Да подкрепим Дупница и...себе си

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Да подкрепим Дупница и...себе си

Мнениеот obi4am_pirin » 12 юни 2014 13:43

В петък е делото за джамията в Софийски апелативен съд

Докато аз съм кмет, мюзеин няма да пее в Дупница. Категорично. А съм убеден, че и нито един дупничанин няма да позволи действаща джамия в града, заяви кметът Методи Чимев.
В петък от 11. 30 часа в Софийски апелативен съд ще се гледа знаковото дело, което трябва да реши дали настоящото Мюсюлманско изповедание е правоприемник на съществуващото такова по време на Османската империя. От решението на софийските магистрати по този казус зависят още десетки дела заведени от Мюфтийството за връщане на имоти, които са замразени, докато не стане ясен изходът на делата. Това ще предопредели и бъдещето на Тюрмето в Дупница дали ще стане паметник на културата или ще стане собственост на Мюсюлманското вероизповедание.
“Нееднократно съм казвал, че уважавам всеки, който изповядва религията, в която вярва. Но тук говорим за принципни и чисто български неща. Тази сграда е българска, построена върху български манастир, и ще остане българска. Каквото и да реши съдът, действаща джамия няма да има в Дупница. Но аз вярвам в българския съд и знам, че няма да се стигне до неприятно решение”, допълни Чимев.
По негова инициатива в началния час на делото – 11. 30 часа, ще бъдат окачени български трикольори на Тюрмето, за да се изкаже символичното желание на дупничани да запазят сградата като паметник на културата. “Тук няма партии, няма политически интереси и не трябва да има. Затова призовавам всички в 11. 30 часа да се съберем пред Тюрмето и покажем нашата позиция”, заключи Чимев.
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Да подкрепим Дупница и...себе си

Мнениеот CTAHKO » 12 юни 2014 13:47

Тази държава я пиши бегала 8-) Разпродадоха ни за жълти стотинки и то много отдавна 8-) Ще видиш че джамия ще има ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

motg
Контакти:

Мнениеот motg » 12 юни 2014 15:15

Ако има и един мюсулманин в Дупница, то там има право да има джамия.
На вас какво ви пречи това?
Спрете да разкъсвате нацията, а по-добре мислете как да се скрепи.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 юни 2014 15:32

CTAHKO написа:Тази държава я пиши бегала 8-) Разпродадоха ни за жълти стотинки и то много отдавна 8-) Ще видиш че джамия ще има ;)

Станко, никога не е късно да станеш част от шпицкомандата на Кевин Гроскройц :mrgreen: :lol: :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 12 юни 2014 15:38

motg написа:Ако има и един мюсулманин в Дупница, то там има право да има джамия.

Защо ? Отиди в Саудитска Арабия да искаш църква, да видим какво ще стане. Или в някоя друга такава държава.
Християните в мюсюлманските държави нямат никакви права, а Европа се скъса да прави сви*ки на мюсюлманите.
По твоята логика, няма да е никакъв проблем турския да стане втори официален език в България, а циганския трети. Или обратното, няма значение, само трябва да си го поискат и трябва да им се даде.

Потребителски аватар
zlato1234
Контакти:

Мнениеот zlato1234 » 12 юни 2014 15:51

motg написа:Ако има и един мюсулманин в Дупница, то там има право да има джамия.

Нашата нация си има църкви... Като искат да се молят толкова много, нека приемат християнството и да градят църкви. Кой иска по-цял ден да му квичи на главата някакъв мюзеин? В Турция и близкия изток има достатъчно джамии, да отиват там и да се молят. Има и друг начин: Да си направят един град и да се изнасят там всички роми, турци и т.н изповядващи ислям.
Дали в някоя мюсюлманска страна ще разрешат през 5 дни да се строи църква? Не мисля, че биха... Аз съм против джамиите, и в един град най-много по-една. Изображение
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/952/8092952a.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 юни 2014 17:18

Колко църкви има в Саудитска Арабия, обединителю :?:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 12 юни 2014 17:27

Не искат църкви заради "мюсюлманите" в Дупница и Кюстендил искат ги за да свържат Родопите с Македония Косово Албания и т.н.
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 12 юни 2014 18:32

Първо да кажа, че не съм краен националист а родолюбец, който смята, че религията е интимно нещо. По повод това, което каза обаче, че и един мюсЮлманин да има някъде то там трябва да има джамия - аз предлагам да препишем турския закон. Той гласи, че една джамия се полага на 20 000 (двадесет хиляди) мюсюлмани - толкоз. Ако в един град има 19 999 - нямат право на джамия. ТУРСКИЯ ЗАКОН Е ТОВА. :idea:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Върни се в “Свободна зона”