в нашия случай става дума за нещо съвсем различно - българин срещу ДПС! Казах ти го и по-рано в темата... И то не някой като Митьо Очите, а човек, зад който публично, с лицата си и с имената си застанаха много популярни личности, спортисти, артисти, професори и т.н....

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 18 юни 2014 23:36

RedeviL написа:Буферите, а и не само те, стискат палци ЦВ да бъде шитнат отвсякъде и КТБ да фалира! Не ги итнересува, колко хора има опасност да си изгубят парите, колко хора ще останат без работа, дали банковата система няма да пострада сериозно от това, по-важното в случая е Ботев отново да е в калта, където всъщност са те в момента.. Жалка картинка! По този случай имаше една известна българска приказка, някой да я каже, ако се сеща! ;)

А какво предлагаш?
Има ли друга държава в която една корпорация контролира 10% от Брутния Вътрешен Продукт(по думите на самия Цв.Василев)?- съмнявам се че има друга подобна държава. Очаквам да ми посочиш някоя друга банка в света ,която за 10 години в условията на тотална финансова криза да е увеличила активите си с около 500%.
Много възможен е варианта при който много приличащата на пирамидална структура около КТБ рухне(по това ще се разбере дали е пирамида или е реално действаща структура), при този вариант най-вероятно много хора ще пострадат ,възможно е да загубят (част) от спестяванията си или работата си,но ако държавата продължава да дава преференции на КТБ само отлага неизбежното и увеличава основата на пирамидата(разбирай броя на тези които ще пострадат)
Тук не говорим за ФК Ботев или БК Левски.
Интересно как реално почти цялото население на България реално обедня през последните няколко години. Реално дори много мощни бизнесмени и олигарси изпиха сътресения и обедняха или в най-добрия случай бизнеса им не се развива особено успешно-нещо ,което напълно нормално в условията на криза. Единствено бизнеса на хора свързани с КТБ не пострада от кризата,напротив процъфтяваше и се развива с невиждани темпове. Интересно как над 90% от населението на България обедня ,а състоянието на такива като Цв.Василев и Д.Пеевски се увелици многократно не навежда ли на идеята ,че забогатяването на Цв.Василев/Д.Пеевски е станало за сметка на обедняването на народа.
Към феновете на Ботев-не си давате сметка ,че парите давани за любимия ви отбор са една много много малка част от парите взети от джоба на всеки от нас ( в това число и от джоба на всеки привърженик на Ботев).

Потребителски аватар
Show Must Go On

Мнениеот Show Must Go On » 18 юни 2014 23:45

honda написа:
RedeviL написа:Буферите, а и не само те, стискат палци ЦВ да бъде шитнат отвсякъде и КТБ да фалира! Не ги итнересува, колко хора има опасност да си изгубят парите, колко хора ще останат без работа, дали банковата система няма да пострада сериозно от това, по-важното в случая е Ботев отново да е в калта, където всъщност са те в момента.. Жалка картинка! По този случай имаше една известна българска приказка, някой да я каже, ако се сеща! ;)

А какво предлагаш?
Има ли друга държава в която една корпорация контролира 10% от Брутния Вътрешен Продукт(по думите на самия Цв.Василев)?- съмнявам се че има друга подобна държава. Очаквам да ми посочиш някоя друга банка в света ,която за 10 години в условията на тотална финансова криза да е увеличила активите си с около 500%.
Много възможен е варианта при който много приличащата на пирамидална структура около КТБ рухне(по това ще се разбере дали е пирамида или е реално действаща структура), при този вариант най-вероятно много хора ще пострадат ,възможно е да загубят (част) от спестяванията си или работата си,но ако държавата продължава да дава преференции на КТБ само отлага неизбежното и увеличава основата на пирамидата(разбирай броя на тези които ще пострадат)
Интересно как реално почти цялото население на България реално обедня през последните няколко години. Реално дори много мощни бизнесмени и олигарси изпиха сътресения и обедняха или в най-добрия случай бизнеса им не се развива особено успешно-нещо ,което напълно нормално в условията на криза. Единствено бизнеса на хора свързани с КТБ не пострада от кризата,напротив процъфтяваше и се развива с невиждани темпове. Интересно как над 90% от населението на България обедня ,а състоянието на такива като Цв.Василев и Д.Пеевски се увелици многократно не навежда ли на идеята ,че забогатяването на Цв.Василев/Д.Пеевски е станало за сметка на обедняването на народа.
Към феновете на Ботев-не си давате сметка ,че парите давани за любимия ви отбор са една много много малка част от парите взети от джоба на всеки от нас ( в това число и от джоба на всеки привърженик на Ботев).

Съгласен съм с много от написаното, но то е следствие на цялостната политика в Бг! И ако си мислиш, че нещо се промени, ако Цветан Василев бъде махнат - жестоко се лъжеш!!!
Не съм съгласен обаче с "парите от джоба ни", защото тези пари, които споменаваш никога не са идвали в хората за да им ги вземат. Но тук нещата се коренят най-вече в това, че сме смирен и "глупав" народ :cry:

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 18 юни 2014 23:53

Show Must Go On написа:
honda написа:

А какво предлагаш?

Съгласен съм с много от написаното, но то е следствие на цялостната политика в Бг! И ако си мислиш, че нещо се промени, ако Цветан Василев бъде махнат - жестоко се лъжеш!!!
Не съм съгласен обаче с "парите от джоба ни", защото тези пари, които споменаваш никога не са идвали в хората за да им ги вземат. Но тук нещата се коренят най-вече в това, че сме смирен и "глупав" народ :cry:

Аз няма да се впускам в разтягане на локуми, но предполагам, че визираш въпросните 40-50% държавни финанси, които се държаха в КТБ.. Е доколкото знам това вече не е така! Беше въведен закон именно от служебното правителство на Плевнелиев, което ограничи възможността банките да притежават повече 2%, ако не се лъжа, държавни капитали.. А много хора казваха, че КТБ се държи и изпъква над другите банки именно поради факта, че в нея са бяха съсредоточени голяма част от тези пари.. Е какво стана, след като ги изтеглиха? Да не би, банката да фалира!? Нещо повече, според БНБ - КТБ е една от стабилните банки с доста добра ликвидност.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 19 юни 2014 00:15

RedeviL написа:
Show Must Go On написа:
honda написа:

А какво предлагаш?

Аз няма да се впускам в разтягане на локуми, но предполагам, че визираш въпросните 40-50% държавни финанси, които се държаха в КТБ.. Е доколкото знам това вече не е така! Беше въведен закон именно от служебното правителство на Плевнелиев, което ограничи възможността банките да притежават повече 2%, ако не се лъжа, държавни капитали.. А много хора казваха, че КТБ се държи и изпъква над другите банки именно поради факта, че в нея са бяха съсредоточени голяма част от тези пари.. Е какво стана, след като ги изтеглиха? Да не би, банката да фалира!? Нещо повече, според БНБ - КТБ е една от стабилните банки с доста добра ликвидност.

Аз лично не знам въпросните държавни финанси да са изтеглени от КТБ.Ако претендираш за точност не говорим за 40-50% , а точно за 59% официално обявени,нещо което е в разрез в правилата на ЕС не позволяващи една държавна фирма да държи повече от 25% от авоарите си в една частна банка. Очаквам да ми посочиш откъде имаш цитираната информация,че въпросните държавни финанси са изтеглени от КТБ. Както и откъде имаш информация,че банките не може да имат повече от 2% държавни финанси. Примерно само авоарите на БЕХ(който е 100% държавна собственост) в КТБ са над 600 млн лева ,което е много повече от 2%.Имаш ли представа колко скандално е практически всички държавни средства в енергетиката да се държат в една банка. За мен този ,който го е направил трябва моментално да бъде съден. Примерно от КТБ практически могат да блокират цялата енергетика,а това значи цялата държава.
Колко стабилна е КТБ времето ще покаже.
Все още очаквам да ми посочиш една държава в която една корпорация контролира 10% от Брутния Вътрешен Продукт?
Последна промяна от honda на 19 юни 2014 00:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 19 юни 2014 00:16

Вълчан написа:Въпросът е да го изтискат и да си направят базите и стадиона....стига обаче да не останат негова собственост по някаква причина... 8-) Те в България така са навързани банки и фирми че рано или късно се засичат хора на ДПС със БСП та дори и със Боико....със еднакви интереси към даден бизнес или отбор или друго...

:) Че те са собственост на Габровеца!
Какво общо имат базата и стдиона с Ботев освен, че на този етап ФК-то ползува базата на Цецо "безвъзмездно"?
Общината му продаде земята под бившия стадион (40 декара) само за 1 000 000 лева!!! :shock:
Ей на това му се вика сделка! - Условието е да имаш другари депесари!
С завидна лекота разделяте управляващите според абревиатурите на партиите, а те са едни и същи хора, на които се крепят устоите на терора над обвитите в мракобесие Български граждани (селяни с ориенталски произход и манталитет)!

Потребителски аватар
Show Must Go On

Мнениеот Show Must Go On » 19 юни 2014 00:22

volf написа:
Вълчан написа:Въпросът е да го изтискат и да си направят базите и стадиона....стига обаче да не останат негова собственост по някаква причина... 8-) Те в България така са навързани банки и фирми че рано или късно се засичат хора на ДПС със БСП та дори и със Боико....със еднакви интереси към даден бизнес или отбор или друго...

:) Че те са собственост на Габровеца!
Какво общо имат базата и стдиона с Ботев освен, че на този етап ФК-то ползува базата на Цецо "безвъзмездно"?
Общината му продаде земята под бившия стадион (40 декара) само за 1 000 000 лева!!! :shock:
Ей на това му се вика сделка! - Условието е да имаш другари депесари!
С завидна лекота разделяте управляващите според абревиатурите на партиите, а те са едни и същи хора, на които се крепят устоите на терора над обвитите в мракобесие Български граждани (селяни с ориенталски произход и манталитет)!

Магаре ти би ли обяснил как Домусчиев (фамилията е турска) вашият благодетел от продавач на пазара в Илиянци - придоби толкова много държавни фирми???

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 19 юни 2014 00:34

Show Must Go On написа:
honda написа:

А какво предлагаш?

Не съм казал ,че ако се махне Цв.Василев всичко ще тръгне по мед и масло, проблем че има условия да съществуват такива като Цв.Василев,Д.Пеевски, А.Доган(списъка може да бъде доста дълъг),но това не значи че тези хора не трябва ва да бъдат преследвани и имуществото им конфискувано . Повярвай ми ако бъде осъдени Цв.Василев,Д.Пеевски ,А.Доган... след тях може да дойде ред ТИМ,Б.Ковачки,Б.Манчев,К.и Г. Домусчиеви и т.н. доста неща ще се променят.
Предполага се че във всяка една държава едно постоянно богаство и когато 1% забогатяват неимоверно ,определено останалите 99% обедняват. По едим или друг начин Парите Цв.Василев и Д.Пеевски са взети по един или друг начин от джоба на всеки един от нас.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 19 юни 2014 00:41

Големите държавни фирми ще могат да държат в една банка максимум 25% от парите си. Изборът на банка при ползването на финансови услуги ще се прави на базата на минимум 5 получени оферти. Правилата за класиране на банките ще са общи и задължителни за всички държавни дружества. Данните за спазване на правилата за концентрация на средствата ще се обявяват публично на всеки три месеца, пише "Сега". Това предвиждат промени в правилника за упражняване на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие, публикувани за обществено обсъждане на сайта на икономическото министерство. Ако новите текстове бъдат приети, държавата за първи път ще наложи общи и задължителни правила за всички държавни фирми и ще гарантира публичност на информацията за техните пари. Новите изисквания за избор на финансови институции ще важат за всички фирми с над 50% държавно участие, за контролираните от тях дружества, за лечебните заведения - държавна собственост. Те ще са длъжни да спазват обща методика за избор на финансова институция при ползването на четири вида услуги - депозиране на средства, управление на разплащателни и други сметки, финансиране през оборотни, инвестиционни или други кредити, при сключването на сделки с финансови инструменти, включително валутни сделки. Наред с изискването за минимум 5 оферти те ще трябва да класират кандидатите по обща формула - 40% тежест за неколичествени критерии като опит и 60% тежест за конкретните количествени показатели в офертата. Ограниченията за концентрация ще важат само за фирмите с балансова стойност на паричните средства над 3 млн. лв. При тях вложенията в дадена банка, след приспадане на непогасената част по дадени заеми, не може да надхвърля 25% от общата сума, с която съответната фирма разполага. Спазването на тези ограничения ще се отчита на месечна основа, като фирмите ще имат 1 месец след констатиране на дисбаланс да предприемат мерки за отстраняването му. Въвеждат се и задължителни правила за отчетност. Фирмите ще подават информация към принципалите си за спазване на правилата на всеки три месеца, като данните ще постъпват и в Министерството на финансите. Министерствата от своя страна ще публикуват на сайта си обобщена информация за спазването на правилата и ограничението за концентрация. Противно на уверенията на премиера Марин Райков, че при публикуването на документа журналистите ще получат данни за съществуващата в момента концентрация на средства на държавните дружества в банковите институции, тази информация липсва. Така не е ясно до какви размествания ще доведат новите правила и кои държавни дружества ще трябва да обявяват нови конкурси за избор на финансови институции. Публична тайна е голямата концентрация на капитали на едни от най-богатите държавни дружества - енергийните, в една банка - Корпоративна търговска. Фирмите ще имат срок от 6 месеца след приемането на промените да се съобразят с тях.

Значи моя грешка! Не са 2%, а 25... Просто имах спомен, че съм чел за новите изисквания към банките, които бяха прието при служебното правителство, но не съм запомнил точно информацията.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 19 юни 2014 00:48

Чобанов: Само 17% от парите на държавните фирми са в една банка

Все още около 15% от държавните компании не изпълняват правилата срещу концентрация на държавни пари в банки. Въпреки това концентрацията е намаляла и към края на 2013 година няма банка, която да държи повече от 17% от общия обем на депозитите на държавните предприятия.

Това съобщи министърът на финансите Петър Чобанов след заседанието на Министерски съвет, цитиран от bTV.

В края на първото тримесечие на 2013 година една от банките държеше 50% от всички средства на държавните фирми. Сега делът им в нея е 17%, каза още Чобанов. По данни на Министерството на финансите близо половината от парите на държавните дружества са разпределени в три банки.
В сектор „Енергетиката” размерът на дълговете на държавните предприятия е по-голям от депозитите им в банките. Най-голямата експозиция към една банка е намаляла от 66% през март 2013 г. до 38% през ноември, а в края на годината е била 21% .
В края на миналата година вицепремиерът Даниела Бобева отчете, че държавните дружества изпълняват изискванията в наредбата и диверсифицират банките, в които държат средствата си.

Крайният срок, в който те трябваше да отговорят на изискванията, изтече на 8 декември. Мерките засягат 234 компании с държавно участие.

Аз обаче искам да наблегна на един друг акцент! Кой имаше изгода от новите изисквания за разпределението на държавни финанси в банките? И дали голяма част от тях не са били съсредоточени в КТБ, защото тя е давала най-добрите условия?

Върни се в “Свободна зона”