Да мразиш различния е по-лошо от зараза

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

миле гърбавия

Re: Да мразиш различния е по-лошо от зараза

Мнениеот миле гърбавия » 09 юни 2014 12:43

Е,щом не мразиш различния значи го обичаш или си безразличен. Четрърти вариант няма! Задължен ли съм да обичам , негри ,цигани ,ескимоси, марсианци и т.н.? Питам автора на темата и отговор не искам!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 юни 2014 13:23

Омразата и приемането, са две различни неща.

Лошо е да мразиш хора, заради нещо толкова имагинерно, като цвета на кожата.
Но това, че не мразиш някого, не означава по-никакъв начин, че трябва да го приемеш, ако не ти се нрави.

Както казваше един пич, спечелил БГ Сървайвър-а: "Не мразя циганите, мразя циганските номера"
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 09 юни 2014 14:20

Българите не сме расисти, комунисти и фашисти, но че има такава пасмина и между нас е факт .
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 09 юни 2014 14:26

миле гърбавия написа:Е,щом не мразиш различния значи го обичаш или си безразличен. Четрърти вариант няма! Задължен ли съм да обичам , негри ,цигани ,ескимоси, марсианци и т.н.? Питам автора на темата и отговор не искам!

Има четвърти начин, а той е ...да си практичен. Впрочем омразата, гневът, завистта, ревността са вредни не за обекта, а за субекта. Защо ли? Защото поставят субекта в емоционална зависимост от обекта. Да мразиш някого, означава да му дадеш една от централните роли в собствения си живот и да станеш подвластен на манипулации, защото това е слабост.
Така че, аз лично не мога да си позволя да мразя никого, пък камо ли да се обиждам и да ревнувам...Това па ревността е простотия на ента степен...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Емигрант 45

Мнениеот Емигрант 45 » 09 юни 2014 14:54

Искам да знам какво е официалното мнение на Мишоците???Така ще мога д се съобразя с партийната линия и няма опасност.А иначе форума прилича един чисто раситски,но това е друга тема.Поздрави :)

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 09 юни 2014 14:54

Какво искаш, бе ? Ние българите сме едни от най-толерантните народи в света. Циганите не плащат сметки, не работят, крадат, пребиват, убиват, живеят на гърба на държавата, имат по 20 деца, а нямат един лев в джоба и ги учат да крадат, продават се на политиците, а ние си мълчим и нищо не им правим.
Голям грях е да си защитаваш държавата, да ви е*а майката! Българите нямат какво да ядат, живеят с 50 лв. на месец, сирийци ще храним. Не стига това, ами и те са недоволни от условията тук. Ами да си ходят в Сирия, да им падат бомбите на главата, да ги питам тогава как ще са. Отиди да живееш в село пълно с цигани да те видим. Бабите и дядовците системно са пребивани и ограбвани. Някой са и изнасилвани.
В Елхово ще настаняват сирийци в къща с джакузита и това с наши пари. Щото ние сме много добре, сирийците ще са в джакузита.
Да ви имам и шиб*ната толерантност. И тя си има граници.
Последна промяна от Eminem на 09 юни 2014 15:04, променено общо 1 път.

red__army
Контакти:

Мнениеот red__army » 09 юни 2014 14:57

Мине не мине време,и някой натиска бутона на омразата.Дори бутафорна фикция на стара жена,която в незнание,си помислила че сцена от филм се превръща в действителност.Момента сега е особенно подходящ,след най-големия национален срам в новата българската история,поощрен от едните "сините комсомолци и реализиран от другите"червените комсомолци".Супер....иновни няма,смесване на истини и полуистини,историята ЮП е заметена.Момента,некой ананимен и модерен активист,да пусне щипка жлъч е подходящ,ежеминутно,сутрин,обед,вечер,постоянно злоба.Ако няма за кво да се ръфат българите,докато спят"ще изфабрикуваме"...дори от сюжета на филм."Тези мръсни българи,дано се захапят и самоунищожат"."Омразата по м/у им требва да се потклажда и да ескалира постоянно"Сега ще насъскам,сънародниците ми,дори в един на пръв поглед,спортен форум","аз съм ОК,активист съм,застрахован съм,от несправедливост".Толкова пари,фондации,"Инстинути за пазарна икономика",институти по какво ли не,"Отворени" и затворени общества,университети-НБУ,спонсорирани от незнам си кой филантроп,и о..."как е възможно тези българи още да са живи".Нещо като "розобера на омразата",по-добре не може да се каже за автора и публициста на тази статия.Лекувай си омразата,или я насочи към благородно дело,Ще има ден в който няма да ти плащат за това,и ще се молиш за съществуваш.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 09 юни 2014 14:58

миле гърбавия написа:Е,щом не мразиш различния значи го обичаш или си безразличен. Четрърти вариант няма! Задължен ли съм да обичам , негри ,цигани ,ескимоси, марсианци и т.н.? Питам автора на темата и отговор не искам!

Има и четвърти вариант и той се нарича уважение.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: red__army

Мнениеот Странджата » 09 юни 2014 15:11

И си прав, и не си прав! Най-много си прав затова, че не търсим утвърждаващото в живота ни, ме подкрепяме човешкото и не адмирираме обичта, а си умираме да тънем в омраза, негативизъм и маразъм.
Но пък от друга страна, хвала Богу, не всички са такива и затова патосът ти е колкото заразителен, толкова и показателен - все пак има хора и сред нас и даже и такива теми не могат да наложат тотален песимизъм.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 юни 2014 15:17

pampi написа:

Има четвърти начин, а той е ...да си практичен. Впрочем омразата, гневът, завистта, ревността са вредни не за обекта, а за субекта. Защо ли? Защото поставят субекта в емоционална зависимост от обекта. Да мразиш някого, означава да му дадеш една от централните роли в собствения си живот и да станеш подвластен на манипулации, защото това е слабост.
Така че, аз лично не мога да си позволя да мразя никого, пък камо ли да се обиждам и да ревнувам...Това па ревността е простотия на ента степен...

Ехааа :) Да ти се ненадява човек :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”