Най-големите скандали в историята на световните първенства

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: Най-големите скандали в историята на световните първенства

Мнениеот kartago » 20 ное 2009 14:42

fif000 написа:Страничният съдия е вдигнал флага си при гола на Марадона. Главния рефер не го послушва

Офффф, в какво ли не сме замесени и ние. За съжаление, не си прав приятелю, страничния съдия не реагира въобще на гола на Марадона с ръка, а имаше идеална видимост, а се затича към центъра, т.е. призна гола. Пак казвам, за голямо наше съжаление, името на този страничен съдия беше Богдан Дочев, който повече не помириса международен мач, ако не се лъжа.

Потребителски аватар
mursusaid
Контакти:

Мнениеот mursusaid » 20 ное 2009 14:52

Бих добавил и убийството на боливийски защитник през 94-та.На първенството си вкарва автогол,а по-късно в родината си е убит.Съжалявам,че не се сещам за името на футболиста.
За вас моряци ний живеем...

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 20 ное 2009 14:58

mursusaid написа:Бих добавил и убийството на боливийски защитник през 94-та.На първенството си вкарва автогол,а по-късно в родината си е убит.Съжалявам,че не се сещам за името на футболиста.

Ако внимателно прочетеш точка 8 от темата на автора, ще си отговориш на доста въпроси. ;)

Потребителски аватар
mursusaid
Контакти:

Мнениеот mursusaid » 20 ное 2009 15:36

kartago написа:
mursusaid написа:Бих добавил и убийството на боливийски защитник през 94-та.На първенството си вкарва автогол,а по-късно в родината си е убит.Съжалявам,че не се сещам за името на футболиста.

Ако внимателно прочетеш точка 8 от темата на автора, ще си отговориш на доста въпроси. ;)

съжалявам,че все пак и работим докато пишем и съм пропуснал нещо от темата.А този случай ми изскочи от спомените,затова реших да го споделя.А ти вместо да правиш забележки,кажи нещо по темата с някой интересен случай.
За вас моряци ний живеем...

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 20 ное 2009 16:11

Бих добавил 1982 в Испания - емира на Кувейт пробва и успя да въведе свои правила във футбола- на мача Кувейт -Франция 1:4 емира слезе на терена и доколкото си спомням отмени редовен гол на Франция ,защото неговите футболисти чули сигнал от трибините и спрели да играят.

През 1986- съдийството на мача Белгия- СССР 4:3(с продължения) съдията призна 2 гола на белгийците от засада,като при втория гол страничния съдип първо вдигна флага и после го свали. Въпреки,че руснаците никога не са ми били сред любимите отбори тогва имаха много силен отбор.
През 1986 Франция- Бразилия 5:4 с дузпи -може би най-красивия мач който съм гледал някога. Съдията призна при дузпите гол за Франция( мисля че беше на Белон) след като топката се удари в гредата после се върна на игрището удари се в гърба на вратаря Карлуш и влезе във вратата -в редовното време това би било редовен гол,но при дузпите -не.
1978- Аржентина и Перу разиграха един цирк завършил 6:0 за гаучосите с цел да прецакат Бразилия и на финала да играе Аржентина.
Иначе в първите световни първенства е имало къде -къде по-големи панаири. Но тогава футбола все още не е бил на професионално равнище.

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 20 ное 2009 21:10

Головете на Саленко срещу Камерун 1994, когато треньор на камерунците е руснак и се казва, че Камрунците са пуснали тези 5 гола.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 20 ное 2009 21:27

fr3ak_boy написа:Головете на Саленко срещу Камерун 1994, когато треньор на камерунците е руснак и се казва, че Камрунците са пуснали тези 5 гола.

Много ме е яд за този мач :evil: За мен лично Стоичков си е голмайстор на това световно. Бих искал да допълня класацията и със сирийския съдия Омар Шериф от осминафинала с Мексико- даде супер смешна дузпа за тях и пресилено изгони Емо Кременлиев. Но това все пак е нормално-мексиканците имаха най-голямата агитка в САЩ и тяхното отпадане беше неизгодно от икономическа гледна точка.
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
tish091
Контакти:

Мнениеот tish091 » 20 ное 2009 22:58

Madridist написа:
radko piratko написа:А къде забрави гола с който Англия стана св. шампион 66-та

14.Имаше или нямаше гол на "Уембли" ? - Финалът на първенството през 1966 г. между Германия и домакина Англия ще се запомни най-вече със спорния гол на Джеф Хърст в продълженията, с който англичаните повеждат с 3:2. И до днес не се знае със сигурност дали топката преминава голлинията или не. Голът за 4:2 за Англия пък става след като покрай наказателното поле на Германия пробягват няколко английски запалянковци...

:roll:

Tочнои заради тази най-голяма несправедливост в историята на футбола тъпите англичани никога повече няма да спечелят голямо първенство :twisted: :twisted: :twisted:
You'll Never Walk Alone

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 21 ное 2009 00:42

1954 година, Швейцария - Унгария бие в групите убедително Германия. Разгромява ги и мачка всичко по пътя. На финала среща отново Германия, повежда 2 - 0 и ... изненадващо ги обръщат на 2 - 3 . Това е първата титла на Германия, говори се, че германците са използвали допинг, но нищо не е доказано. На това световно първенство Унгария е най-силния отбор, шампион, обаче става Германия.

1950 година, Бразилия - Вестниците в Бразилия си избързали да отпечатат, че Бразилия става за първи път световен шампион, но това се оказва грешка. Дори и равен е стигал на Бразилия в мача с Уругвай, но изненадващо от 1 - 0, Уругвай обръща 1 - 2. Национална трагедия в Бразилия ! Едно малко негърче слуша мача по радиото и плаче. Обещава си един ден да стане световен шампион !
Това малко дете се казва Едсон Арантес До Насименто по известен като Пеле.

Друг куриоз - единствения гол вкаран на бос крак в историята на световните първенства е на легендарния бразилец Леонидас - 1938 година във Франция. Скъсват му се футболните обувки и той излиза бос и успява да отбележи един гол на бос крак. Леонидас става голмайстор на първенството със 7 гола.

Сещам се за още много скандали и куриози, които ги знам от едно списание имам страхотно списание за световните първенства и буквално съм го научил наизуст след толкова прочитания !
Ще се включа пак по тема по-късно. ;)
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 22 ное 2009 22:44

най голямата тесла беше съдийството за Италия - на последното световно взеха някаква купа със съдийска подкрепа и съвсем ме отказаха да гледам сериозно на световните първенства (след ташака на костакурта и киню срещу България). Италия и Франция не трябва да ги пускат на световно, за да има малко честна интрига

Върни се в “Футбол - Свят”