Американците казаха: Орешарски, спирай Южен Поток

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Американците казаха: Орешарски, спирай Южен Поток

Мнениеот v.r.s. » 08 юни 2014 23:30

Кашчей написа:
v.r.s. написа:
sin4ec написа:Жалко, наистина. Орешарски можеше да обяви решението след седмица или две, но точно на пресконференцията с американските сенатори...Такива бяха всичките ни премиери, на гостите от США само минет не направиха публично.( за непублично не мога да гадая). Изключвам Виденов от това число. Явно сме окончателно осъдени, ами който е по-млад и има образование да стяга багажа, ний по-дъртите да отгледаме и изучим децата и те да се махат, пък нас тука кучета ни яли. Перспективата е тежка и не е за пред хора.

Щеше да е най-добре да го беше обявил преди Стойнев да каже, че ще изградим ЮП независимо от Брюксел. Явно беше, че има проблеми по проекта и няма как да започнем да градим, без да понесем санкции. Трябваше да се преговаря, да се изяснят проблемите и да се изчистят, така като ще се случи сега и нямаше да се стигне до днешното унижение.

Защо няма санкции за Италия и Австрия, питам аз пак? Дори италианска фирма разработва машини, които да полагат тръбите и не съм чул да са ги спрели в това им начинание.

Явно защото те не се правят на Андрешковци, а спазват законодателството. Докато тук трябва да уредим наши фирми с изпълнението, което разбира се няма да е безвъзмено и заради това трябва всичко да се направи натъмно и да се обвие в мистерия. Но на Андрешко номерата му вървят само в България и точно заради това получи този шамар. Вероятно има и гео-политика, не го отричам, но в случая ние сами сме дали повод за тази позиция на ЕК.

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 08 юни 2014 23:32

Всички циркаджии, които подкрепят Южен Поток: Кажете ми:
Каква почели България от южен пАток?
Колко получавате, за да защитавате бежанския интерес на разия?
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 юни 2014 23:33

Вървят яростни спорове по оста ГЕРБ - БСП, без да се асимилира фундаменталното събитие, което се случи днес, пред което тези две партии, изглеждат като песъчинки. Проблема не е в промяната на решението на правителството. Приели са заслужените критики от Брюксел, поразмислили са и са решили, че е по-добре да не нарушават взаимоотношенията с ЕС, но днес, това си беше истински НАГЛАСЕН ЦИРК ! Орешарски жертва имиджът и достойнството на България по толкова очеваден и публичен начин, че акъла ми не може да го побере. Всичко това, при положение ,че до преди 10 дни, бяхме готови да загърбим и ЕС и всякакви порядки.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 юни 2014 23:35

v.r.s. написа:
Кашчей написа:
v.r.s. написа:
sin4ec написа:Жалко, наистина. Орешарски можеше да обяви решението след седмица или две, но точно на пресконференцията с американските сенатори...Такива бяха всичките ни премиери, на гостите от США само минет не направиха публично.( за непублично не мога да гадая). Изключвам Виденов от това число. Явно сме окончателно осъдени, ами който е по-млад и има образование да стяга багажа, ний по-дъртите да отгледаме и изучим децата и те да се махат, пък нас тука кучета ни яли. Перспективата е тежка и не е за пред хора.

Щеше да е най-добре да го беше обявил преди Стойнев да каже, че ще изградим ЮП независимо от Брюксел. Явно беше, че има проблеми по проекта и няма как да започнем да градим, без да понесем санкции. Трябваше да се преговаря, да се изяснят проблемите и да се изчистят, така като ще се случи сега и нямаше да се стигне до днешното унижение.

Защо няма санкции за Италия и Австрия, питам аз пак? Дори италианска фирма разработва машини, които да полагат тръбите и не съм чул да са ги спрели в това им начинание.

Явно защото те не се правят на Андрешковци, а спазват законодателството. Докато тук трябва да уредим наши фирми с изпълнението, което разбира се няма да е безвъзмено и заради това трябва всичко да се направи натъмно и да се обвие в мистерия. Но на Андрешко номерата му вървят само в България и точно заради това получи този шамар. Вероятно има и гео-политика, не го отричам, но в случая ние сами сме дали повод за тази позиция на ЕК.

Ако тръбата не мине първо оттук, как ще мине през Италия, до Австрия. И нека не говорим за европейски правила, защото те реално нищо не струват!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 08 юни 2014 23:36

honda написа:В никакъв случай не мога да бъда наречен русофил,но в момента не говорим за политика ,а за икономически интерес. В настоящия момент ЮП няма сериозна алтернатива,колкото и да ми е неприятно да го призная.
До момента няма никакви сериозни основания да се мисли,че находищата в Черно Море имат някакво значително промишлено значение. Отделно от това ,което знам откритите до момента находища са на относително голяма дълбочина- 600м,което допълнително оскъпява добива. Има и още едно голямо НО. Целия Балкански п-в е земетръсна зона и добив на газ в земетръсна зона става много скъп, отделно стоят почти непреодолими екологически проблеми.
Другите алтернативи за добив на газ -от арабските държави на този етап не съществува тръбопровод към който да се "включим".
На този етап няма шанс доставката да бъде извършвана с кораби-газовози-няма съответния терминал у нас.
На този етап алтернатива на ЮП, най-доброто което може да се направи е да се строи ЮП , а едновременно с него да се работи и по негови алтернативи.

И да съществува това не значи,че ще е на по-ниска цена.Нали всяка страна през,която минава газопроводът ще си взима транзитната такса + % безплатен газ.И всичко това ще го плащат крайните потребители.А ние щяхме да бъдем една и то основна транзитна страна.За втечнен газ да не говори каква му е цената,а нямаме и нужната инфраструктура,чиято цена също е доста скъпа.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 08 юни 2014 23:37

Така като ви чета, все повече си мисля, че наистина си заслужаваме съдбата..

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 08 юни 2014 23:38

RedeviL написа:Така като ви чета, все повече си мисля, че наистина си заслужаваме съдбата..

То това е ясно

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 08 юни 2014 23:39

dunavfc написа:Вървят яростни спорове по оста ГЕРБ - БСП, без да се асимилира фундаменталното събитие, което се случи днес, пред което тези две партии, изглеждат като песъчинки. Проблема не е в промяната на решението на правителството. Приели са заслужените критики от Брюксел, поразмислили са и са решили, че е по-добре да не нарушават взаимоотношенията с ЕС, но днес, това си беше истински НАГЛАСЕН ЦИРК ! Орешарски жертва имиджът и достойнството на България по толкова очеваден и публичен начин, че акъла ми не може да го побере. Всичко това, при положение ,че до преди 10 дни, бяхме готови да загърбим и ЕС и всякакви порядки.

Това е унижение за всички българи, независимо на коя партия симпатизират или са аполитични. Но за безхарактерен човек, който е поставен да слуша и изпълнява, без да има право на собствено мнение и действия това е нормално. Кукла на конци.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 юни 2014 23:39

RedeviL написа:Мхм.. Заради 10-20 зелени и една група във ФБ, както се изрази колегата над мен.. Пак ти казвам, вервай си! :mrgreen:

Проявяваш, ебати невероятната логика и мисъл, обаче...
Във всяко нещо, извършено от опонента ти ( ГЕРБ ), си готов да изложиш най-елементарният и безсмислен аргумент, който може да роди човешката мисъл.
Факта е,че мераците за Шистов газ, бяха спрени от правителството на ГЕРБ, ти излизаш и казваш с лека ръка, кой му пука за народа, има някаква далавера...
Ти не можеш да повярваш,че е възможно Б.Б да е уважил позицията на толкова много хора и да е решил, че ще задоволи исканията им.
Много ми е интересно, каква невероятна конспирация ще измислиш в конкретният случай, при положение, че Шеврон си откриха тук представителство, отрязаха им мераците и си отидоха. Къде е играта, къде е далаверата ? В Румъния май ситуацията е по-различна , а ?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 08 юни 2014 23:40

v.r.s. написа:
dunavfc написа:Вървят яростни спорове по оста ГЕРБ - БСП, без да се асимилира фундаменталното събитие, което се случи днес, пред което тези две партии, изглеждат като песъчинки. Проблема не е в промяната на решението на правителството. Приели са заслужените критики от Брюксел, поразмислили са и са решили, че е по-добре да не нарушават взаимоотношенията с ЕС, но днес, това си беше истински НАГЛАСЕН ЦИРК ! Орешарски жертва имиджът и достойнството на България по толкова очеваден и публичен начин, че акъла ми не може да го побере. Всичко това, при положение ,че до преди 10 дни, бяхме готови да загърбим и ЕС и всякакви порядки.

Това е унижение за всички българи, независимо на коя партия симпатизират или са аполитични. Но за безхарактерен човек, който е поставен да слуша и изпълнява, без да има право на собствено мнение и действия това е нормално. Кукла на конци.

Абсолютно !! Мен, затова ме втрещи тоя театър и изобщо не ми дреме,че негативите са най-вече за правителството и за куклата Орешарски. В очите на света, ние имаме едно безсмислено управление на което му идват на крака 3-ма сенатори и плътно за гърба на министър-председателя изслушват неговто разкаяние...

Върни се в “Свободна зона”