Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 май 2014 10:49

Жалко за Давид.

Мислих си, че ще е един от стълбовете на "Новият Челси", и че ще се превърне в нещо като Лампс, Тери, Бране ...

Аз ще се въздържа от коментар за Жозе.
Очевидно, решението за продажбата на Луис е негово, така че ще изчакам да видя ходовете му на трансферният пазар.
Иначе е факт, че Давидко не беше от решаващите ни играчи при Моу.
От тази гледна точка, 50 млн. за играч, който по-скоро беше алтернатива, а не основен, си доста добра сделка.

Но всичко това с уговорката, че се вземе качествен играч за същите позиции, на които Луис бе използван.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 24 май 2014 12:14

Лампард приключи с Челси

Лондонският Челси изненадващо освободи клубната си легенда Франк Лампард. Халфът играе на "Стамфорд Бридж" от 2001 година, но договорът му няма да бъде подновен и полузащитникът вече е свободен агент. Изглежда с този статут юношата на Уест Хам ще играе на световното първенство в Бразилия след по-малко от месец. Следващия месец Лампард ще навърши 36 години.Челси освободи и още двама ветерани. 33-годишните Ашли Коул и Самуел Ето'о също си тръгват от "Стамфорд Бридж". Левият бек, който съвсем наскоро обяви, че се оттегля от националния отбор, е юноша на Арсенал и играе при "сините" от Западен Лондон от 2006 година. Камерунският нападател пък изкара само един сезон в Челси.

:o :roll: :roll:

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 24 май 2014 12:16

TodorT написа:
Лампард приключи с Челси

Лондонският Челси изненадващо освободи клубната си легенда Франк Лампард. Халфът играе на "Стамфорд Бридж" от 2001 година, но договорът му няма да бъде подновен и полузащитникът вече е свободен агент. Изглежда с този статут юношата на Уест Хам ще играе на световното първенство в Бразилия след по-малко от месец. Следващия месец Лампард ще навърши 36 години.Челси освободи и още двама ветерани. 33-годишните Ашли Коул и Самуел Ето'о също си тръгват от "Стамфорд Бридж". Левият бек, който съвсем наскоро обяви, че се оттегля от националния отбор, е юноша на Арсенал и играе при "сините" от Западен Лондон от 2006 година. Камерунският нападател пък изкара само един сезон в Челси.

:o :roll: :roll:

Отложиха преговорите за новия договор след СП ;)
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

Потребителски аватар
falcao
Контакти:

Мнениеот falcao » 24 май 2014 12:51

THE G.A.M.E написа:Жалко за Давид.

Мислих си, че ще е един от стълбовете на "Новият Челси", и че ще се превърне в нещо като Лампс, Тери, Бране ...

Аз ще се въздържа от коментар за Жозе.
Очевидно, решението за продажбата на Луис е негово, така че ще изчакам да видя ходовете му на трансферният пазар.
Иначе е факт, че Давидко не беше от решаващите ни играчи при Моу.
От тази гледна точка, 50 млн. за играч, който по-скоро беше алтернатива, а не основен, си доста добра сделка.

Но всичко това с уговорката, че се вземе качествен играч за същите позиции, на които Луис бе използван.

Не беше от решаващите играчи на Челси,но беше титуляр във всички големи мачове на Челси през сезона и беше един от най-добрите ни играчи на терена.
Chelsea, Boys in blue!
Chelsea! Chelsea! We love you!
Chelsea! Our love is true!
No one can stop us now!

Chelsea! We're the team!
Chelsea! Chelsea!
We're the dream!
Chelsea! We're supreme!
No one can stop us now!

Потребителски аватар
gdlk
Контакти:

Мнениеот gdlk » 24 май 2014 13:15

Значи Моу вместо да надгражда на това което имахме, а то не беше хич малко, той руши. Мата,Луиз(двамата +Азар които трябваше да са моторите на новия Челси)
А то какво излезе махна 2-та, влезе с пререкания с третия. Вижте само коментари на Ето"о по адрес на Моу.
като прибавим Брюин,Лукаку ето ти един доста млад талантлив отбор. Да видим кой ще привлече, но още от сега ви казвам, че ако бъде привлечен Кедира отиваме на доста дърварски стил на игра

Потребителски аватар
terry_lampard
Контакти:

Мнениеот terry_lampard » 24 май 2014 13:20

Големият треньор се нагажда към играта на футболистите с които разполага, а не ги разпродава, за да вземем каквото си му хареса. На Моуриньо трябва да му се каже, че сме 2014, а не 2005.

Хубавото е, че взехме близо 90млн от Мата и Луиз. Ако сега инвестира парите така, както разпродаде най-добрите си играчи, то Челси е загубен. Ще ми е интересно колко двубоя с по 1:0 ще спечелим другия сезон.

Потребителски аватар
riak4
Контакти:

Мнениеот riak4 » 24 май 2014 14:33

Не знам защо сте толкова изненади от този трансфер. За мен беше повече от ясно, че някой от големите имена ще си отиде през лятото. Мисля, че вече са изписа по сто пъти из темите, че каквото и да направи Моу го прави със своя отговорност и ако догодина не сме шампиони ще има последствия. Ако наистина смятате, че тези решения на Моу са грешни изчакайте следващия сезон и, ако се окаже отново нулев за всеки е ясно, че ще имаме нов мениджър. Дайте му кредит... малко или много той знае какво прави и за кого го прави!

ONCE A BLUE, ALWAYS A BLUE

Потребителски аватар
Wincky
Контакти:

Мнениеот Wincky » 24 май 2014 15:23

Давид Луиз беше любимец на феновете(на мен също), но ако трябва да бъдем честни, този сезон се получи едно лутане и закърпване на дупки с него. На всички е ясно коя ще е титулярната двойка защитници следващия сезон и надали някой я подлага на съмнение. Луиз си е защитник и няма как да се пребори за мястото на Кейхил/Тери. Ако приемем, че в двойката ни опорни халфове единият трябва да е с изявени дефанзивни функции (Матич), то другият би следвало да се нагърбва повече с организацията на играта (казано с прости думи, да умее да играе в офанзивен план). Харесвам Луиз страшно много и като футболист, и като човек. Даде много на Челси и никога няма да забравя моментите, когато вкара първия си гол срещу Ман Юнайтед или пък, когато вилня върху гредата с онази шапка през 2012 година. Беше позитивен, винаги се е раздавал и би бил много полезен и за напред за Челси. Длъжни сме да кажем, че силата му е в центъра на защитата, не в халфовата линия.
Всички искате да привлечем множество класни футболисти, а пък да продадем по-слабите и наричани "некадърници" от вас. Да предположим, че купуваме 3 и продаваме 3 :
1) Продаваме Рамирес за 15 млн, Дембата/Торес за 10 млн и Микел за 7-8 млн = 35 млн
2) Взимаме Коща(класен нападател) за 32 млн, Шоу(класен ляв защитник) за 30 млн и един класен халф (да речем Кроос) за 30 млн = 90 млн
И какво излиза : че сме на загуба 60 млн...
Разберете, че няма как да искаме да купуваме скъпо, ако не продаваме скъпо. Не и при този финансов феърплей, който беше въведен. Челси инвестира солдни суми преди 10 години, за да стане световната марка, която е в момента. Сега вече е момент, в който да балансираме и уравновесяваме приходи и разходи.
От към емоционална гледна точка трансферът не е добър, защото продаваме един от най-себераздаващите се и обичани футболист (абсолютно същата история с Мата), но ако погледнем нещата по-глобално - взимаме едни много добри пари за футболист, който няма да е задължителен титуляр догодина.
Да не предложим нов договор на Лампард - ето това е по-страшното. Луиз е в отбора 2-3-4 години, но Франки е тук през цялата си кариера. Може би най-великия играч в историята ни... И тук въобще не става дума за финанси. Не мисля, че би било кой знае какъв проблем за него да намали заплатата си наполовина, както направи Тери. Заслужава да порита още 1 годинка, дори и да бъде дълбока резерва.
Очевидно е, че въпросите са кой ще бъде партньор на Матич и ще насочим натам вниманието си. Както казах по-горе, трябва ни играч, изпълняващ по-офанзивни функции - Яя Туре (завършеният играч на тази позиция в момента). Но Матич-Туре е твърде хубаво, за да е истина.
Да ви се неначуди човек как се променят човешките нагласи и настроения. Преди началото на миналия сезон всички боготворяхте Моу, сега бил върнат още през 2004. Абе хора, ако имате вяра в нещо, имайте бе мамка му!

Потребителски аватар
ChelseaFUN
Контакти:

Мнениеот ChelseaFUN » 24 май 2014 16:52

Абе, какво толкова тъгувате за Давид, какви качества показваше, освен себераздаване, само с това качество не се става добър футболист, какво толкова направи през този сезон? Като цяло постоянно грешни подавания и шутове, излизащи далеч, далеч от целта, вярно любимец е на феновете, но не беше толкова добър футболист, че да се умира, ако си тръгне, същото беше и при Мата, който играеше добре през изминалите 2 сезона, но през настоящия не показа добра игра и беше продаден, просто не пасват в схемата на игра на Моу, той най-добре си знае, кой да продаде - и кой не, ние можем само да се съгласяваме с решенията му и да вярваме в него. Аз Давид го помня само с едно нещо - гола му срещу Базел, който си признавам, че беше уникален, но трябва да се подчертае, че Базел не са такъв голям гранд, не съм го виждал да играе добре срещу грандовете, това че се разчиташе на него беше, защото липсваха играчи от състава. Без лоши чувства, казвам каквото мисля.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 24 май 2014 18:47

ChelseaFUN написа:Абе, какво толкова тъгувате за Давид, какви качества показваше, освен себераздаване, само с това качество не се става добър футболист, какво толкова направи през този сезон? Като цяло постоянно грешни подавания и шутове, излизащи далеч, далеч от целта, вярно любимец е на феновете, но не беше толкова добър футболист, че да се умира, ако си тръгне, същото беше и при Мата, който играеше добре през изминалите 2 сезона, но през настоящия не показа добра игра и беше продаден

То и Меси не направи кой знае какъв сезон, Барса не са се засилили да го продават. Лампард също не беше блестящ, как мислиш, да му подновят ли договора?

ChelseaFUN написа:просто не пасват в схемата на игра на Моу, той най-добре си знае, кой да продаде - и кой не, ние можем само да се съгласяваме с решенията му и да вярваме в него.

Няма мениджър, с чиито решения можем само да се съгласяваме, ние не сме овце. Колкото и да вярвам на Жозе, когато според мен прави грешка, аз си казвам. Дано ме опровергае, нищо против нямам.

ChelseaFUN написа:Аз Давид го помня само с едно нещо - гола му срещу Базел, който си признавам, че беше уникален, но трябва да се подчертае, че Базел не са такъв голям гранд, не съм го виждал да играе добре срещу грандовете, това че се разчиташе на него беше, защото липсваха играчи от състава. Без лоши чувства, казвам каквото мисля.

Жалко. За теб.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Архив”