Купа на Германия ФИНАЛ: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: Купа на Германия ФИНАЛ: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

Мнениеот Der Führer » 18 май 2014 01:15

MCMXIII написа:До следващият сезон има много време. До краят му още повече време. По- спокойно, моля. Факт е, че Пеп има ташаци и не му пука. Пуска Хьойберг титуляр във финал срещу Прусия. Налага Лаам в средата, пуща Рафиня бек, после от лево и други новости. Това не му пречи, да загуби полуфинал с 0:4 по най- наивния начин и отборът да изглежда обречен. Писал съм, че ако е умен, ще си направи изводите.
Не зная, какво ще стане догодина, но вярвам , че този БАЙЕРН може повече! Сезонът е успешен, но не отличен. От мен пет плюс. (5 +).

Хойберг беше единствения подходящ футболист за избраната от Гуардиола тактика за мача , след контузията на Алаба . Ако той не се беше контузил , щеше да си е на левия бек , Рафиня на десния а Лам на мястото на Хьойберг . Датчанчето , както вече съм писал по-рано се е завършен футболист . При това мултифункционален . Може с успех да играе като десен бек , опорен халф и дясно крило . И най-вече ... носител е на онзи особен "баварски дух" , който ни е направил фенове на Байерн . Мартинес също ... За мен са много повече немци , отколкото Гьотце например .
Оценки няма да правя сега , смятам да го направя в специална тема :mrgreen: ... но да кажем че първия сезон на Гуардиола в Байерн е задоволителен 8-)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 18 май 2014 01:26

Владо написа:Грешиш,никога не е казвал,че няма да го променя,а че няма да го променя изцяло.Барса играеше ли с нападател,а с центрирания,не нали?Единствено пасовете бяха взаимствани,ние и преди си имахме голям процент притежание на топката,не е от днес.Играхме с фалшива деветка някой друг мач но до там.А и в крайна сметка този човек го е привлякъл някой.нали така :)?Как точно очаквате,даден треньор да си промени възгледите за играта,едва ли и нашето ръководство го е вярвало.Честно да си каже,фен съм на директния футбол,ама дали ще печелим с него?Дортмунд играят най-добрия футбол на скорост и какво,калъвки.Предпочиташ ли да играем добре,а накрая на сезона да сме с празни ръце както през 2012г.?

Калъвките на Дортмунд са въпрос на качество на играчите ... Когато имаха повече добри играчи , станах два пъти поред шампиони . Всъщност най-силно ги удари липсата на Кагава .
А точните думи на Гуардила бяха " ще пипна тук там , но няма да правя революции" ... Аз лично не смятам , че смянат на позицията да най-добрия десен бек в света е козметична промяна . Особено когато това е съпътствано с тотален игрови срив на целия десен фланг . Аз лично до този сезон ня бях виждал Байерн вместо да използва възожност за контри , а да си подава по ширина и назад , когато губи в резултата . Иначе и в Барса се е играло с типични тарани и са правили по над 30 центрирания . При Гуардиола имам предвид. ;)
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 18 май 2014 01:29

Der Führer написа:
MCMXIII написа:До следващият сезон има много време. До краят му още повече време. По- спокойно, моля. Факт е, че Пеп има ташаци и не му пука. Пуска Хьойберг титуляр във финал срещу Прусия. Налага Лаам в средата, пуща Рафиня бек, после от лево и други новости. Това не му пречи, да загуби полуфинал с 0:4 по най- наивния начин и отборът да изглежда обречен. Писал съм, че ако е умен, ще си направи изводите.
Не зная, какво ще стане догодина, но вярвам , че този БАЙЕРН може повече! Сезонът е успешен, но не отличен. От мен пет плюс. (5 +).

Хойберг беше единствения подходящ футболист за избраната от Гуардиола тактика за мача , след контузията на Алаба . Ако той не се беше контузил , щеше да си е на левия бек , Рафиня на десния а Лам на мястото на Хьойберг . Датчанчето , както вече съм писал по-рано се е завършен футболист . При това мултифункционален . Може с успех да играе като десен бек , опорен халф и дясно крило . И най-вече ... носител е на онзи особен "баварски дух" , който ни е направил фенове на Байерн . Мартинес също ... За мен са много повече немци , отколкото Гьотце например .
Оценки няма да правя сега , смятам да го направя в специална тема :mrgreen: ... но да кажем че първия сезон на Гуардиола в Байерн е задоволителен 8-)

Хипотетично винаги може да се обърка или да се вземе грешно решение. Пуща Контенто вулеву и Рафиня вудесну и става друг мач :-)
Мартинес беше звяр. Той по принцип си е такъв. Най- добрият на терена. Другите от тройката ЦЗ и те се представиха добре. Боата с асистенция. Баварецът си остави топките на терена. Лалето игра добре, но все целеше Вайденфелер. Даже и при гола го уцели :)
Важното е, че Пеп така ги бе наредил, че нямаха много шансове Дортмунд.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 18 май 2014 01:37

То теории за реванша с Реал много ... но всички поздравления са Гуардиола . Защото аз си мисля , че той съвсем целенасочено съботира мача , за да може да твърди че с тики -така е щял да спечели в Мадрид , а с директен футбол са го разгромили ;)
Колкото и да се опитваш да го опровергаваш ... Гуардиола изкопира Моуриньо на 90% . Трима централни защитници и четерина играча с дефанзивни функции плътно пред тях . Между защитниците и дефанзивните халфове имаше съвсем малко разстояние , което не позволяваше бърза игра от страна на Борусия . Целия отбор на Байерн беше изтеглен назад и само Робен и Мюлер дебнеха за контри . Илюзията , че Байерн е написнал Дортмунд идваше от факта , че Клоп умишлено дърпаше играчите си назад , за да си отвори място за контри . И за малко да успее в няколко ситуации . За щастие в повечето случаи , дефанзивните играчи на Байерн не се подлъгваха да тръгват масирано напред .
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 18 май 2014 01:44

MCMXIII написа:
Der Führer написа:

Хипотетично винаги може да се обърка или да се вземе грешно решение. Пуща Контенто вулеву и Рафиня вудесну и става друг мач :-)
Мартинес беше звяр. Той по принцип си е такъв. Най- добрият на терена. Другите от тройката ЦЗ и те се представиха добре. Боата с асистенция. Баварецът си остави топките на терена. Лалето игра добре, но все целеше Вайденфелер. Даже и при гола го уцели :)
Важното е, че Пеп така ги бе наредил, че нямаха много шансове Дортмунд.

Е при толкова грешни решения през сезона , време беше да уцели правилната 11-ка . Почти де . И аз исках Писаро да започне вместо Гьотце . За Боата и Данте си прав ... отдавна не съм гледал мач в който някой от двамата да не направи някоя генерална издънка . Най-добрия халф сред вратарите се пробва да ги "отсрами" , за щастие безуспешно :mrgreen: А за Вайденфелер се притесних сериозно ... още от тупалката на Мюлер му тръгна да го целят и свои и чужди :mrgreen:
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
brendiboy
Контакти:

Мнениеот brendiboy » 18 май 2014 11:37

"Още когато станахме шампиони, сезонът вече беше успешен. Купата беше друга от приоритетните ни цели. Много се радвам, че я спечелихме. Поздравявам играчите", каза испанецът.
Лъжец.

Владо
Контакти:

Мнениеот Владо » 18 май 2014 12:26

Ясно че тук почти всички не харесвате настоящият ни треньор,ако да кажем го махнат,кой ще ни води?Аз не виждам реномиран треньор в момента,ще дойде някой от местните,които са на нивото на Магат.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 18 май 2014 13:19

Честит Дубъл на всички фенове на Байерн Мюнхен! :)

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 18 май 2014 13:21

[offtopic]
най-добрия десен бек в света е козметична промяна...

След Дани Алвеш ;)[/offtopic]

Потребителски аватар
brendiboy
Контакти:

Мнениеот brendiboy » 18 май 2014 15:04

Владо написа:Ясно че тук почти всички не харесвате настоящият ни треньор,ако да кажем го махнат,кой ще ни води?Аз не виждам реномиран треньор в момента,ще дойде някой от местните,които са на нивото на Магат.

Дядо Юп, Тухел :)

Върни се в “Байерн”