Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот icko65 » 30 май 2014 11:39

dunavfc написа:Баси представяте ли си ,какво е усещането да си в едно семейство с Франция, Германия ,Великобритания, Швеция, Испания , Чехия и т.н. а от другата страна Казахстан, Беларус, Киргистан , Таджикистан , Туркменистан....
Добре ,че влязохме в ЕС, инак украинският сценарии можеше да ни сполети и нас. Поклон пред всички "виновни" за членството ни в ЕС и специално на ОДС и НДСВ !

Гледай и по-малко пиши глупости: http://youtu.be/gGc9PZCI4jU
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 30 май 2014 11:42

Позицията на България относно ЕАС трябва да бъде разглеждана не според историята, не според чуствата на хората спрямо Русия а спрямо изгодата за страната.

Истината е, че страна като България не се нуждае от много за да преуспява. Тоест може да получи нужното и от едните и от другите (ЕС и ЕАС). Оттам нататък въпроса е нашите ръководители как ще се спазарят.. с когото и да било. Дотук с ЕС се дънят. Що ли си мисля, че дори да се стигне до договор с ЕАС и там ще се издънят?

Иначе.. добре е да има такова нещо като ЕАС. Когато има 2 гиганта и те се борят.. е възможно да убедиш поне единия да ти направи отстъпки просто защото търси съюзници. Отново.. ако има кой да се заеме въобще.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 май 2014 12:11

doktora25 написа:Нас ни интересува достъпът до необятния руски пазар, нас ни интересува да имаме за партньор силен братски народ, от който в миналото и добро сме виждали, който не си мечтае за слаби, разпокъсани, ислямизирани Балкани със западаща обща култура, ценностен срив и необразованост.

"Необятен"... Колко е необятен ?
За територията си, Русия е най-слабо заселената Страна, от себеподобните си.
Вярно, заради условията в Сибир, но така или иначе, са едва 145 млн.

А като вземем на предвид покупателната способност ( стандарта ) на жителите на Руската Федерация, митът за "хубавият руска пазар", просто олеква.

Аз не виждам нищо братско в руският народ, па и дори да имахме, никъде не е казано, че само заради това трябва да сме с тях и в добро, и в лошо. :lol:
Ти може и да ги имаш за братя, но управляващите в Москва ни третират като врагове.
И да, членството ни в конкурентни Алианси, не е сериозен повод за това.
Братята не се мачкат и изстискват икономически ...

Ако си гледаме интереса, в момента сме на правилното място, с правилните партньори/съюзници.
Проблема е, че не се възползваме от това... По-никакъв начин !
Пък ако толкова искаме големи пазари... Бразилският и Японският, са такива.
При това, с голяма покупателна способност на живущите в тези страни.
А и няма да ни цакат с "топла бира", както го прави Русия.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 май 2014 12:16

Betchualeng Arnaikem написа:добре е да има такова нещо като ЕАС. Когато има 2 гиганта и те се борят.. е възможно да убедиш поне единия да ти направи отстъпки просто защото търси съюзници. Отново.. ако има кой да се заеме въобще.

Вероятно изхождаш от това, че конкуренцията, по-принцип, ражда качество.

Но проблема с противоборството между 2-та Алианса е, че тази конкуренция помежду им най-вероятно ще бъде изпъстрена с много удари под кръста, нечестни номера... И омраза.
Поне ако съдим от противоборството им в Украйна ...

А с такава конкуренция, няма как да видим качество... По-скоро, само кризи ( от всякакъв тип ) ... И разруха.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 30 май 2014 12:17

THE G.A.M.E написа:Пък ако толкова искаме големи пазари... Бразилският и Японският, са такива.

Има има. Щото те сами няма да ни дадат студената. Някой трябва да им я поиска :D
Нали знаеш.. поискай за да получиш.
Само дето нашите умни ръководни кадри са способни да вземат едни пари под масата и дотам. Сигурно ако бяхме нефтена република щяхме да сме единствените, които продават нефта по-евтино, отколкото струва добива хохо
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 30 май 2014 12:19

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:добре е да има такова нещо като ЕАС. Когато има 2 гиганта и те се борят.. е възможно да убедиш поне единия да ти направи отстъпки просто защото търси съюзници. Отново.. ако има кой да се заеме въобще.

Вероятно изхождаш от това, че конкуренцията, по-принцип, ражда качество.

Но проблема с противоборството между 2-та Алианса е, че тази конкуренция помежду им най-вероятно ще бъде изпъстрена с много удари под кръста, нечестни номера... И омраза.
Поне ако съдим от противоборството им в Украйна ...

А с такава конкуренция, няма как да видим качество... По-скоро, само кризи ( от всякакъв тип ) ... И разруха.

Конкуренцията винаги е пълна с удари под кръста, така да се каже е част от играта.
Обаче за мен лично монопола е много по-лош вариант. Както казах.. просто трябва лавиране, пазарлък, но трябва и вътрешно развитие, защото за да искаш трябва да има нещо, което да предложиш, поне за парлама.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 май 2014 12:30

Betchualeng Arnaikem написа:Конкуренцията винаги е пълна с удари под кръста, така да се каже е част от играта.
Обаче за мен лично монопола е много по-лош вариант. Както казах.. просто трябва лавиране, пазарлък, но трябва и вътрешно развитие, защото за да искаш трябва да има нещо, което да предложиш, поне за парлама.

Но като че ли за лавиране, по-голяма шанс ще има една страна, която не членува в нито един от 2-та съюза. :roll:

Ние, малко или много ( напоследък по-скоро - много ) все пак сме зависими от общите решения на ЕС.
Ако ЕС приемат конкурентният ЕАС, за вражески, най-вероятно ще задължат членките си да не "правят бизнес" със страните от ЕАС, както и с целият този Алианс.

Със сигурност и членките на ЕАС ( няма какво да го увъртаме... това са про-руски страни, които ще правят това, което им каже Москва ) ... Едвали ще са свободни да поддържат силни икономически отношения с ЕС, както и страните членуващи в него.

Въобще... Според мен по-скоро ни очакват кофти отношения между 2-та Съюза, от колкото чисто съревнование.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 30 май 2014 13:10

THE G.A.M.E написа:
doktora25 написа:Нас ни интересува достъпът до необятния руски пазар, нас ни интересува да имаме за партньор силен братски народ, от който в миналото и добро сме виждали, който не си мечтае за слаби, разпокъсани, ислямизирани Балкани със западаща обща култура, ценностен срив и необразованост.

"Необятен"... Колко е необятен ?
За територията си, Русия е най-слабо заселената Страна, от себеподобните си.
Вярно, заради условията в Сибир, но така или иначе, са едва 145 млн.

А като вземем на предвид покупателната способност ( стандарта ) на жителите на Руската Федерация, митът за "хубавият руска пазар", просто олеква.

Аз не виждам нищо братско в руският народ, па и дори да имахме, никъде не е казано, че само заради това трябва да сме с тях и в добро, и в лошо. :lol:
Ти може и да ги имаш за братя, но управляващите в Москва ни третират като врагове.
И да, членството ни в конкурентни Алианси, не е сериозен повод за това.
Братята не се мачкат и изстискват икономически ...

Ако си гледаме интереса, в момента сме на правилното място, с правилните партньори/съюзници.
Проблема е, че не се възползваме от това... По-никакъв начин !
Пък ако толкова искаме големи пазари... Бразилският и Японският, са такива.
При това, с голяма покупателна способност на живущите в тези страни.

Не съм съгласен че покупателната способност на руските жители е ниска.90-те години отминаха и руската икономика е в подем.За 2011г. средната работна заплата е 810$-около 1200лв.Сравнено с нашия стандарт и цени- мисля че не е зле.А при тях и разходите за битови нужди и храна са по-ниски.Ний сме най-зле пич :|
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 май 2014 13:18

icko65 написа:Не съм съгласен че покупателната способност на руските жители е ниска.90-те години отминаха и руската икономика е в подем.За 2011г. средната работна заплата е 810$-около 1200лв.Сравнено с нашия стандарт и цени- мисля че не е зле.А при тях и разходите за битови нужди и храна са по-ниски.Ний сме най-зле пич :|

Е, да, в сравнение с нашият стандарт, са напред.
Макар че до голяма степен този стандарт се формира от заплатите в Москва и Санкт Петербург.

Но колегата иска да заменим Европейският пазар, и тези на съюзниците на ЕС ( САЩ, Канада, Австралия, Тигрите от Югоизточна Азия ) ... С руският, и тези, на съюзниците на Русия - Беларус и страните от Централна Азия.
Както и да го смятаме, руският стандарт и този на съюзниците им, е още доста далеч от този на моментните ни съюзници.

Най-добре е да черпим и от 2-та лагера, както предлага колегата по-горе, но за целта... Виж дискусията.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 май 2014 23:33

icko65 написа:
dunavfc написа:Баси представяте ли си ,какво е усещането да си в едно семейство с Франция, Германия ,Великобритания, Швеция, Испания , Чехия и т.н. а от другата страна Казахстан, Беларус, Киргистан , Таджикистан , Туркменистан....
Добре ,че влязохме в ЕС, инак украинският сценарии можеше да ни сполети и нас. Поклон пред всички "виновни" за членството ни в ЕС и специално на ОДС и НДСВ !

Гледай и по-малко пиши глупости: http://youtu.be/gGc9PZCI4jU

И , какво ми показваш с този клип ? Искаш да сравниш Казахстан със споменатите от мен държави ли ? Адекватен ли си, колега ?
Астана с коя европейска столица би я сравнила ?

Върни се в “Свободна зона”