1954 година, Швейцария - Унгария бие в групите убедително Германия. Разгромява ги и мачка всичко по пътя. На финала среща отново Германия, повежда 2 - 0 и ... изненадващо ги обръщат на 2 - 3 . Това е първата титла на Германия, говори се, че германците са използвали допинг, но нищо не е доказано. На това световно първенство Унгария е най-силния отбор, шампион, обаче става Германия.
1950 година, Бразилия - Вестниците в Бразилия си избързали да отпечатат, че Бразилия става за първи път световен шампион, но това се оказва грешка. Дори и равен е стигал на Бразилия в мача с Уругвай, но изненадващо от 1 - 0, Уругвай обръща 1 - 2. Национална трагедия в Бразилия ! Едно малко негърче слуша мача по радиото и плаче. Обещава си един ден да стане световен шампион !
Това малко дете се казва Едсон Арантес До Насименто по известен като Пеле.
Друг куриоз - единствения гол вкаран на бос крак в историята на световните първенства е на легендарния бразилец Леонидас - 1938 година във Франция. Скъсват му се футболните обувки и той излиза бос и успява да отбележи един гол на бос крак. Леонидас става голмайстор на първенството със 7 гола.
Сещам се за още много скандали и куриози, които ги знам от едно списание имам страхотно списание за световните първенства и буквално съм го научил наизуст след толкова прочитания !
Ще се включа пак по тема по-късно.

БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.