Евроизбори 2014 г. при 64,48% НЕГЛАСУВАЛИ! АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: За кой гласувахте в Евроизбори 2014?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Евроизбори 2014 г. при 64,48% НЕГЛАСУВАЛИ! АНКЕТА

Мнениеот Tommi » 26 май 2014 01:26

dunavfc написа:Точно така, ГЕРБ надделя с 10 % основните си опоненти и това не възход, падение е....
РБ, които бяха зачеркнати от всички, събра 6.5 % , това също е падение...
Бареков на следващите избори, когато и да бъдат , ще има 5 %, и няма да има и ролята на крепител на кворума.
За Първанов съм съгласен, има място в парламента.

Избирателната активност показва, че ГЕРБ са най-малко нежелани, а не че бележат възход. Абсолютният брой получени гласове показва, че отиват надолу. Същото е и при РБ - вместо обединението да доведе до синергичен ефект, те постигат по-слаб резултат в сравнение със самостоятелното им представяне.
Рано е да се каже, но даже и евентуални 5% на Бареков могат да са много, много важни във следващия парламент. Има много вода да изтече дотогава.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 май 2014 01:26

dunavfc написа:
RedeviL написа:
dunavfc написа:
RedeviL написа:И аз не гласувах - да се похваля! Мислех да ходя, ама нещо ме домързя да ходя, после ми се обадиха да пием кафенци и така... :mrgreen: Нищо - за парламентарните сме там! Сега, дали БСП ще има един депутат повече или по-малко в Брюксел е все едно! Всеки поне малко разбиращ от това добиче политиката му е ясно, че тези избори по никакъв начин не кореспондират и влият с обстановката в страната. :lol:

Не знам от коя планета падаш,но бих бил доста щастлив,ако и от БСП "разсъждават" по същият начин. Нека не са важни тези избори, догодина и местните няма да бъдат важни, после и президентските няма да бъдат важни.....
Тия оправдания за малоумници, ако БСП беше спечелила със 1 глас само, други песен щяхте да свирите, ама айде, дано това ви успокоява...

Ами, ако прибавим симпатизантите на АБВ щяха да са точно толкова, ама айде да не издребняваме. Тъпото е, че гласовете на всичките тези хора отидоха в канафката, а какви обещания само бяха за 2-3 евродепутати..

Интересна логика... Кой каза,че в България има право само на една лява партия ? Аз мога ли да кажа,че РБ са откраднали гласовете на ГЕРБ и те нямат моралното право да развиват, каквато и да е било политика ?
И доколкото виждам, разликата между ГЕРБ и БСП е 8 - 10 %, АБВ май има 3-4 % ?

Мисълта ми беше, че всички гласували за АБВ реално погледнато преди това бяха симпатизанти на БСП. Нали уж Първанов нямаше да играе срещу БСП? Нали уж щеше да прибавя депутати към ПЕС? Какво стана накрая? Само разлая кучетата и нищо!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 май 2014 01:27

Tommi написа:
dunavfc написа:Точно така, ГЕРБ надделя с 10 % основните си опоненти и това не възход, падение е....
Бареков на следващите избори, когато и да бъдат , ще има 5 %, и няма да има и ролята на крепител на кворума.

Избирателната активност показва, че ГЕРБ са най-малко нежелани, а не че бележат възход. Абсолютният брой получени гласове показва, че отиват надолу. Същото е и при РБ - вместо обединението да доведе до синергичен ефект, те постигат по-слаб резултат в сравнение със самостоятелното им представяне.
Рано е да се каже, но даже и евентуални 5% на Бареков могат да са много, много важни във следващия парламент. Има много вода да изтече дотогава.

единствено ДПС си стоят на същото ниво, но поради ниската избирателна активност резултатът им се удвои.. Общо взето нещата са си по старому и следователно не виждам смисъл от предсрочни избори.
Последна промяна от RedeviL на 26 май 2014 01:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 26 май 2014 01:27

10 "Реформаторски блок" ДГБ, ДСБ, СДС, НПСД, БЗНС
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 26 май 2014 01:29

Дунав, чакам си отчета на Преслав Борисов за дейността му в ЕП 8-) Стига си раздувал локуми за възходи и падения, ами дай нещо реално ;)
Последна промяна от Rafa на 26 май 2014 01:29, променено общо 1 път.
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 май 2014 01:29

RedeviL написа:Точно пък реформаторите да ми говорят за спад в позициите на левицата.. Айде да си гледат тяхната къщичка за пиленца, че с триста зора успяха да осъществят мечтата на Пръмова за още един последен валс в Европа. Събрали се там хиляда партии и коалиции, за да изпратят една мърла с един лаконичен прякор.

Не разбрах, по- каква извратена логика, всички леви гласове , които не отидат за БСП се приемат за предателски, а всички десни ,които не отиват в ГЕРБ са нещо нормално ? БСП е някакъв монопол над лявото ли ? Има ли някакъв указ или член в конституцията , която да не дава право да съществува друга лява партия освен БСП ? Има 10 десни партии, 15 зелени и 10 националистически, но лява има право да бъде само БСП...

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 26 май 2014 01:31

1982 написа:Летиция, рецептата за такива нищожества е пълен игнор. Така само им придаваш важност и те се чувстват значими, понеже им обръщаш внимание и им се нервираш.
Преди се нервирах, вече свикнах на форумната червена сволоч и ми е трансгенитално за тях.

Колкото до ръкоблудставщия, точно ЛетиЦия е, болшевиче.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
svence
Контакти:

Мнениеот svence » 26 май 2014 01:32

За негласуващите - при 30 % активност, ДПС - кандидат за първа политическа сила! Гот, а?
Дори да не им стигне малко, Барека или някой като Волен ще им услужи :roll: :roll: :P
Левскар да си, братко, е дума велика. Левскар да си, братко, е чест !

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 26 май 2014 01:32

dunavfc написа:
RedeviL написа:Точно пък реформаторите да ми говорят за спад в позициите на левицата.. Айде да си гледат тяхната къщичка за пиленца, че с триста зора успяха да осъществят мечтата на Пръмова за още един последен валс в Европа. Събрали се там хиляда партии и коалиции, за да изпратят една мърла с един лаконичен прякор.

Не разбрах, по- каква извратена логика, всички леви гласове , които не отидат за БСП се приемат за предателски, а всички десни ,които не отиват в ГЕРБ са нещо нормално ? БСП е някакъв монопол над лявото ли ? Има ли някакъв указ или член в конституцията , която да не дава право да съществува друга лява партия освен БСП ? Има 10 десни партии, 15 зелени и 10 националистически, но лява има право да бъде само БСП...

Ми по най-обикновена извратена логика, че до вчера същите тези учредители бяха в партията. Кунева, Кънев, Дал и другите там кога са били в ГЕРБ, че да ги слагам към тях?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 май 2014 01:33

Tommi написа:

Тия доводи за гласувалите и негласувалите са ми невероятно странни...Какво ме интересува мен, какво са имали предвид негласувалите ? Може да се интерпретира по 1000 начина, важен е гласът на тези , които са си домъкнали задниците в този прекрасен слънчев ден до урните. Това е демокрацията, отиваш и гласуваш !
Сигурно позицията на някой капацитет на маса е много по важно и смислено от това на човек ,който е гласувал. Както казах, повече не гласували , не изразяват никакъв отношение към политиката, те просто не се интересуват, за тях , тя не съществува ! Нито са против БПС, нито против ГЕРБ .
В хората има някаква антидпс реторика, но каква файда , след като тя не излиза извън разговорите на маса.

Върни се в “Свободна зона”