TristaNNN написа:konvoec написа:Аз съм съгласен, само че да се избират и хората, които ще представляват феновете. Никак не ми се вярва, че ще проработят нещата напълно, защото 10 000 члена, по 2 лева, по 12 месеца, никак не е много. Може да се направи по-голям, например 10 лева на месец. Това е разумна сума, но най-добрата помощ е да иде човек на стадиона, да си купи билет и да си гледа мача. И дори да не стане напълно тази идея, нищо не пречи да се опита. Всичките пари, които се генерират, в крайна сметка може да отиват за отбора. Много е важно да има доверие. Затова няма да стане с гугутки и разни такива. Трябва да има хора като Антони Джамбазов, който беше от хората наели се да събират пари за юбилея, както и доста неща по организирането му и по мое мнение се справи отлично. Просто да има хора с авторитет, знания и умения, дейни. Това ще изгради доверие у феновете, защото с думи като "не ни трябвате такива" и разни подобни към по-обикновените привърженици на отбора, няма да стане. Трябва идеята да им дойде присърце, да се почувстват обичани, желани в сектор Б, да кажем(малко по женски излиза, ама...). Като всеки разбери, че не си купуват пиене и ядене с парите му, а се използват за Левски(както и не Батков да ги харчи), ще се даряват пари, както и ще се дава и членски внос, ще има и повече членове.
Това, което сте написали по отношение на управлението и парите е много хубаво, но засега само на книга. Като идея на мен също ми допада, тревожа се обаче, че в България още не сме дорасли за такива начинания. Хубаво, генерираме солидни суми от билетчета, артикули, играчите го оценяват и играят за нас. Страхотно, ама това не може да е основа на бюджета, тъй като посещаемостта и респективно продажбата на артикули и ТВ права са в права пропорционалност с играта на отбора. Така трудно може да се планира бюджет, лагери, премии и т.н. защото един слаб сезон с неизбежен отлив на привърженици реално може да срине цялата финансова структура и тогава ...

Трябва от някъде да се започне. В никакъв случай не казвам да се самоиздържаме. Отбори, които се самоиздържат има, но разликите са огромни. На първо място в ресурсите, както човешки, така и финансови, а след това и манталитет. Има градове с по няколко милиона човека(колкото България) и там масата от фенове е доста по-голяма. Също така едно е да се вземат 400 - 800 лева, друго 2000 и нагоре евро. Няма база за никакво сравнение. Има хора, които и 300 да вземат, ще дарят, но тук не се целим в ултраси, болни фенове и т.н. Целта е редовия фен да дава, преобладаващото мнозинство, а него дори го няма на стадиона. Също така и манталитетът е важен, но за него няма какво повече да разтягам локуми, всички знаем какви хора сме българите. Ако искаме промяна, всеки може да започне от себе си и толкова.
Та, идеята ми на мен конкретно не е да се самоиздържаме, поне не и на този етап. Ще ми се обаче да започнем от някъде, да се изгражда доверие у феновете и да се подпомага клубът. За съжаление бащица трябва да има, това е. Обаче ако и ние се включим с прилични средства, може да се направи управителен съвет, акционерски или там както го измислят, където да имаме участие.
И тези неща ги пиша с условието, че Батков няма да е бащицата. Може да има 3-4-5 човека, както се говори. Това дори е по-добър вариант. С хора, които ще дават пари и те и имат някаква визия, тогава можем да правим тези неща. До тогава само преследване на мустака и натиск към него, иначе още 15 години ще го търпим, освен ако не умре внезапно.
Преди 1-2 дни видях някакво мнение, че нещата са такива и ние трябва да се примирим. Това е най-голямата глупост, която съм чел. Нещата в тази държава са такива, именно защото се примиряваме. Не трябва изобщо да се отстъпва на мустака. Единствено може да се примирим, че тази година може отново да няма трофеи, но трябва да се дава зор за промени. Наистина, не може да се примирим с това Левски да е средняшко отборче. Иначе ставаме Славия(дано не ме баннат и този път) или Локо СФ.