Купа на Германия ФИНАЛ: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: Купа на Германия ФИНАЛ: Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен

Мнениеот Der Führer » 18 май 2014 00:39

CSKA69 написа:
Der Führer написа:
Владо написа:Пиша си редовно в официалния форум на клуба,а с лунатици като онзи над теб,нямам работа наистина в този форум.Тук сте 3-4 които не сте наред с главата,не включвам теб,но с това оплакване просто прекаляваш.
П.П.До преди няколко месеца изобщо не знаех че тук има форум,как очакваш да пиша хаха?

И да ме включиш в групичката , няма да се обидя :) ... А както се видя днес , оплакванията са били основателни . Аз забележки към Гуардиола за днешния мач нямам . Тактиката беше съобразена с противника , титулярите също ... За контрите на Борусия място нямаше . Значи какво излиза - Гуардиола може да нареди отбора дефанзивно и да спечели малко грубо казано с "паркиране на автобуса" когато от резултата в този мач зависеха доста неща относно позицията му в клуба . А в мачовете когато се налагаеш да го напарви , от чист инат не го стори . Това е нещото което дразни мен и останалите . Днес макар че оставяше инициативата на Борусия за дълги периоди , Байерн изглеждаше по-добре , по-приятно за окото ... и същевременно контролираше мача повече отколкото в Мадрид например .

И въпреки това позволете ми да направя следното наблюдение - непохватни бяха контраатаките на баварците, нещата се получиха чак в продълженията, когато омекнаха краката не само на играчите на Байерн, но и на тези от Дортмунд! Убеден съм, че подобна игра от Байерн няма повече да видим, поне докато Пеп Гуардиола е начело! Очаквам, за ужас на някои фенове тук, Байерн да играе двойно по-категорично тики-така през новия сезон, като разбира се не се губи ефективността, както много пъти през този сезон се случваше! Наистина ни очаква много любопитен нов сезон, в който или Гуардиола ще наложи докрай своята философия, или ще напусне клуба!

За контрите нямаше хора . Тройката централни защитници почти не минаваха центъра , а Мюлер и Робен нямаше с кой да комбинират за скоростни атаки , тъй като реално бекове нямаше , а Кроос за пореден път беше изтеглен много назад . Гьотце трябваше да е свръзката , но не успя да направи нищо сериозно . Все повече си личи , че не може да пасне на отбора . Дори и днес Манджучик или Писаро щяха да са по-полезни . Относно "тики-така"-та ... ако Гуардиола упорства с нея , като нищо от ръководството могат да решат че го прави нарочно за сметка на по-ефективен начин на игра и да се стигне до раздяла . Моето лично усещане е , че следващия сезон ще е по-слаб , ако Гардиола упорства със стила на игра и налагането на определени играчи
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 18 май 2014 00:43

Честита титла на всички подкрепящи Байерн. В този мач се видя, че Гуардиола все пак е способен да променя тактиката спрямо съперника. Представянето му дрфугата година може би ще е решаващо за неговото бъдеще в Мюнхен.

Я познайте за къде се е забързал Матиас Замер в тази ситуация?

Изображение

Отговора тук: ->[offtopic]Страх го е да не го полеят с бира и бяга. :mrgreen:[/offtopic]
[center]Изображение[/center]

Владо
Контакти:

Мнениеот Владо » 18 май 2014 00:45

Интересно ми е какво ще ви е мнението,ако следващият сезон вземем требъл,да не говорим да дублираме шл с Пеп?И ако това стане с мачкащата игра на барса в най-добрите им години,вероятно и тогава ще има 1-2 недоволни,че сме били евентуално реал само с 4,а не с осем гола :).Научете се да цените и малките неща,малките победи,играта ни не беше зле като цяло.Просто мачът с реал остави лош привкус и всички тотално изтрещяха.Философията на Пеп няма нищо общо с тази бавна игра.Барса с него не играеха муден футбол и всички специалисти и многобройни фенове ги хвалеха.Този стил има и добри страни,но футболистите не ги схванаха изцяло.Нямахме подобна преса при Хайнкес,да не говорим за доминация,барса си ги бихме на контри,а юве бяха смешни,както видяхме тази година не са нищо особено.

Потребителски аватар
brendiboy
Контакти:

Мнениеот brendiboy » 18 май 2014 00:51

Владо написа:Интересно ми е какво ще ви е мнението,ако следващият сезон вземем требъл,да не говорим да дублираме шл с Пеп?И ако това стане с мачкащата игра на барса в най-добрите им години,вероятно и тогава ще има 1-2 недоволни,че сме били евентуално реал само с 4,а не с осем гола :).Научете се да цените и малките неща,малките победи,играта ни не беше зле като цяло.Просто мачът с реал остави лош привкус и всички тотално изтрещяха.Философията на Пеп няма нищо общо с тази бавна игра.Барса с него не играеха муден футбол и всички специалисти и многобройни фенове ги хвалеха.Този стил има и добри страни,но футболистите не ги схванаха изцяло.Нямахме подобна преса при Хайнкес,да не говорим за доминация,барса си ги бихме на контри,а юве бяха смешни,както видяхме тази година не са нищо особено.

Слабо вероятно

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 18 май 2014 00:53

Capitan Puyol написа:Виждам нотки на омаловажаване на днешната победа при все че настроенията преди мача бяха че Дортмунд ще бие с разлика заради тактиката на "плешивия каталунски циганин". :lol:
При това говорим за Дортмунд, който ви е доста костелив орех и дори в най-добрия сезон на Хайнкес не ги бихте с повече от 1 гол разлика и всеки мач с тях беше треперене. Сега Гуардиола ги бие с 3-0 и 2-0 (аре последното не се брои щото е след продължения :lol: ) и изведнъж - тая купа била малка утеха... Когато е срещу големия дразнител обаче като Дортмунд и то с този треньор, който не пропуска да захапва Байерн, няма как мачът да е маловажен. Затова и Реал се радваха като ни биха на финала за 3тия по важност трофей - Копа дел Рей, сякаш са ни били във финал на ШЛ. Просто има класически сблъсъци, които в какъвто и турнир да са носят наслада...т.е. Барса и Реал да играят дори за някакъв летен приятелски турнир от сорта на Ауди Къп, радостта да биеш големия противник ще е същата. При вас е същото с Дортмунд, пък и ДФБ покалът е по-значим от лятната суперкупа, в която не знам кой е измислил това правило да се играе на стадиона на единия отбор, а не на неутрален терен както трябва да бъде. :roll:

Кой омаловажава купата ??? Не съм видял подобно нещо . Както писах - аз забележки нямам към Гуардиола . Е ... почти нямам :mrgreen: Гьотце беше слабото място в отбора и един Писаро щеше да е мого по-полезен ... и Мнаджукич , ама той май ще последва съдбата на Гомес . Всъщност ако Гуардиола се задържи , най-вероятно ще изгони и Левандовски от отбора :mrgreen: ... това в кръга на шегата .
Иначе - тактически сблъсък в който Гуардиола жертва креативност в атака , за сметка на сигурност в защита . Клоп подходи по същия начин . И в крайна сметка мача беше решен от една грешка на Вайденфелер . И Нойер направи такива , но за щастие без последствия ...
А да видиш Гуардиола да паркира автобуса е просто безценно :mrgreen: ... по-велико от това ще е само гледката как отбор на Моуриньо прави по над 600 паса тикитакайки 8-)
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 18 май 2014 00:56

Владо, ние не сме недоволни от това, че Байерн на Пеп има малко успехи или вкарва прекалено малко голове. Това което не ми харесва лично на мен, е че обещаваше да не променя отбора но го промени коренно. Това беше като да научиш човек вместо с лявата да пише с дясната ръка, както навремето правеше Тодор Живков с учениците. Идеята хубава, резултатът и той добре, но нещата някак си не са като преди.
[center]Изображение[/center]

Владо
Контакти:

Мнениеот Владо » 18 май 2014 00:58

Имах предвид нерон,за който купите не са критерий,явно иска да станем като арсенал или Ливърпул от тази година.Които играеха феноменален футбол,а накрая обраха калъвките навсякъде.Футболистите с трудят цял сезон за една купа и хич не им дреме как ще я спечелят.Не видях футболягите на челси да са намръщени 2012.Лека от мен,сезонът е успешен за нас,имахме и не лоши мачове.Размазването на шампиона на Англия ще го помня,подобно нещо не бях виждал от Байерн.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 18 май 2014 00:58

До следващият сезон има много време. До краят му още повече време. По- спокойно, моля. Факт е, че Пеп има ташаци и не му пука. Пуска Хьойберг титуляр във финал срещу Прусия. Налага Лаам в средата, пуща Рафиня бек, после от лево и други новости. Това не му пречи, да загуби полуфинал с 0:4 по най- наивния начин и отборът да изглежда обречен. Писал съм, че ако е умен, ще си направи изводите.
Не зная, какво ще стане догодина, но вярвам , че този БАЙЕРН може повече! Сезонът е успешен, но не отличен. От мен пет плюс. (5 +).
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 18 май 2014 01:04

Владо написа:Интересно ми е какво ще ви е мнението,ако следващият сезон вземем требъл,да не говорим да дублираме шл с Пеп?И ако това стане с мачкащата игра на барса в най-добрите им години,вероятно и тогава ще има 1-2 недоволни,че сме били евентуално реал само с 4,а не с осем гола :).Научете се да цените и малките неща,малките победи,играта ни не беше зле като цяло.Просто мачът с реал остави лош привкус и всички тотално изтрещяха.Философията на Пеп няма нищо общо с тази бавна игра.Барса с него не играеха муден футбол и всички специалисти и многобройни фенове ги хвалеха.Този стил има и добри страни,но футболистите не ги схванаха изцяло.Нямахме подобна преса при Хайнкес,да не говорим за доминация,барса си ги бихме на контри,а юве бяха смешни,както видяхме тази година не са нищо особено.

Ами мнението ми ще е , че съм грешал за Гуардиола ... Шанса това да се случи обаче е съвсем минимален . И то не че играчите не са схванали идеите на Гуардиола , а защото просто стила на Барса беше уникално стечение на обстоятелствата , между вижданията на теньора и качествата на играчите . Байерн не разполага с Меси , Шави и Иниеста , за да практикува този стил . И се надявам днешния мач да е убедил Гуардиола , коя е печелившата формула . Барса беше смазана точно с преса до първите голове в мачовете . А след това се вида колко уязвима е "тики-така"-та при контри . Както и в мачовете с Реал де . И в някой други където късмета беше на страната на Байерн
и ВИЕ СЪЩО ...

Владо
Контакти:

Мнениеот Владо » 18 май 2014 01:05

Грешиш,никога не е казвал,че няма да го променя,а че няма да го променя изцяло.Барса играеше ли с нападател,а с центрирания,не нали?Единствено пасовете бяха взаимствани,ние и преди си имахме голям процент притежание на топката,не е от днес.Играхме с фалшива деветка някой друг мач но до там.А и в крайна сметка този човек го е привлякъл някой.нали така :)?Как точно очаквате,даден треньор да си промени възгледите за играта,едва ли и нашето ръководство го е вярвало.Честно да си каже,фен съм на директния футбол,ама дали ще печелим с него?Дортмунд играят най-добрия футбол на скорост и какво,калъвки.Предпочиташ ли да играем добре,а накрая на сезона да сме с празни ръце както през 2012г.?

Върни се в “Байерн”