Какво е адекватното наказание за отбори с хулиганска публика
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Какво е адекватното наказание за отбори с хулиганска публика
Наказание трябва да има при всички положения. Какви и как не знам, но тази селяния трябва да спре в България. Чупене и хвърляне на седалки, трошене на огради това няма нищо общо с хореография така че никои да не се прави на луд с такива оправдания. Не е и за първи път на тази публика, миналата година след загуба в Стара Загора пак се хвърляха седалки, така че е рецидив и няма нужда да се оневиняват нещата. Същия проблем го има и при други публики. Тези неща без съд никога няма да се решат кардинално. Защо тука се чупи като отбора ти губи? Защото може и никои нищо не ти прави. Защо феновете на Ливърпул, след мача им с Палас стояха мирно и само плакаха или бяха тъжни, но не и агресивни. Това ако беше станало тук с някои от отборите с големи публики и да ти вкарат за 10 мин. 3 гола и да замине титлата, щеше да е някакво чудо. Вина имат и клубовете защото не правят нищо за да се прекрати това а те много могат да направят. Има примери как самия клуб забранява на провинили се фенове да не ходят на стадионите им. Има хора които не заслужават да са на стадионите и трябва да бъдат спрени по някакъв начин.
- Ботевъ Пловдивски
- Контакти:
Betchualeng Arnaikem написа:Aз не твърдя, че всички бултраси са такива кретени. Но е редно клубовете и самите фенове да започнат да гонят тия хора от стадионите. В края на краищата това са мачове, не война.. Законите трябва също да станат строги, на втори, максимум трети зулум в затвора и АЙДЕ. Ама ефективна присъда.
Да, така е, вандалите нямат никакво място на стадиона. Дано доживея време, когато наистина няма да се допускат там. Те наистина не са толкова много и мисля, че са добре известни.
ZinedineZidane написа:По отношение на пропускателния "режим"... Напълно неясно защо беше отворена по една вратичка на всеки входа, хората се пускаха изключително бавно (което допълнително ги изнерви) и НЕ бяха проверявани. Или поне половината от тези, които аз видях, не бяха проверени, вкл. и аз. А органите на ред просто ги и страх да не допуснат пиян или дрогиран "фен" и удобно си затварят очите. Това само информативно. Нямам за цел да оправдавам олигофрените.
Да, и аз не видях поне един върнат пиян, а около мен имаше и такива. Проверяваха избирателно, около един на всеки 3-4 души. Мен също не ме претърсиха.
sostenere написа:Полицията знае поименно 100-150 човека от 4-те големи агитки, които правят мизерии по стадионите, но няма полза да ги прибира или маха от стадиона, защото после няма да има нужда от същата бройка полицай, ще са необходими доста по-малко, тоест доста ще останат без лесно изкаран надник... Клубовете пък ще могат да наемат стюарди за вътрешността на стадиона, както е в нормалните европейски държави и те не трябва да са фенове на заплата, както е в Левски, ЦСКА, а хора нямащи общо с отборите. С камери по стадионите и големи глоби за извършилите някакви поразии по стадионите и стига МВР да иска да се занимава нещата много бързо ще се оправят. Ама това в нормална европейска държава, тук ще продължим по нашия си начин.
Много си прав, и за полицията, и за стюардите. Този път нямаше, преди сме имали и имаше повече ред. Всъщност с достатъчно стюарди почти не е имало инциденти. Но те бяха за мачовете в ЕКТ, където и глобите и наказанията са брутални. Някой идиот е решил да си спести няколко хиляди за финала снощи, и сега ще трябва да плащат стотици хиляди...

-
- Контакти:
Закон за футболното хулуганство има и в него е събрана информация отвсякъде. Тези, които са го писали са се постарали да прилича на подобните от Англия, Холандия и останалите държави, които решиха проблема тотално. Както всичко във България и този закон не се спазва. Наказват някой, а той още на следващия мач е на трибуните. Не се отпуска техника, нито редовите полицаи имат желание да следят, кой какъв е и има ли присъда. Имам чувството, че за тях пазенето на един мач е досадна работа и ги радва само, когато понабият някой. Дали е виновен или не, няма значение. В повечето случаи страдат невинни, но такава е системата. Винаги е по-лесно да не се прави нищо или да си затваряш очите пред силните на деня. Особенно сега, когато идват избори. Кой ще си позволи да бие феновете на Ботев, като знаем, кой е шеф на отбора и каква е политическата му принадлежност. Връща се времето на двойния аршин, когато едните фенове са врагове на полицията, а други са "нашите деца". Спомнете си преди две седмици мач не се доигра и Локо Пловдив изяде жестоки глоби за двойно по-малки пиро ефекти. Но те нямат парички и собственик с дебел портфеил и може да ги затриеме отведнъж. Да не говорим, как нас ни изгониха от Герена и като по-чудо имаше само няколко ранени. Такова е положението - едните са хулигани, а другите ще ги плеснем леко през ръцете. Полицаите ни са некадърни, събирани от кол и въже, абсолютно неподготвени за масови прояви. Представете си тези няколко да бяха увлекли след себе си цялата публика на Ботев за навлизане на терена? Ставаше погром и на фуражките щеше да им се види тесен стадиона. Бил съм на много мачове в Европа с ЦСКА и навсякъде организацията е сериозна и куките също. Имат си план за действие и го прилаган ефикасно. Докато се обърнеш и вече са изкарали виновниците. Без суетене и приказки! Арестуват те, плащаш си глобата или ако си направил нещо по-сериозно си лежиш присъдата и това е. Тука един собственик викаше адвокатите от собствената му кантора да защитават хулиганите, как сега да плюят против него?
- Unforgiven_M
- Контакти:
Ние тук освен да си говорим нямаме възможност да променим това, което не ни харесва и не е правилно.
Но хората с парите, които издържат отборите, особено някои не ги разбирам.
Един известен благодетел във футбола някога каза - "Ти къщичка за птиченца правил ли си?" - значи няколко човека с пари и позиции харчат и дават и накрая някакви малко на брой индивиди, които в по-голямата си част не са изкарали и 5лв през живота си чупят и рушат. И масрафа трябва да се плаща от собствениците, от хората които градят, а срама да се поема от нормалните фенове. И ако сега масрафа е за половин милион примерно - кой по дяволите и защо трябва да плаща вандалщината на група неадекватни ли, пияни ли, дрогирани ли... И тези хора с пари и позиции не правят нищо да се промени статуквото... Е това не го разбирам. Цв. Василев няма възможности да промени нещо ли? Ганчев, Домусчиев? Да речем че другите в момента са по-дребни и никой не ги брои за живи...
Някой беше писал по-горе, че може би трябва да стане по-голяма трагедия, че да се събудим...
Но хората с парите, които издържат отборите, особено някои не ги разбирам.
Един известен благодетел във футбола някога каза - "Ти къщичка за птиченца правил ли си?" - значи няколко човека с пари и позиции харчат и дават и накрая някакви малко на брой индивиди, които в по-голямата си част не са изкарали и 5лв през живота си чупят и рушат. И масрафа трябва да се плаща от собствениците, от хората които градят, а срама да се поема от нормалните фенове. И ако сега масрафа е за половин милион примерно - кой по дяволите и защо трябва да плаща вандалщината на група неадекватни ли, пияни ли, дрогирани ли... И тези хора с пари и позиции не правят нищо да се промени статуквото... Е това не го разбирам. Цв. Василев няма възможности да промени нещо ли? Ганчев, Домусчиев? Да речем че другите в момента са по-дребни и никой не ги брои за живи...
Някой беше писал по-горе, че може би трябва да стане по-голяма трагедия, че да се събудим...
Адекватните наказания са тези, които:
1. Наказват извършилите деянието.
2. Спират подобни деяния в бъдеще.
Хората измислили хореография с ленти и след това с факли са най-малкото малоумни.
Разрешилите хореография с ленти и допуснали внасянето на толкова много факли са проявили престъпно нехайство.
На 100 нормални човека има поне един лош. На 10 лоши се пада поне един гад.
От 10 000 > 100 лоши > 10 гада. Сметката излиза. Показателно за едно общество е как се справя с тези личности.
ПП. Не съм сигурен, но ми се стори, че на стадиона имаше хора със забрана да посещават мачове.
1. Наказват извършилите деянието.
2. Спират подобни деяния в бъдеще.
Хората измислили хореография с ленти и след това с факли са най-малкото малоумни.
Разрешилите хореография с ленти и допуснали внасянето на толкова много факли са проявили престъпно нехайство.
На 100 нормални човека има поне един лош. На 10 лоши се пада поне един гад.
От 10 000 > 100 лоши > 10 гада. Сметката излиза. Показателно за едно общество е как се справя с тези личности.
ПП. Не съм сигурен, но ми се стори, че на стадиона имаше хора със забрана да посещават мачове.
105 години / 4 поколения ботевисти!
Лечение за фенове!
Уважаеми фенове!
Левскари, цесекари, ботевисти, локомотивци, беройци...
След онова, което видях на финала за Купата на България ми е трудно да се събудя. Да отворя очи за реалността.
Не мога да се обърна към БФС, защото в лицето на Борислав Михайлов виждам човек, останал без грам достойнство и мотивация за работа. Защото футболната ни централа е всичко друго, но не и опора за смислени и креативни решения.
Трудно ми е да си помисля, че някой от управляващите в държавата ще измисли, инициира и реализира програма, свързана с нас, феновете. Те са зомбирани много повече от нас и от оня от БФС. До непоправимост.
А ние се нуждаем от лечение и прочистване.
Ослепели сме до безкрай. Болезнено.
И на принципа на неволята си помислих, че можем да си помогнем само ние. За да спасим играта, естетиката във футбола и онова, за което живеем- спомените и възможността да ги предаваме на децата ни.
И така- онова, което струва ми се е основополагащо, но ни е трудно да приемем...
ЕДНАКВИ сме.
Няма как. Живеем в една държава, дишаме същия въздух, приятелите са ни от всичи цветови футболни категории, посещаваме едни училища, работни места, кръчми и курорти. Родителите ни са приятели, децата ни също. Обичаме кюфтета, боб и бира. Планина, море, секс и... футбол.
И това последното ни разделя. Защото сред нас, но НАВСЯКЪДЕ сред нас, има диваци, на които мозъка отказва да работи. И си мислим, че футболните изроди са само у съседите, че ние сме чисти и на нас ще ни се размине.
Не бе, хора! Няма начин!
Едните стрелят ракети в съперниковите агитки, други пркратяват мачове с бомби, трети палят... За къртене на седалки няма смисъл да отварям дума. Там всички са отличници.
Освен че сме еднакви, сме и РАЗЛИЧНИ.
Футболният фен не е задължително онзи, който пее, гол е до кръста и е склонен към хулиганство. Фенове са всички, които обичат футбола, отбора си и посещават мачовете на този отбор. Мисля, че не е необходимо повече. Един пее, друг скача и пее, трети просто гледа със затаен дъх. Всички не спим от напрежение преди важен мач, но сме по свой уникален начин индивидуалности на трибуните.
На Бернабеу е тихо като в театър, Сан Сиро е вълнуващ и емоционален, Иньоню трепери под грохота на тълпата. И какво? Цар Футбол е навсякъде. Въпреки различните вкусове, традициите, характерите и лицата на участниците.
Затова, че сме еднакви и проблемите са на всички нас, затова че сме различни и се налага да живеем с уважението един към друг, Ви моля:
Пазете се! Себе си и другите! И децата!
Мислете!
Пазете Футбола, защото ще избяга! Ако вече не го е сторил...
И се борете срещу онези с празните тикви и реещ се поглед!
Левскари, цесекари, ботевисти, локомотивци, беройци...
След онова, което видях на финала за Купата на България ми е трудно да се събудя. Да отворя очи за реалността.
Не мога да се обърна към БФС, защото в лицето на Борислав Михайлов виждам човек, останал без грам достойнство и мотивация за работа. Защото футболната ни централа е всичко друго, но не и опора за смислени и креативни решения.
Трудно ми е да си помисля, че някой от управляващите в държавата ще измисли, инициира и реализира програма, свързана с нас, феновете. Те са зомбирани много повече от нас и от оня от БФС. До непоправимост.
А ние се нуждаем от лечение и прочистване.
Ослепели сме до безкрай. Болезнено.
И на принципа на неволята си помислих, че можем да си помогнем само ние. За да спасим играта, естетиката във футбола и онова, за което живеем- спомените и възможността да ги предаваме на децата ни.
И така- онова, което струва ми се е основополагащо, но ни е трудно да приемем...
ЕДНАКВИ сме.
Няма как. Живеем в една държава, дишаме същия въздух, приятелите са ни от всичи цветови футболни категории, посещаваме едни училища, работни места, кръчми и курорти. Родителите ни са приятели, децата ни също. Обичаме кюфтета, боб и бира. Планина, море, секс и... футбол.
И това последното ни разделя. Защото сред нас, но НАВСЯКЪДЕ сред нас, има диваци, на които мозъка отказва да работи. И си мислим, че футболните изроди са само у съседите, че ние сме чисти и на нас ще ни се размине.
Не бе, хора! Няма начин!
Едните стрелят ракети в съперниковите агитки, други пркратяват мачове с бомби, трети палят... За къртене на седалки няма смисъл да отварям дума. Там всички са отличници.
Освен че сме еднакви, сме и РАЗЛИЧНИ.
Футболният фен не е задължително онзи, който пее, гол е до кръста и е склонен към хулиганство. Фенове са всички, които обичат футбола, отбора си и посещават мачовете на този отбор. Мисля, че не е необходимо повече. Един пее, друг скача и пее, трети просто гледа със затаен дъх. Всички не спим от напрежение преди важен мач, но сме по свой уникален начин индивидуалности на трибуните.
На Бернабеу е тихо като в театър, Сан Сиро е вълнуващ и емоционален, Иньоню трепери под грохота на тълпата. И какво? Цар Футбол е навсякъде. Въпреки различните вкусове, традициите, характерите и лицата на участниците.
Затова, че сме еднакви и проблемите са на всички нас, затова че сме различни и се налага да живеем с уважението един към друг, Ви моля:
Пазете се! Себе си и другите! И децата!
Мислете!
Пазете Футбола, защото ще избяга! Ако вече не го е сторил...
И се борете срещу онези с празните тикви и реещ се поглед!
bm1914ls написа:Стига глупости. На всеки, който е гледал мач на живо, му е ясно, че пловдивската публика носи основна вина за загубата. Невероятната тъпотия на бултрасите даде основания на рефера да прекрати мача 2 минути по-рано, да разстрои ритъма на играта на "Ботев", а лудогорци да лежат на игрището и да симулират. След гола на Безяк футбол на тоя мач нямаше. Единият отбор симулираше на поразия, другият искаше да направи нещо, но не знаеше как, а реферът се чудеше как да даде по-скоро край. Между другото, изцепките започнаха още по-рано. Счупени стъкла на коли, надраскани автомобили и т.н. А уж не бил рисков мач. А ако финалът беше с "Левски", "Берое" или някой друг тим с по-солидна агитка? Или, не дай си Боже, с "Локо"!?
Ако рефера искаше да помогне на лудите,както един друг помогна на Ботев в идентична ситуация,можеше направо да си прекрати мача и имаше доволно много основания за това.Според тази логика беше по вероятно да се доиграе мача за да се помогне отново на Ботев.Не мислиш ли?Вероятно си искал Ботев да спечелят купата,но съдията,ах този съдия...
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"
- Red_Girl
- Контакти:
За пръв път да съм съгласна със sin4ec. Наистина не е планирано да се пали стадиона, просто лентите се запалиха и от там тръгна. Много против закона с факлите съм, получават се супер хореографии, за бомбите съм съгласна да ги забранят. А относно за тея "лумпени", които споменавате, може да се каже, че ако не са 150-200 човек във всеки по-голям отбор, се съмнявам да се види хубава хореография, подкрепа и песни. Ако не са те, на стадионите ше е скука и тишина. Те правят всичко, а вие само си лаете тука.. Съмнявам се да сте измислили нещо, ама е хубаво иначе да си говорим. В случая просто беше важен мач, имаше напрежение, съдиите наистина доста осраха някои положения и ако беше мач между ЦСКА или Левски щеше да е много по-зле.. В случая и други институции трябваше организират малко. Те имат най-голяма вина. В крайна сметка, някои хора заслужават наистина забрани, ама пък други си затварят очите за малко пари и после се чудим що сме в това положение.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА
Офтопик:

- Betchualeng Arnaikem
- Контакти:
Специална комисия е натоварена да изчисли щетите, нанесени от феновете на Ботев Пловдив по време на вчерашния финал за Купата на България срещу Лудогорец. Както е известно, привържениците на „канарчетата“ предизвикаха пожар през второто полувреме, който доведе до сериозни поражения на скъпо струващата LED система за електронните реклами на стадион „Лазур“.
Проверка на Гонг показа, че когато е нова, въпросната система струва внушителните около 350 хиляди евро. Нанесени са щети върху нея само откъм сектор „В“, който включва 90 отделни пана.
Първо кабелите и въпросните пана са обгорени от огъня, после са пострадали от пожарникарските струи при гасенето, а накрая цялата редица от реклами е била бутната от запалянковците. Щетите ще трябва да бъдат заплатени от клуба, чиито фенове са виновни, в случая – Ботев Пловдив.
Освен това на стадиона са били изкъртени 168 седалки отново от привърженици на „жълто-черните“, както и два сегмента от оградата на сектор „В“. Тези допълнителни щети не са толкова скъпо струващи – приблизително 2-3 хиляди лева.
Отделно от това Ботев Пловдив се очаква да отнесе наказание лишаване от домакинство, което да бъде изтърпяно през следващия сезон, тъй като тимът вече приключи участието си през тази година. Има няколко провинения на феновете освен предизвикания пожар – двукратно нахлуване на зрители сред терена, хвърлени камъни и други предмети, от които обаче няма сведения да са пострадали хора.
Дисциплинарната комисия се очаква първоначално просто да фиксира наказателните картони на футболистите и съответните наказания за тях преди последния кръг в А група. Сериозни инциденти с публиката на Ботев ще бъдат гледани идната сряда, когато трябва да излезе и докладът на комисията за LED системата и всички останали доклади.
През изминалия сезон Ботев на два пъти бе наказван заради феновете си. В единия случай „канарчетата“ играха без публика в Пловдив, а в другия бяха лишени от домакинство – за дербито с Локомотив Пловдив, което се игра на Националния стадион „Васил Левски“. Възможно този рецидив да доведе до лишаване от домакинство за повече от 1 мач.
Гонг научи, че на мача са присъствали около 13 хиляди зрители, от които 11 хиляди са били привърженици на Ботев, 1500 – на Лудогорец и 500 неутрални.
Източник: gong.bg
Проверка на Гонг показа, че когато е нова, въпросната система струва внушителните около 350 хиляди евро. Нанесени са щети върху нея само откъм сектор „В“, който включва 90 отделни пана.
Първо кабелите и въпросните пана са обгорени от огъня, после са пострадали от пожарникарските струи при гасенето, а накрая цялата редица от реклами е била бутната от запалянковците. Щетите ще трябва да бъдат заплатени от клуба, чиито фенове са виновни, в случая – Ботев Пловдив.
Освен това на стадиона са били изкъртени 168 седалки отново от привърженици на „жълто-черните“, както и два сегмента от оградата на сектор „В“. Тези допълнителни щети не са толкова скъпо струващи – приблизително 2-3 хиляди лева.
Отделно от това Ботев Пловдив се очаква да отнесе наказание лишаване от домакинство, което да бъде изтърпяно през следващия сезон, тъй като тимът вече приключи участието си през тази година. Има няколко провинения на феновете освен предизвикания пожар – двукратно нахлуване на зрители сред терена, хвърлени камъни и други предмети, от които обаче няма сведения да са пострадали хора.
Дисциплинарната комисия се очаква първоначално просто да фиксира наказателните картони на футболистите и съответните наказания за тях преди последния кръг в А група. Сериозни инциденти с публиката на Ботев ще бъдат гледани идната сряда, когато трябва да излезе и докладът на комисията за LED системата и всички останали доклади.
През изминалия сезон Ботев на два пъти бе наказван заради феновете си. В единия случай „канарчетата“ играха без публика в Пловдив, а в другия бяха лишени от домакинство – за дербито с Локомотив Пловдив, което се игра на Националния стадион „Васил Левски“. Възможно този рецидив да доведе до лишаване от домакинство за повече от 1 мач.
Гонг научи, че на мача са присъствали около 13 хиляди зрители, от които 11 хиляди са били привърженици на Ботев, 1500 – на Лудогорец и 500 неутрални.
Източник: gong.bg
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein[/center]
Red_Girl написа:За пръв път да съм съгласна със sin4ec. Наистина не е планирано да се пали стадиона, просто лентите се запалиха и от там тръгна. Много против закона с факлите съм, получават се супер хореографии, за бомбите съм съгласна да ги забранят. А относно за тея "лумпени", които споменавате, може да се каже, че ако не са 150-200 човек във всеки по-голям отбор, се съмнявам да се види хубава хореография, подкрепа и песни. Ако не са те, на стадионите ше е скука и тишина. Те правят всичко, а вие само си лаете тука.. Съмнявам се да сте измислили нещо, ама е хубаво иначе да си говорим. В случая просто беше важен мач, имаше напрежение, съдиите наистина доста осраха някои положения и ако беше мач между ЦСКА или Левски щеше да е много по-зле.. В случая и други институции трябваше организират малко. Те имат най-голяма вина. В крайна сметка, някои хора заслужават наистина забрани, ама пък други си затварят очите за малко пари и после се чудим що сме в това положение.
Бау,бау,бау...По добре да "лаем" тук,отколкото да трошим,пали,осакатяваме по стадионите.Те са места за развлечение,спорт и емоции.Не е необходимо да ми палите факли,да ме опушвате с димки,да ми гърмите бомби и да ми обяснявате как виждаш ли,всичко се правило с единствената цел на стадиона да няма скука и тишина.Предполагам ако ти нацелят главата с бомбичка в следствие на което ослепеш,оглушееш и станеш една вещица в главата/не ти го пожелава/,ще си промениш мнението,но вероятно ще е твърде късно за теб в личен план.Сега ще ти дам един пример,който може и да не приемеш,ноо се надявам поне да разбереш.Отиваш на кино,гледаш супер интересен филм и в най сублимният момент тълпа зрители изскачат пред платното и започват да си правят "хореография",че им било скучно!!!???Как би го възприела?Аз съм присъствал на подобно изпълнение в кино/киното е Тракия,времето е 70 те на миналия век,филм с участието на Гойко Митич-справка Уики,ако не знаеш кой е актьора/.Тълпа мангали в момент когато Гойко Митич се бореше за живота си,изскочи на сцената и се опита с ножове да "помогне" на попадналия в беда актьор.Това ли искаш да гледаш?Тълпа откачили индивиди в опит да "помагат" на любимият си отбор с камъни,бомби,седалки и нахлувания на терена?Не,благодаря от такава фенска култура.Предпочитам скучните стадиони.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
Върни се в “Футбол - България”