Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот modor » 24 май 2014 15:58

Изображение :mrgreen:
4ESTIT PRAZNIK !
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 24 май 2014 16:28

sin4ec написа:За клипа не знам, там е имало сигнал до ЦИК и те са взели решение, но горният пост си е живо нарушение на закона, защото е предизборна агитация. :)

Така е, агитирам да се гласува и против тези дне партии, но пък аз нито съм политик, нито съм член на някоя партия за да се съобразявам с коментарите си, както е и с другите коментиращи. Това все пак е форум и единствено модераторите могат да прекратят политическата агитация. А и за мен това с деня за размисъл е пълна глупост, като че ли този един ден може да промени намерението на някой дали и за кого да гласува. Представям си как седя на този ден и размишлявам какво да направя, нито гледам телевизия, нито слушам радио за да не бъда повлиян от някоя партия. :) А да не говорим, че билбордовете и плакатите продължават да си стоят по улиците и да агитират, а за да не се нарушава закона би трябвало и те да бъдат премахнати в деня преди този за размисъл. ;)

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 24 май 2014 16:41

modor написа:Изображение :mrgreen:
4ESTIT PRAZNIK !

Малоумно колкото и самият автор на СМС-а, поне да беше честитил празника на Кирилица, която е в основата му, а той го прави на латиница.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 24 май 2014 16:59

v.r.s. написа:Малоумно колкото и самият автор на СМС-а, поне да беше честитил празника на Кирилица, която е в основата му, а той го прави на латиница.

;)

Само аз ли не съм получил такъв СМС бе :? :lol: На кой мобилен оператор сте ?

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 24 май 2014 17:15

Не мога да повярвам, че все още има хора, които вярват че избират нещо 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 24 май 2014 18:13

V.r.s
Представаш ли си, ако това в Бобов дол беше в полза на ГЕРБ, какви щяха да са реакциите на Капута ? Вместо това, аз не чух и дума от "пазителя" на истината. Е кого после ще обеди, че е против БСП ?

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 24 май 2014 18:56

dunavfc написа:V.r.s
Представаш ли си, ако това в Бобов дол беше в полза на ГЕРБ, какви щяха да са реакциите на Капута ? Вместо това, аз не чух и дума от "пазителя" на истината. Е кого после ще обеди, че е против БСП ?

То е ясно, че е новата патерица на БСП и ДПС, която трябва да замени използваната и компроментирана Атака.
Само наивник може да мисли, че е нова партия бореща се срещу статуквото.
Така беше моделирана и ЛИДЕР на Ковачки, но поради високата избирателна активност на предпоследните парламентарни избори тя не успя да премине 4 % и тези две партии останаха в опозиция. Точно високата избирателна активност е това което може да анулира контролираният вот и купените гласове, както и патериците на водещите партии. Това е начина по който мислещите българи могат да се противопоставят на гласовете на маргиналите продаващи гласа си и принудените от хора като Ковачки работници. Работил съм в предприятие на този олигарх и зная за какво става въпрос, независимо, че на мен и на една част от колегите намаше как да повлияе, но не малко се страхуваха и притесняваха и се поддадоха на натиска и гласуваха за ДПС. А в по-малките градчета натиска е много по-успешен, защото се разчита единствно на подобни предприятия и заплахата от уволнение принуждава хората да правят каквото им се каже. За мен подобен контролиран вот е по-голямо престъпление от купуването на гласове, защото продаващите гласа си го правят доброволно и имат възможността ако имат достойнство до откажат, докато хората от подобните на Бобов дол предприятия са принудени насилствено, чрез психически натиск и заплаха за уволнение и оставане без доходи.
Наистина е страшно и само човек, който не е бил свидетел и не го преживял не може да почувства за какво става въпрос.
Крепостничество в европейска държава в 21 век, предполагам, че подобно нещо не се случва в нито една страна от страните членки на ЕС. Избори по Бай Ганьовски, но с много по-ефикасни средства от времето на Алеко Константинов.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 24 май 2014 22:34

v.r.s. написа: Точно високата избирателна активност е това което може да анулира контролираният вот и купените гласове, както и патериците на водещите партии. Това е начина по който мислещите българи могат да се противопоставят на гласовете на маргиналите продаващи гласа си и принудените от хора като Ковачки работници.

Да, и за кого ще гласуват? За ГЕРБ? Няма как да стане. Никакъв шанс. Ти си единственият мислещ, който познавам ( макар и виртуално), който ще гласува за Герб, не разбирам напълно доводите ти, но ги приемам и не ги коментирам-имаш своето виждане. Но е факт, че феновете на Герб като цяло са споменатото от теб-маргинали, неграмотници и гласуващи по принуда.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 24 май 2014 23:14

sin4ec написа:
v.r.s. написа: Точно високата избирателна активност е това което може да анулира контролираният вот и купените гласове, както и патериците на водещите партии. Това е начина по който мислещите българи могат да се противопоставят на гласовете на маргиналите продаващи гласа си и принудените от хора като Ковачки работници.

Да, и за кого ще гласуват? За ГЕРБ? Няма как да стане. Никакъв шанс. Ти си единственият мислещ, който познавам ( макар и виртуално), който ще гласува за Герб, не разбирам напълно доводите ти, но ги приемам и не ги коментирам-имаш своето виждане. Но е факт, че феновете на Герб като цяло са споменатото от теб-маргинали, неграмотници и гласуващи по принуда.

Аз към си казал кога и защо реших да гласувам за тях и защо застанах срещу партията за която го правех.
По принцип винаги съм бил с консервативни десни възгледи, но тези които подкрепях от крайно десни, станаха крайно ляви. Също така протестите срещу монополите от миналата година, в началото в които участвах и аз, се оказаха организирано мероприятие на мафията начело с изгладнялите БСП и ДПС, като след това бяха яхнати и от Кунева и други партии. Всичко това промени отношението ми към ГЕРБ и за пръв път ги подкрепих на предишните избори.
Не казвам, че задължително трабва да се гласува за ГЕРБ, а да се гласува ако трябва за други малки партии, независими кандидати и дори с невалидна бюлетина. При по-голям % гласували ГЕРБ, БСП и ДПС ще си вкарат депутати, то патериците като ББЦ и по малките като РБ, Атака, АБВ и др. ще отпаднат. По-голямият процент гласували ще неутрализира купените гласове и контролироният вот и тези които хвърлят милиони за това само ще ги изгубят, като няма да постигнат никакъв ефект. А също така ще се даде най-реална представа за нагласите и изорите ще бъдат много по-малко нечестни. А при едно фиаско на купувачите, те ще се замислят дали да го правят и занапред и дали да обикалят по гетата и ухажват цигганите. Работодателите като Ковачки ще пийнат една студена вода и занапред ще им бъде по-трудно да заплашват подчинените си, да им поставят условия за кой да гласуват и работят само с дадена партия и правителство, които след това им се отчитат подобаващо за "подкрепата". Те трабва да бъдат извън политиката и да работят с всички правителства и да развиват бизнеса си, а не да бъдат партийно обвързани.
Иначе аз нямам нищо против гласуващите за БСП, дори има познати, приятели и роднини подкрепящи тази партия и всеки си има виждания и политически възгледи, които те оспорвам. Моите са противни на сега управляващите партии и случващото се в страната, което коренно промени отношението ми към ГЕРБ. Като казвам ГЕРБ не визирам само ББ и ЦЦ, а партията като цяло.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 май 2014 00:09

v.r.s., аз казах, че приемам твоите доводи и няма смисъл да ги повтаряш. А, и Реал М вкара гол, всичко си идва на мястото...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”