Великите българи?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

koi4i

Re: Великите българи?

Мнениеот koi4i » 17 ное 2009 12:56

Как може кан Аспарух да създаде България,след като преди това баща му я е създал вече?И до колкото знам бащата на Аспарух сам е разпределил синовете си по райони,в които да управляват.
ТИТАН ОСТАНИ И ДЕЛОТО СИ ДОВЪРШИ

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 17 ное 2009 13:08

koi4i написа:Как може кан Аспарух да създаде България,след като преди това баща му я е създал вече?И до колкото знам бащата на Аспарух сам е разпределил синовете си по райони,в които да управляват.

Сами се разделят, защото по-малките братя не могат да преглътнат, че Батбаян като по-голям ще управлява и го оставят в земите на баща му, където сам става лесна плячка за хазарите и Велика България е така да се каже закрита. Котраг другия брат създава Волжка България, която през 10 век е превзета и приема исляма. След това Аспарух създава новата България на Балканския полуостров, която съществува и днес.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 17 ное 2009 14:47

Всеки прави грешки,вие да не мислите,че и те са били безгрешни ;) 8-) По-важното е обаче,като поставиш добрите им и лошите действия да видиш кои са повече,а аз мисля,че положителните им са повече ;)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 ное 2009 19:11

pomiqrat написа:
koi4i написа:Как може кан Аспарух да създаде България,след като преди това баща му я е създал вече?И до колкото знам бащата на Аспарух сам е разпределил синовете си по райони,в които да управляват.

Сами се разделят, защото по-малките братя не могат да преглътнат, че Батбаян като по-голям ще управлява и го оставят в земите на баща му, където сам става лесна плячка за хазарите и Велика България е така да се каже закрита. Котраг другия брат създава Волжка България, която през 10 век е превзета и приема исляма. След това Аспарух създава новата България на Балканския полуостров, която съществува и днес.

..................................................................................................................
Опа, грешка !
Велика България на Кубрат, не представа да съществува !
Хазаро-тюркските войски, я разцепват на две.....като превземат сърцето ( средните райони, където управлява Батбаян )
Аспарух е управлявал югозадната част на тази огромна страна....чиято южна граница е била Дунав !
А Котраг е бил управител на североизточните райони, като след падането на средишните части на България.....за да бъде възможно по далеч ( или можеби споразумение с хазаро-тюркският съюз ) той се отегля още по на североизток.....като се оставя една доста сериозна буферна зона, между новосъздадената държава на хазаро-тюрките и Волжка България.
Така че, Аспарух не създава нищо.....той просто разширява територията на тази югозападна част на Велика България.....като очевидната идея е била, Дунав да се превърне във вътрешна река на България......и интересното е, че целта е постигната при сина му Тервел.
..................................................................................................................
П.П.
Византийски хронисти съобщават, че след първото нахлуване на български войски южно от Дунава, Императора е пратил пратеници > В БЪЛГАРИЯ > да го "помолят" ( Аспарух ) да си седи > В БЪЛГАРИЯ > и да не нарушава повече границата на "Римската империя" !
Мисля че споровете са излишни.....и аз незнам, защо в учебниците не се коригира годината 681.....с реалната 632 - годината когато Кубрат обидинява трите български племена ( Оногури, Котригури и Утигури ) и реално се създава Велика България !
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 17 ное 2009 20:07

THE G.A.M.E написа:
pomiqrat написа:

Опа, грешка !
Велика България на Кубрат, не представа да съществува !
Хазаро-тюркските войски, я разцепват на две.....като превземат сърцето ( средните райони, където управлява Батбаян )
Аспарух е управлявал югозадната част на тази огромна страна....чиято южна граница е била Дунав !
А Котраг е бил управител на североизточните райони, като след падането на средишните части на България.....за да бъде възможно по далеч ( или можеби споразумение с хазаро-тюркският съюз ) той се отегля още по на североизток.....като се оставя една доста сериозна буферна зона, между новосъздадената държава на хазаро-тюрките и Волжка България.
Така че, Аспарух не създава нищо.....той просто разширява територията на тази югозападна част на Велика България.....като очевидната идея е била, Дунав да се превърне във вътрешна река на България......и интересното е, че целта е постигната при сина му Тервел.
П.П.
Византийски хронисти съобщават, че след първото нахлуване на български войски южно от Дунава, Императора е пратил пратеници > В БЪЛГАРИЯ > да го "помолят" ( Аспарух ) да си седи > В БЪЛГАРИЯ > и да не нарушава повече границата на "Римската империя" !
Мисля че споровете са излишни.....и аз незнам, защо в учебниците не се коригира годината 681.....с реалната 632 - годината когато Кубрат обидинява трите български племена ( Оногури, Котригури и Утигури ) и реално се създава Велика България !

Греда. Границите на Стара Велика Бълкгария са на изток р. Кубан, на запад - р. Днепър, на север р. Донец, на юг Азовско и Черно море. 654 г. Стара Велика България спира да съществува след като е завладяна от хазарите.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 17 ное 2009 21:15

За мен велик българин е всеки ,който е посветил живота си на България. И всеки такъв е велик и не може един да е по-велик от друг. Нима войника ,който е отдал живота си е по-малко велик от кана?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 17 ное 2009 21:36

До Помиярът :

Колега, спри да четеш съветска литература !
Отвори си очите за последните факти, които все повече учени-историци приемат....включително и западните !
Велика България не престава да съществува след хазаро-тюркският удар !
Това го твърдят със сигурност ( освен гръцките историци които цитирах ) и украинските такива.....а споменатите действия в по голямата си част, се случват на територията на днешна Украйна !
Границата на България на Аспарух и хазаро-тюрките на север е река Днестър !
А на юг границата ни с Византия е река Дунав....неоспорим факт, както написах......твърдят го най известните византийски хронисти - Теофан Изповедник и Никита Хониат !
Проблем ли имаш с това ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 17 ное 2009 23:20

pomiqrut - нещо май не си ме разбрал правилно ! Аз винаги изразявам и лично мнение в темите си - но по-важно е какво ще кажете вие - а не аз :!: Затова ви предоставям информация - да прочетете и да обсъдим темата ! Неведнъж съм казвал - че приветствам всяко едно вашо допълнение към темата ;) Правя тези теми с цел да научим повече - но аз разчитам и на вас да добавите нещо от себе си ! В крайна сметка всеки научава нещо интересно и всички печелят :!: А това съм го повтарял неведнъж :!:

Върни се в “Свободна зона”