Земетресение!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Re: Земетресение!

Мнениеот Red Warrior » 24 май 2014 15:29

McLovin написа:
Red Warrior написа:
RedeviL написа:
Земетресене от 6,5 по скалата на Рихтер в Егейско море разлюля към 12:30 часа България. Епицентърът е на 22 километра от град Камаритосиа и на 44 от остров Гьокчеада, което е на 320 километра югоизточно от София. Трусът бе усетен отчетливо в столицата и други части на страната. За момента няма информация за поражения на територията на България и няма причина за допълнителна паника. Преди две години и два дни бе последното силно земетресение в България - 5,6 в Перник. Днешният труд обаче е около 30 пъти по-силен заради спецификата скалата на Рихтер. При земетресение от 5,6 се освобождава енергия от 16 тераджаула, докато при 6,5 - както е днешното енергийният еквивалент е 360 терадажула. С всяко увеличаване с 0,2 единици от скалата, енергията, която се освобождава се удвоява. Поради тази причина на места в страната, най-вече в Южна България, то е било усетено доста по-силно от това край Перник.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=489295

Мисля, че това обяснява причината, поради която на някои места в страната днешното земетресение е било усетено по-силно от това в Перник преди 2 години.

Поне в София миналото земетресение се усети доста по-силно от днешното. Не много, но осезаемо по-силно. Нормално след като сме по-близо до Радомир отколкото до Тасос.

Което поне мен ме прави много тъжен :| :lol:

Какво му е на Пернишкия регион? Мили, възпитани и културни хора, които и на мравката път правят. Красив изглед на мини и рушащи се заводи. :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 24 май 2014 15:38

Red_Girl написа:
McLovin написа:
Ама аз съм напълно сериозен :roll: И като казвам,че си права - права си. Преди време ми стана любопитно "що за животинче е това земетресението" и думите ти съвпадат с прочетените от мен неща. Включително и това с дълбокото :mrgreen:
П.П. Стига с тия лекции, само за тях говориш :lol:

Щото ми е пределно ясно за кво си мислите.. :lol: И всички се филмират. Но се радвам, че си съгласен с мен. Много хора трябва да прочетат някои неща.

Най-важни и опасни са обаче усукващите вълни.(L).Въртеливото, сиреч! :) :)
Последна промяна от sin4ec на 24 май 2014 15:40, променено общо 1 път.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 24 май 2014 15:40

Red Warrior написа:Какво му е на Пернишкия регион? Мили, възпитани и културни хора, които и на мравката път правят. Красив изглед на мини и рушащи се заводи. :lol:

О нямам нищо против региона, просто този около Тасос повече ми харесва :lol: Между другото едно от най-тъжните неща, които съм виждал в нашата родина е една панелка в Радомир. Много гадно ми стана :|
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 24 май 2014 15:47

Red_Girl написа:Хора, няма хоризонтално и вертикално.. Двете се редуват.. А по новините дрънкат глупости. Казаха 5 версии за различен мащаб и епицентър. Колкото е по-близо до повърхността толкова е по-силно... Колкото по-дълбоко, толкова по-добре. При нас е е било повече от 4, но според мен е било плитко и затова се е усетило силно.

Tук ще те поправя.Колкото труса е по-дълбоко ,толкова по-надалеч се усеща.Иначе е факт,че плитките са по-разрушителни,така е.
Последна промяна от FLANKER на 24 май 2014 15:54, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
burgazliqta
Контакти:

Мнениеот burgazliqta » 24 май 2014 15:51

В Бургас се усети много силно. На третия етаж съм и всичко пукаше. Вратата ми се отваряше и затваряше сама, да не говоря как полюлея ми игра кючек. :mrgreen: :mrgreen:
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
***cska***
Контакти:

Мнениеот ***cska*** » 24 май 2014 15:55

Аз съм от Радомир,и когато беше миналото земетресение преди 2 години,къщата ми се разхождаше по двора. :lol:
Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 24 май 2014 15:57

Официално:
24 Май 2014 | 14:49 | Агенция "Фокус"
Атина. Европейският средиземноморски сеизмологичен център коригира информацията си за силния земен трус в Егейско море. Според новата информация, трусът от 12,25 часа е бил с магнитуд от 6,9 степен. Епицентърът на труса е на 257 км северозападно от Измир, Турция, 87 км западно от Чанаккале, 44 км западно от Гьочкеада и 22 км южно от Камариотица, Гърция.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 24 май 2014 15:59

***cska*** написа:Аз съм от Радомир,и когато беше миналото земетресение преди 2 години,къщата ми се разхождаше по двора. :lol:

Тогава беше кошмар!
Изображение

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 24 май 2014 15:59

FLANKER написа:
Red_Girl написа:Хора, няма хоризонтално и вертикално.. Двете се редуват.. А по новините дрънкат глупости. Казаха 5 версии за различен мащаб и епицентър. Колкото е по-близо до повърхността толкова е по-силно... Колкото по-дълбоко, толкова по-добре. При нас е е било повече от 4, но според мен е било плитко и затова се е усетило силно.

Tук ще те поправя.Колкото труса е по-дълбоко ,толкова по-надалеч се усеща.Иначе е факт,че плитките са по-разрушителни,така е.

Да, стига по-надалеч, но пък не се усеща особено.. Все пак за една година се регистрират около 100000 земетресения, като естествено ние дори не знаем, че ги има, поне не всички.И е хубаво да има по-малки, отколкото да няма и да се получи едно по-голямо.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 24 май 2014 16:00

***cska*** написа:Аз съм от Радомир,и когато беше миналото земетресение преди 2 години,къщата ми се разхождаше по двора. :lol:

То като си на шест ракии, може и гюбеци да е хвърляла. Айде, онова беше нощес и иди-дойди, ама днес да се налюскаш по обед още... :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”