RedeviL написа:dunavfc написа:Tommi написа:dunavfc написа:Точно така, ГЕРБ надделя с 10 % основните си опоненти и това не възход, падение е....
РБ, които бяха зачеркнати от всички, събра 6.5 % , това също е падение...
Бареков на следващите избори, когато и да бъдат , ще има 5 %, и няма да има и ролята на крепител на кворума.
За Първанов съм съгласен, има място в парламента.
Избирателната активност показва, че ГЕРБ са най-малко нежелани, а не че бележат възход. Абсолютният брой получени гласове показва, че отиват надолу. Същото е и при РБ - вместо обединението да доведе до синергичен ефект, те постигат по-слаб резултат в сравнение със самостоятелното им представяне.
Рано е да се каже, но даже и евентуални 5% на Бареков могат да са много, много важни във следващия парламент. Има много вода да изтече дотогава.
Тия доводи за гласувалите и негласувалите са ми невероятно странни...Какво ме интересува мен, какво са имали предвид негласувалите ? Може да се интерпретира по 1000 начина, важен е гласът на тези , които са си домъкнали задниците в този прекрасен слънчев ден до урните. Това е демокрацията, отиваш и гласуваш !
Сигурно позицията на някой капацитет на маса е много по важно и смислено от това на човек ,който е гласувал. Както казах, повече не гласували , не изразяват никакъв отношение към политиката, те просто не се интересуват, за тях , тя не съществува ! Нито са против БПС, нито против ГЕРБ .
В хората има някаква антидпс реторика, но каква файда , след като тя не излиза извън разговорите на маса.
Да, ама най-малкото е неморално да говориш от тяхно име.. Говори си от името на едната десета от имащите право на глас и не намесвай народа, че е направо смешно!
Ама не може, хора ,които днес не са излезли да гласуват да дават мнение и да правят заключения, бе приятелю. От къде на къде , ще излизат , някакви хора и ще ми кажат,че понеже 65 % не гласували , било еди си какво... Да си излязал, да си гласувал. Все едно аз да съм фен на Левски или ЦСКА, да съм от София и да не съм стъпвал на мач от 5 год. и да давам акъл, как да се управлява клуба, колко да струват билетите и какви ремонтни дейности са необходими на стадиона.