Евроизбори 2014 г. при 64,48% НЕГЛАСУВАЛИ! АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: За кой гласувахте в Евроизбори 2014?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Re: Евроизбори 2014 г. при 64,48% НЕГЛАСУВАЛИ! АНКЕТА

Мнениеот RedeviL » 26 май 2014 02:52

haha написа:
RedeviL написа: По-скоро ми изглежда, че се избира коя партия колко хрантутници да прати в Брюксел, всеки от които на по 10к евро заплатка.

А добър ден, най- после стигнахме до същността на днешните избори. :lol:

И това като гледам е тема на дебат на все повече места в Европа.. Също така и прословутото местене на седалището ЕС, което струва не знам си колко млн. евро на европейските данъкоплатци. Абе, изобщо много съмнителни работи стават из Брюксел, за които си нямаме и на понятие!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 май 2014 03:07

RedeviL написа:
dunavfc написа:Някой наскоро каза доста остроумно ,че ако тези избори не бяха важни, нямаше да се купуват гласове ;) Всички избори са важни и всички влияят на политическата обстановка в страната.

Сигурно е така за доста хора, но не и за мен.. Някак си нямам усещането, че се решава нещо важно за страната ми. По-скоро ми изглежда, че се избира коя партия колко хрантутници да прати в Брюксел, всеки от които на по 10к евро заплатка. Между другото въпросът на колегата беше много актуален! Какво е свършил един Слави Бинев например? Ей такива ми ти работи..

10k не са никакво изкушение за 90 % от европейските ни депутати ;) Как да привлечеш Пеевски на тоя пост с тия мизерни пари, при положение,че той е милионер ? Или пък Бареков с часовниците по 100 хил. лв. на ръката си ?
Нашите депутати, могат да свършат много, стига да искат. Един Фарандж го доказва много нагледно, колко и противен да ми е. Да , едно е да си депутат от Великобритания, друго от България, но ако имаш топки, можеш да постигаш интересите на страната си. Не се дава достатъчно гласност на изявите на нашите депутати, затова хората не разбират добре, какво точно правят нашите хора в парламента.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 май 2014 03:09

Tommi написа:
dunavfc написа:Просто най-големият проблем на негласуващите е,че дават акъл на тези ,които са направили своят граждански дълг. Това е дразнещото , това е нелогичното и непонятното.
Хем абдикират от правото си, хем се чувстват длъжни да дават акъл, не го разбирам това, и никога няма да го приема. Ще приема един симпатизант на ББЦ или БСП да изрази, всякакво мнение, пък дори да бъде абсурдно, но няма да приема, хора на които тези избори не са важни да определят посоката в която нашата страна, трябва да се движи.

Това, че някой не подкрепя нито една партия не означава, че няма право да изказва мнението си по всеки политически и/или обществен въпрос. Да не кажа голяма дума, но ще се оправим, когато изцяло ни управляват безпартийни личности - професионални управленци, специалисти, ако щете и технократи ги наричайте.

Имат право на мнение, но нямат право да дават насоки, каква да бъде политиката на страната ни...

Reckless

Мнениеот Reckless » 26 май 2014 04:31

Тези, които вярват, че изборите в България са честни и не-манипулирани, още ходят да гласуват !
Основно по-младите хора, защото са по-наивни и много надъхани :) Като по абитуриентските балове :) "Дръж се живот, идвааааам..." !

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 26 май 2014 06:41

На негласувалите мога само да честитя успеха. Честито ви второ място на ДПС и честит ви бюрекоф. Радвайте им се от сърце. Вие си ги избрахте.

Какво му трябва на народа, за да гласува в крайна сметка? Две топли думи, литър гола вода и един капут с бронежилетка...
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

unobg
Контакти:

Мнениеот unobg » 26 май 2014 07:17

БСП претърпя разгром, просто защото няма как да активизира традиционните си избиратели точно на тези избори. Старците не ги интересува ЕС. Съюзът не им носи нищо реално. Българският пенсионер брои стотинките си за хляб и лекарства,а ЕС носи позитиви единствено за младите и хората в трудово-активна възраст.
Циганският вот никога не е принадлежал на БСП и извадките от резултатите през последното десетилетие го доказват. БСП се представя слабо сред най-младата възрастова група (именно тук спада болшинството от циганския вот, тъй като те рядко доживяват над 40). На тези избори социалистите дори са 4-ти в групата 18-31... Логично е да кажем, че вота на мургавите е обран най-вече от ГЕРБ и Бареков. В по-малка степен и от ДПС, на които поради ниската активност им беше достатъчен и само вота на турците :oops: .

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 26 май 2014 08:42

dunavfc написа:
RedeviL написа:Дунавче, обаче така като чета, дали тая политика не си я обърнал малко на футбол.. Явно си попил от изказа на твоя вожд! :mrgreen: За теб победата си е най-важна и въобще не ти пука как и при какви обстоятелства е постигната. Целта на упражнението с изборите не е Бойко да вдигне десетата като Реал, а страната ни да се управлява от стойностни хора. За теб не е ли притеснителн фактът, че 65% от хората не виждат такива хора? Това е големият проблем за страната ни, а не пировата победа на Бойко! ;)

Давам постоянно примера с футбола, първо, защото това е спортен форум и най-вече футболен, както и спомената причина от мен,че в България, всеки разбира от футбол и политика, но рядко взема участие в двете начинания, освен на маса.
За мен не е притеснителен този факт,защото никой насила не е завързан в тях или му е забранено да гласува.
Над 2. 2 млн. души успяха да го направят, не виждма пречка и за другите.
Демокрацията се изразява чрез гласуване и изразяване на гражданска позиция, ако някой ми покаже друга алтернатива ще бъда много радостен.
Дали му харесва на мнозинството или не, тази страна , трябва да се управлява по някакъв начин, ако някой пак ми покаже друга алтернатива освен изборите, ще бъда двойно по радостен.

Първо-никъде не пише спортен форум Гонг а само форум Гонг.Второ-мене някой като ме лъже постоянно го наказвам с едно несъществуване.Казах.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
Синият Болярин
Контакти:

Мнениеот Синият Болярин » 26 май 2014 08:43

unobg написа:БСП претърпя разгром, просто защото няма как да активизира традиционните си избиратели точно на тези избори. Старците не ги интересува ЕС. Съюзът не им носи нищо реално. Българският пенсионер брои стотинките си за хляб и лекарства,а ЕС носи позитиви единствено за младите и хората в трудово-активна възраст.
Циганският вот никога не е принадлежал на БСП и извадките от резултатите през последното десетилетие го доказват. БСП се представя слабо сред най-младата възрастова група (именно тук спада болшинството от циганския вот, тъй като те рядко доживяват над 40). На тези избори социалистите дори са 4-ти в групата 18-31... Логично е да кажем, че вота на мургавите е обран най-вече от ГЕРБ и Бареков. В по-малка степен и от ДПС, на които поради ниската активност им беше достатъчен и само вота на турците :oops: .

хахах

Станишев, ти ли си, бе, другарю?

Вчера от АФИС, която практически е партийна агенция за манипулация на общественото мнение казаха, че БСП убедително печели сред ромите и съотношението спрямо ГЕРБ е 3:1 :lol: Ако от резултата на БСП се извадят ромите и изнудените да гласуват, резултатът ви пада на 15%. Вчера на екзит половете БСП бяха добре представени само в малките населени места и сред необразованите :lol:

Митове са, че БСП не са си мобилизирали електората. Те просто нямат такъв, защото естествените природни процеси го свиват всяка година.

Потребителски аватар
Централен

Мнениеот Централен » 26 май 2014 09:11

Много ми е интересно, как след толкова години, продължавате да се дърляте и да обяснявате, кой е по-, по-, най-, при положение, че всичките тези сринаха държавата, изгониха над два милиона и разчитат на около 35% от гласоподавателите.
Има два варианта-от простотия или за пари.

И при двата сте от страната на мургавите си събратя.
„Човек заради едното име красно живей"
Рачко Пръдлето

" валидол за теб на 07 Окт 2013 19:32 :
Да и некрофил съм. "

Върни се в “Свободна зона”