sin4ec написа:Аз не виждам някой тук да обожествява нещо... Но и не виждам какво толкова имаме за хвалене? Стамболов, дето по времето на Априлското въстание се е скрил в плевнята? Айде мерси! Руският народ е изстрадал 100 пъти повече от нас, първо от простотиите на Сталин, после от войната с 27 млн жертви и разрушена страна. Но не мрънкат, сами си възстановяват всичко, не живеят като на Запад-няма и как да стане, но си траят и бачкат. Нас все ни пречи цяла Вселена и още някой отгоре. Мухльовци сме, и това е!
Еми вие си знаете дали сте мухльовци, няма да споря по въпроса...
Аз не оспорвам нито страданията, нито волята нито ролята на руснаците в случая. Уважавам решимостта и твърдостта, с която преодоляват всички трудности и постигат категорична победа, но това не значи, че Русия някога ще значи за мен и наполовина колкото България. Ако и сега не е ясно какво имам наум.. няма смисъл.
П.П. Стамболов има роля в друг етап от историята ни. Интересно защо се спря на него а не на Батенберг (въпреки чуждия му произход и понякога прекомерна нерешителност), Апостола. Ботев, Петко Войвода или някой друг от немалкото герои?

[/offtopic]