Да опровергаем митовете.

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

honda
Контакти:

Re: Да опровергаем митовете.

Мнениеот honda » 18 ное 2009 23:32

Към Снайпериста и Old_death.
от Old_death на 18 Ное 2009 18:42

"Мда,тук пак се разминаваме.Аз правя разлика между офицер от Българската Народна Армия и офицер от тайната полиция на репресивния апарат на БКП!По едната йерархия се изкачва по заслуги или по стаж,а по другата става само с доноси!Морала,колега"

И каква е разликата между двамата - и единия и другия служеха на БКП.Ако не знаете около 1/4от офицерите в БНА бяха политически-интересно с какво се занимаваха. Ако сте на толкова години на колкото твърдите ,че сте трябва да знаете,че тогава всеки военнослужещ полагаше клетва за вярност на БКП или по точно на "народното правителство"(което си беше едно и също с БКП). Ако не вярвате:
http://www.vi-books.com/vis/vis4/vis4_1 ... kletva.htm
За справка антикомунистическите вълнения в Полша(1955 и 1981),Унгария (1956), Чехословакия(1968)( при което участваше и БНА и дори даде и жертва-1 р-к от харманлийския полк в Банска Бистрица), Китай (1989) бяха смазани от армейски части,а не от части на ДС.На 14.12.1989 П.Младенов искаше да "идват танковете" да смажат митинг на новосъздадената опозиция на БКП,явно бил по- сигурен в армейската помощ. между другото в БНА имаше 3 -вида офицери- строеви, технически и политически. Какви бяха офицери бяха футболистите на ЦСКА ? За строеви се изискваше да са с военно образование, за технически- техническо ВУЗ или ВВУЗ, май останаха само политическите. ;)
Има една мисъл на Лао-Дзъ" Този ,който говори за морал,обикновено сам го няма"

Снайперист
Контакти:

Мнениеот Снайперист » 19 ное 2009 07:59

Кашчей написа:и версията за самоубийството на сенатор МакКарти, по чието име е и периодът на "Лов на вещици" в САЩ.

Активноста на руските служби тогава в Америка ,с това вероятно може да стигнем до основата.А това че МакКарти е пресолил нещата,това е страничен въпрос,на който аз не мога да съм компетентен.
Последна промяна от Снайперист на 19 ное 2009 12:50, променено общо 2 пъти.
Дрогирани сини идиоти нахлуха в ложите на стадион "Георги Аспарухов".Фенове на "сините" с обезумял поглед са превзели като турска орда ложите.
Анатема за този комунистически клуб !

Снайперист
Контакти:

Мнениеот Снайперист » 19 ное 2009 08:16

honda написа:И каква е разликата между двамата - и единия и другия служеха на БКП.

Чехословакия(1968) На 14.12.1989 П.Младенов искаше да "идват танковете" да смажат митинг на новосъздадената опозиция на БКП

1) Вълненията в Чехословакия са за друго лице на социализма,Дубчек също е комунист.
2)това за Младенов все още не е ясно истина ли е или е активно мероприятие.

Явно си повече от бос по темата,службите за сигурност действат почти в "сянка",изключителное рядко да се види тяхната дейност.

каква е разликата между двамата

Едниния е явен,другия е в сянка,и този който е в сянка разполага с повече възможности за контрол.
Дори на обикновенна екскурзия да се отиде, в групата винаги е присъствал агент копой, а не военен.
Тоталния контрол се осъществявал от куките,те са истинското зло.
Последна промяна от Снайперист на 19 ное 2009 12:46, променено общо 1 път.
Дрогирани сини идиоти нахлуха в ложите на стадион "Георги Аспарухов".Фенове на "сините" с обезумял поглед са превзели като турска орда ложите.
Анатема за този комунистически клуб !

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 19 ное 2009 09:22

от Кашчей на 18 Ное 2009 19:36
Виж сега....Темата започна с това кой е вкарал повече голове в дербитата между ЦСКА и Левски на противника...с развенчаването на мита "Гонзо".Завъртя се на много страни, а моето участие в нея е породено от безкрайната наглост на ЦСКА, за наследството на АС-23 и от една(според мен) лъжа за някакво съдебно решение по въпроса.

Да опровергаем митовете.
от Old_death на 01 Ное 2009 17:47

Наскоро бе изтрита една тема,в която се клакираше версията,че Гонзо е рекордьор по вкарани голове във вратата на вечния съперник.Това е поредния син мит,който се наложи благодарение както на нашето,така и на медийното мълчание.Затова реших да отворя тая тема за да ви информирам за действителното положение в тая класация.Безпорен фаворит в тая класация е Любомир Ангелов-Старото с цели 76 гола във вратата на Левски,вкарани с екипите на АС23/1930-1944/ и Чавдар/1944-1947/

Ето ти първото ми мнение по темата и твоята импровизация по него!Когато съм показал головете на Старото във вратата на Левски,съвсем коректно съм и посочил с екипите на кой отбор и през кои години ги е вкарал!За справка проверете във вестниците Спорт,Слово,Дневник и Зора/1930-1943г/,Спортен преглед/1943-1944/,Нар.спорт/1944-47/ и си ги бройте сами...кеф ще ви стане!
;)Само не пропускай да се сетиш,че АС 23 и Чавдар са един и същи отбор :!:
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 19 ное 2009 09:40

от Кашчей на 18 Ное 2009 19:45
Я да ме светнеш, колко редници играеха в ЦСКА!И как се става майор от ДС за година и половина-две?

"Левски" стават отбор към МВР през 1969-а, а Аспарухов загива 2 години по-късно.Ти лично, виждал ли си кадровото му досие, та приказваш глупости?За теб МВР само ДС ли е?А ДС само шести отдел на шесто управление ли е?Дали не е имало хора, които са работели за сигурността на страната?Или всички там са били само доносници?Коя държава няма разузнаване и контраразузнаване, та ние трябва да сме изключение?

Пак спамиме без да казваме нищо по темата за митовете ;) В ЦСКА са играли толкова редници от БНА,колкото и редници от милицията са играли в Левски!Преди да ми обясняваш как за 2 години се става майор в милицията си обясни как от пожарникар се става генерал,кмет и после премиер ;) Принципа и идеята са едни и същи.Така се прави,когато трябва да се създаде един медиен образ,а факта че направиха за 2 години Гунди майор говори още по показателно за тезата,която защитавах.Явно само ти не си в час от кое ведомство взимаше парите си Гунди.Просто това бе един щрих,показвайки недуумението ми от това боготворение на тоя човек.Той бе съвсем обикновен човек,на който не му бяха чужди и човешките слабости.Надявам се че сега няма да го вкараш в ролята на Щирлиц,доктор Зорге или Мата Хари с футболни бутонки :) Забележката не е,че Гунди е бил доносник,а че е получавал пари от това мръсно ведомство,защото ДС бе политическата полиция на БКП!Тук имаше човек,който намираше търговията със съвеста си за съвсем нормално нещо!Кой ли бе това?
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 19 ное 2009 10:04

от honda на 19 Ное 2009 00:04
Когато майка ми и баба ми са подписали споменатата от мен декларация не са имали друг избор. Дядо ми е бил арестуван и никой не е знаел дали е жив или не. Обяснили са им,че ако не подпишат тази декларация, баба ми ще бъде въдворена,а майка ще бъде взета от баба ми завинаги ,в този момент майка ми е била на 11 години. Мисля ,че има известна разлика в сериозността на аргументите ,които са използвали срещу моето семейство ,и срещу теб. За повече информация другия ми дядо вече е бил убит в този момент. Аз съм инженер(ако се бях родил 10-на години по-рано просто въобще не можех да си помисля да кандидатствам във ВУЗ) и не съм растял в службата въпреки,че професионални качества не ми липсваха(по-натътъшната ми кариера го доказва),защото върху мен тежеше клеймото"внук на враг на народа".
Най-чистосърдечно бих те поздравил за твоята постъпка, но срещу себе си имаш човек ,който също и живял в онези времена и има 3 висши образования и е малко Тома Неверни . Как ще ти предложат да станеш член на БКП ,след като си от семейсство на "врагове на народа"? Все пак всички кандидат -членове на БКП се проверяваха дали не произхождат от семейства на "врагове на народа".

В приказките ти има много недоверие,но пък и те ме карат да не ти вярвам.През 1979 година изкарах с отличен изпита по история в СУ.Дипломата,с която завърших техникума е 5.80.Със събрания бал трябваше да бъда приет,но ме нямаше в списъка на приетите.Когато направих справка в канцеларията на Университета ми отговориха,че в учебното заведение няма място за хора,чиито роднини са врагове на народа!Как така за едни врагове на народа нямаше място във више учебно заведение,а за други(визирам тебе) е имало!Офертата ми за партийно членство дойде лично от началника на цеха(казваше се Узунов),който бе и партиен секретар на Завода за трамваи-София,в който работих след уволнението си.Буквално цитирано думите му бяха следните:"Виж моето момче,ти си добър работник и цензът ти отговаря на длъжността!Младо и надежно момче си,лично аз ще ходатайствам за тебе,но за да бъдеш конкурентоспособен,трябва да те направим партиен член!"Бях сигурен,че ако ми направят разследване(тук си прав,че правеха такова за всички кандидат членове на БКП и желаещите да постъпят на работа в поделенията на МВР) щяха да разберат всичко за семейната ми "обремененост".Вече имах опита от несполучливата си кандидатстудентска авантюра.Просто не исках да бъда унижаван отново!Това,освен обидата и несъгласието ми с методите на управление на тая партия бе причината да му откажа с мотива,че след като членството в БКП е обект на търговия,мястото ми не е в тая партия.Ако искаш ми вярвай,но това е само твой проблем!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 19 ное 2009 10:26

от honda на 19 Ное 2009 00:32
И каква е разликата между двамата - и единия и другия служеха на БКП.Ако не знаете около 1/4от офицерите в БНА бяха политически-интересно с какво се занимаваха. Ако сте на толкова години на колкото твърдите ,че сте трябва да знаете,че тогава всеки военнослужещ полагаше клетва за вярност на БКП или по точно на "народното правителство"(което си беше едно и също с БКП).

Ако не можеш да разбереш каква е разликата,и господ не може да ти помогне.Българска армия е имало още преди времето на хан Аспарух и тя се е грижила за опазване териториалната цялост на България!Това е армията на всички българи.Докато полицейския апарат и неговата най-гадна част(ДС и политическата полиция)служат само за поддържане на реда,установен от някоя власт и запазването на власта в ръцета на силните на деня.Офицер от БНА звучеше гордо и се ставаше по призвание,докато на другия полюс се влизаше само с доноси,сплетни,интриги и мерзост!Може да не знаеш,но към всички спортни делегации,пътуващи в чужбина бяха прикрепени и така наречените слушалки.Това бяха офицери от ДС,чиято единствена задача бе да следят да не би някой от делегацията да не "забрави" да се върне или дали има контакти със западни граждани!Това се отнасяше до всички нормални спортни делегации,в които нямаше спортисти от Левски.В делегациите на футболистите на Левски такива куки нямаше,защото те си бяха в отбора!Кой мислиш че изпя футболния отбор на Левски,когато през 70-те години ги изловиха на границата със нивалин и злато?Певеца бе тяхен съотборник!
Недей гледай в политизирането на армията.Такова политизиране имаше в цялата страна.През 80-те години рядко можеше да намериш човек,който е на ръководен пост и да не е член на БКП.Такива изключения беха оставяни само за да служат за пример в опровергаване на думите,че членството в БКП е задължително.Пак не си прав по въпроса с политизирането на армията .Когато служих не 1/4 а 100% от офицерския състав бяха членове на БКП.Всичко това бе плод на Член 1-ви от Конституцията!Навремето точно софийския гарнизон извърши преврата,следствие на който Живков дойде на власт.Бяха си взели вече поуката и си осигуриха подкрепата на офицерския състав!
!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 19 ное 2009 18:33

Old_death написа:
от Кашчей на 18 Ное 2009 19:45
Я да ме светнеш, колко редници играеха в ЦСКА!И как се става майор от ДС за година и половина-две?

"Левски" стават отбор към МВР през 1969-а, а Аспарухов загива 2 години по-късно.Ти лично, виждал ли си кадровото му досие, та приказваш глупости?За теб МВР само ДС ли е?А ДС само шести отдел на шесто управление ли е?Дали не е имало хора, които са работели за сигурността на страната?Или всички там са били само доносници?Коя държава няма разузнаване и контраразузнаване, та ние трябва да сме изключение?

Пак спамиме без да казваме нищо по темата за митовете ;) В ЦСКА са играли толкова редници от БНА,колкото и редници от милицията са играли в Левски!Преди да ми обясняваш как за 2 години се става майор в милицията си обясни как от пожарникар се става генерал,кмет и после премиер ;) Принципа и идеята са едни и същи.Така се прави,когато трябва да се създаде един медиен образ,а факта че направиха за 2 години Гунди майор говори още по показателно за тезата,която защитавах.Явно само ти не си в час от кое ведомство взимаше парите си Гунди.Просто това бе един щрих,показвайки недуумението ми от това боготворение на тоя човек.Той бе съвсем обикновен човек,на който не му бяха чужди и човешките слабости.Надявам се че сега няма да го вкараш в ролята на Щирлиц,доктор Зорге или Мата Хари с футболни бутонки :) Забележката не е,че Гунди е бил доносник,а че е получавал пари от това мръсно ведомство,защото ДС бе политическата полиция на БКП!Тук имаше човек,който намираше търговията със съвеста си за съвсем нормално нещо!Кой ли бе това?

Пожарникарите бяха към МВР и съответно си имаха чинове.Аз лично съм виждал пожарникар, с чин полковник.Нататък по йерархията го оставям на теб.
Приказваш така, сякаш си бил пряк свидетел на нещата и си участвал в повишаването в звание, а си бил на 12-13 години, когато Гунди загина.Аз поне не го идеализирам в нищо.Нямам чак такива спомени от играта му, въпреки че съм го гледал.

И сега с леко намигване, но именно ЦСКА има пръст в гибелта на Гунди и Котков :twisted: Ако онова диване Пл.Янков не го бе изритал зверски в току що излекуваният му глезен, Аспарухов нямаше да го ритне в задника, след което бе изгонен и лишен от права за мача с "Ботев"Вр.Ако не беше станало така, той и Котков щяха да пътуват с отбора и Витиня щеше да си е само проход, а не и лобно място на двама големи играчи. ;) ;) ;)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 19 ное 2009 19:10

Кашчей написа:И сега с леко намигване, но именно ЦСКА има пръст в гибелта на Гунди и Котков :twisted: Ако онова диване Пл.Янков не го бе изритал зверски в току що излекуваният му глезен, Аспарухов нямаше да го ритне в задника, след което бе изгонен и лишен от права за мача с "Ботев"Вр.Ако не беше станало така, той и Котков щяха да пътуват с отбора и Витиня щеше да си е само проход, а не и лобно място на двама големи играчи. ;) ;) ;)

Ей, не спираш да зословиш по адрес на ЦСКА. Я си помисли пак, с две намигвания, дали не е виновна Републиканска секция по футбол ( по онова време ), че е взела та е назначила точно този мач, точно на тая дата. ;) ;) Ако перефразираме казаното от Сталин : - няма мач, няма ритници. Но има и една друга истина, че на който, каквото му е писано , това ще му се случи. А пък ти не спирай да злобееш по ЦСКА.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 19 ное 2009 19:27

Към Old_death:
Не искам да приемаш думите като личностно заяждане. Но отново пишеш глупости: В края на 70-те годни за да се кандидатства във ВУЗ вече не се изискваше бележка, че си политически благонадежден-това е премахнато някъде в началото на 60-те . Справка- акад Благовест Сендов(който се е занимавал с една от най-важните теми - приложна математика и компютърни технологии), проф Ал.Чирков(който беше и нещо като личен лекар на бай Тошо). Изисквания за политическа благонадежност имаше самоза определени специалности- за Военните училища, Симеоново , МИО в УНСС, Факултета за Специална Подготовка в ТУ-София(по-късно го преместиха в Пловдив-той обслужваше "Металхим"-обединението на военните заводи) може да е имало и други,но не мисля. Не ми е известно да е имало подобни специалности в СУ,но не претендирам за особена компетентност . Аз съм запознат с тежническите вузове. Но тук написа една глупост - в тези специалности за които имаше изисквания за благонадежност не се кандидатстваше по общия ред ,а документите се подаваха доста по-рано и не се подаваха в в съответното ВУЗ, за Симеоново в МВР , а за военните в съответните военни окръжия и то още през учебната година преди да си завършил последната година като ученик. Като проучванията се правеха преди да се подадат документите в съответното ВУЗ. Тези ,които бяха политически "неблагонадежни" въобще не бяха допускани до изпит,но това беше за някои точно определено специалности,а не да се явят на изпит и после да се отсяват благонадежни от неблагонадежни. Така е било и когато са изисквали бележка за "благонадежност"- просто ,ако нямаш подобна бележка въобще не можеш да подадеш документи(такъв е бил случая с майка ми през 50-те)в съответното ВУЗ. През цититаната от теб 1979 имах желание да кандидатствам във Военноморското училище ,граждански профил. Другаря от военното окръжие извади моя картон и видя,че на въпроса" Имате ли близки,които са били засегнати от мероприятита на народната власт" съм отговорил с "да" ,ми каза,че не мога да кандидатствам дори и в гражданския профил и моето кандидастване приключи на секундата.

А иначе за кандидатсване в ТУ -Варна нямах никакви пречки -подадох документи,изкарах изпита с отличен и ме приеха в желаната от мен специалност.
Моля те не примай моите думи като личностно заяждане -просто професионална деформация - работата ми е да правя одит на кораби и там казвам на капитан и гл.механик преди да започна"Мен може и да ме излъжете,но то си е за Вас и за вашата безопасност -природата не може да излъжете ,пред мен може да скриете някой проблем и да ви дам съответните документи,но после ако в средата на океана стане не дай си Боже нещо, мен ще ме уволнят,но за вас последствията ще са ужасни"

Върни се в “ЦСКА”