Завиждат ли на Берба, 4-те в света?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

DidoManUtd
Контакти:

Завиждат ли на Берба, 4-те в света?

Мнениеот DidoManUtd » 20 ное 2009 14:40

Зума: Четвъртите в света завиждат на Берба
Пет, 2009-11-20 13:13
Зума отново има тежката дума. Легендата на българския футбол Христо Бонев изпрати поздравително писмо до капитана на националния отбор Димитър Бербатов. То идва в момент, в който Митко счупи рекорда на Зума за най-много голове с фланелката на България.

Въпреки това полемиките “за” и “против” Берба продължават, а интригите по негов адрес нямат почивен ден. “Тема Спорт” попита Бонев какви са мотивите му да напише това писмо до Бербатов.

- Г-н Бонев, какво ви подтикна да напишете това писмо до Бербатов?

- Това момче заслужава един бивш рекордьор да се обърне към него и да го поздрави за постижението. Митко Бербатов и като интелект, и като поведение, и като изключителни качества е дал много не само на националния отбор, но и на европейския и световния футбол. Аз съм горд, че след 30 години именно той подобри моят рекорд.
....................

С какво си обяснявате критиките на част от четвъртите в света към Бербатов?

- Сигурно е от завист, защото много от тези, които го критикуват, могат само да мечтаят да го докоснат. Повечето от тях са еднодневки. Ще кажа на тези момчета от САЩ’94, че те трябва да са много благодарни и да се прекланят пред всичко това, което направи тогава Христо Стоичков.

В Америка той биеше сам отборите. Сега има хора, които не се справят с ръководството на българския футболен съюз. Едно е да играеш футбол, друго е да ръководиш такава сериозна институция.

Естествено винаги Зума има тежката дума, но няма ли и малко истина в думите му?
Сещам се за нещо елементарно, което гледаме ежедневно по тв. Даден играч /в какъвто и да е спорт/ чупи рекорд, ами в повечето случай даже спират мача, за да го поздравят всички /да не говорим за американците, които са царе на такива шоу-изпълнения/, ако ли пък не, след мач се връчват букети, плакети и т.н.
При нас какво стана, един /единствения ни читав/ футболист направи нещо историческо, треньора му мрънка нещо за ромбове, директора му мрънка нещо за мислене за отбора и отборния резултат, президента му слуша кво мрънкат треньора и директора и го припява и той........
Може би е имал нещо предвид Бербатов, като каза това за почерпката и уважението на летището, незнам, аз поне си мисля че заслужаваше да получи малко повече от тези над него /над него имам предвид само като постове в момента, иначе някъде в краката му/.

п.п. Дали е случайно, че само най-големите, като Зума и Ицо Стоичков се застъпват публично за Митко Бербатов, може би големите усещат таланта и го поощряват, а малките го дърпат надолу-към своето ниво....

tprodanov
Контакти:

Re: Завиждат ли на Берба, 4-те в света?

Мнениеот tprodanov » 20 ное 2009 14:46

Само да уточниш кои са големите, и кои са малките. Едни от най-големите защитници на Бербатов са Мъри, Наско и Боби, а от най-големите му критици - Лечков и Костадинов.

DidoManUtd
Контакти:

Мнениеот DidoManUtd » 20 ное 2009 14:56

tprodanov написа:Само да уточниш кои са големите, и кои са малките. Едни от най-големите защитници на Бербатов са Мъри, Наско и Боби, а от най-големите му критици - Лечков и Костадинов.

когато написах "най-големите" след това ги изброих, а колкото до това какви защитници са му Боби, Наско и Мъри, просто не ми се спори.

Xanko
Контакти:

Мнениеот Xanko » 20 ное 2009 14:58

За какво да му завиждат 4- тите в света за головете срещу Малта, за големия брой участия на световни и европейски първенства или за хъса и желанието с което играе в мачовете на националния. Ей я стига глупости все едно да питаш дали Стоичков завижда на Гонзо. :)
Последна промяна от Xanko на 20 ное 2009 15:01, променено общо 1 път.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 20 ное 2009 14:59

Ми едва ли само те са в категорията най-големи. Но не разбрах що не ти се спори, аргументите ли нещо посвършиха?

DidoManUtd
Контакти:

Мнениеот DidoManUtd » 20 ное 2009 15:04

tprodanov написа:Ми едва ли само те са в категорията най-големи. Но не разбрах що не ти се спори, аргументите ли нещо посвършиха?

Не са посвършили, но някой хора и работят, освен форумите в нета. За това, че не са само Зума и Ицо най-големите си прав, но определено са в челото на списъка и то доста преди Боби и Наско, да не говорим за Мъри...

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 20 ное 2009 15:11

Еми да се отазва Бербатов от националния и да ги види как ще се оправя Лечков и Сие. Нека в отбора присъстват племеника му, сина на Боби, зетя на Наско, шурея на Костадинов и който си искат. То и без това в последно време се разбра, че сме злета отвсякъде. Но Бербатов едва ли ще плюе на фланелката (като Ив. Иванов, например). Жалка работа. Верно, това със Сърбия беше голяма простотия, че го направи, ама при положение, че няма рецедив, айде сега. Иначе характерен за Зума остър език, макар че лично на мен не ми се вярва да му завиждат. Ма кой знае?!

KellyB

Мнениеот KellyB » 20 ное 2009 15:16

За какво да завиждат на това манекенче? Че класира България на голямо първенство или поведе отбора във важен мач срещу силен противник? Че обърна Германия от 0:1 до 2:1 и от 0:2 до 3:2? Или се изнизва като пръдня из гащи като го заболи крачето? Не, благодаря! Такъв капитан на националния или мъж на годината не ми трябват!!!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 20 ное 2009 15:32

DidoManUtd написа:
tprodanov написа:Ми едва ли само те са в категорията най-големи. Но не разбрах що не ти се спори, аргументите ли нещо посвършиха?

Не са посвършили, но някой хора и работят, освен форумите в нета. За това, че не са само Зума и Ицо най-големите си прав, но определено са в челото на списъка и то доста преди Боби и Наско, да не говорим за Мъри...

Стоичков относно националния е точно на едно ниво заедно с Боби, Наско, Емо, Лечков. Едните харесват Бербатов, другите не. И очевидно не е заради клубна принадлежност. Теорията ти издиша.

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 20 ное 2009 15:35

Позволявам си да не съм съгласен с мнението на Христо Бонев в няколко аспекта.Няма за какво да завиждат четвъртите в света на Бербатов.Те постигнаха нещо,което нито сегашното,нито поколенията преди тях,включително и това на Бонев,а може би и тези за в бъдеще,са постигнали или могат да постигнат.Четвъртите в света направиха България известна по света и донесоха радост,несравнима с нищо друго.Не съм съгласен,че Христо Стоичков сам е биел отборите в САЩ,това е пълен абсурд.Кой му изработи трите дузпи?Кой хвана дузпите срещу Мексико?Кой ги вкара?Кой вкара победен гол на Германия?Кой изведе Ицо сам срещу вратаря срещу Аржентина и Мексико?Кой вкара останалите голове в мачовете с Гърция и Аржентина?Доста несериозно изказване на един голям български футболист,какъвто несъмнено е Бонев.А че Бербатов е голям футболист е неоспорима истина.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Върни се в “Национален отбор”