Бъдещото на Пеп и Байерн през следващия сезон

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: Бъдещото на Пеп и Байерн през следващия сезон

Мнениеот Der Führer » 10 май 2014 01:36

Capitan Puyol написа:Последното, което забравих да спомена е че Гуардиола имаше перфектния асистент в лицето на Тито Вилянова, с когото бяха екип още в Барса Б 2007/2008г. и тяхната ползотворна работа продължи и в Барса 2008-2012г. Доколкото знам сега асистент му е Герланд, а и има езикова бариера, която също не бива да се подценява като фактор, колкото и Гуардиола да се мисли за полиглот и бързо да учи чужди езици. :lol:
Но мисълта ми е че в Байерн Пеп трябваше да вземе някой свой човек от Испания с профил близък до тоя на Тито и въобще целия му треньорски щаб да бъде с познати свои хора, с които да комуникира без трудности. Виждате Моуриньо как навсякъде мъкне онзи Руи Фария и още няколко човека където и да отиде. Миналата есен по едно време си мислех че ако Тито се оправи може да се съберат пак с Гуардиола, защото се виждаше че му липсва този толкова важен втори човек-асистент, а Тито беше именно идеалния втори и в Барса двамата си разпределяха задачите, като за тънките тактически детайли за всеки отделен мач отговорността падаше върху Тито, докато Гуардиола работеше най-вече на психологическо-мотивационно ниво с играчите за да поддържа постоянната им жажда за победи.

П.П. Относно позорни загуби, 1-2 от Норич в Мюнхен е по-позорно от 0-4 от Реал Мадрид. Да не изброявам 2-6 от Копенхаген макар и в Дания и т.н.

Герланд е единия от асистентите , но той остана така да се каже "от кумува срама" . И се занимава основно с младите играчи идващи от втория отбор . Другия асистент е Доменек Торент ( ако го изписвам правилно ) . В екипа му са още Карлес Планшарт и Лоренцо Буонавентура . И с тримата е работил в Барса .
1:2 както и да го погледнеш в по-малко от 0:4 . Да не говорим за разликата в класите на онзи Байерн ( който предния сезон се беше класирал на 10 място в Бундеслигата ) и сегашния .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 10 май 2014 02:11

Capitan Puyol написа:Е то последния месец се сипеха центрирания на поразия към Манджукич...не виждам никакво тики-така тук.
Всъщност това е нещото, за което обвинявам Гуардиола че прояви мекушавост и отстъпи назад пред претенциите на хърватина. Помня мачове, в които Пеп го вадеше след 80-та минута и онзи всеки път на излизане се цупеше и правеше разни смешни физиономии, едва ли не всички са му длъжни и той е единствения нападател на Байерн. Гуардиола явно се стресна да не станат някакви колизии в съблекалнята (а и не знаеше кои точно са неговите приятели в съблекалнята), та с цената на запазване на спокойствието фаворизира хърватина в последните 2 месеца, вместо да го закотви на скамейката и да сложи Гьотце отпред като фалшива девятка, който е в пъти по-повратлив и опитите да се пробие през центъра противниковите отбрани щяха да имат по-голям успех особено за мача в Мадрид. Пасовете на 1-2, с които се разковава защитата на противника централно липсваха именно заради статичния Манджукич. Разбира се Гьотце не е Меси, но с него отпред вместо Манджукич съм сигурен че нещата, които искаше да види Пеп срещу Реал щяха да се получат. Сега ще бъде интересно догодина с Левандовски как ще стоят нещата. Положителното е че той е доста по-мобилен от хърватина и определено ще пасне на стила, който иска да наложи Гуардиола.

Сипеха се защото , Байерн няма план "Б" при Гуардиола .. и като не тръгне играта блокира . Интересно защо миналата година центриранията имаха успех . Ако не си беше навил на пръста да изгони Марио Гомес , щеше да им алтернатива на Манджукич . Но и при очеизвадно по-добрата форма на Писаро , Гуардиола не го пусна . Далеч съм от мисълта да търся някакъв умисъл за разбиване отбора на Байерн ... но е факт че експериментите му да поставя играч на нехарактени позиции едно че се провалиха , друго че изядоха игрово време на основни играчи като Мюлер и Мартинес . Отделно ... Гьотце никога не е играл фалшива девятка , а в мачовете когато играеше такава напълно разочарова .
Това което ти наричаш мекушавост , най-вероятно е било напомняне от страна на ръководстъвото , какво обещаваше Гуардиола преди сезона . Ако си забравил , ще ти припомня :
„Нормални са големите очаквания. Дайте ми известно време. Ще опитам да продължа това високо ниво. Всеки треньор има свое собствено мнение за футбола, но няма да променям много. Трябва да се нагодя към нашата игра, към качествата на футболистите – хората идват на стадиона да гледат тях, не мен”, каза новият наставник на „Байерн”.

"Няма нужда да променяш много неща в отбор, който току-що е спечелил четири трофея и е изиграл може би най-успешния сезон в своята история. Ще бъде арогантно, ако започна да говоря за нова ера", заяви Гуардиола на първата си пресконференция като треньор на "Байерн"....
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 10 май 2014 07:26

Вий сте луди ентусиасти бре :) :) :)
Тъкмо ще имам, какво да чета.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

На линия
CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 10 май 2014 10:07

Der Führer написа:
Capitan Puyol написа:Е то последния месец се сипеха центрирания на поразия към Манджукич...не виждам никакво тики-така тук.
Всъщност това е нещото, за което обвинявам Гуардиола че прояви мекушавост и отстъпи назад пред претенциите на хърватина. Помня мачове, в които Пеп го вадеше след 80-та минута и онзи всеки път на излизане се цупеше и правеше разни смешни физиономии, едва ли не всички са му длъжни и той е единствения нападател на Байерн. Гуардиола явно се стресна да не станат някакви колизии в съблекалнята (а и не знаеше кои точно са неговите приятели в съблекалнята), та с цената на запазване на спокойствието фаворизира хърватина в последните 2 месеца, вместо да го закотви на скамейката и да сложи Гьотце отпред като фалшива девятка, който е в пъти по-повратлив и опитите да се пробие през центъра противниковите отбрани щяха да имат по-голям успех особено за мача в Мадрид. Пасовете на 1-2, с които се разковава защитата на противника централно липсваха именно заради статичния Манджукич. Разбира се Гьотце не е Меси, но с него отпред вместо Манджукич съм сигурен че нещата, които искаше да види Пеп срещу Реал щяха да се получат. Сега ще бъде интересно догодина с Левандовски как ще стоят нещата. Положителното е че той е доста по-мобилен от хърватина и определено ще пасне на стила, който иска да наложи Гуардиола.

Сипеха се защото , Байерн няма план "Б" при Гуардиола .. и като не тръгне играта блокира . Интересно защо миналата година центриранията имаха успех . Ако не си беше навил на пръста да изгони Марио Гомес , щеше да им алтернатива на Манджукич . Но и при очеизвадно по-добрата форма на Писаро , Гуардиола не го пусна . Далеч съм от мисълта да търся някакъв умисъл за разбиване отбора на Байерн ... но е факт че експериментите му да поставя играч на нехарактени позиции едно че се провалиха , друго че изядоха игрово време на основни играчи като Мюлер и Мартинес . Отделно ... Гьотце никога не е играл фалшива девятка , а в мачовете когато играеше такава напълно разочарова .
Това което ти наричаш мекушавост , най-вероятно е било напомняне от страна на ръководстъвото , какво обещаваше Гуардиола преди сезона . Ако си забравил , ще ти припомня :
„Нормални са големите очаквания. Дайте ми известно време. Ще опитам да продължа това високо ниво. Всеки треньор има свое собствено мнение за футбола, но няма да променям много. Трябва да се нагодя към нашата игра, към качествата на футболистите – хората идват на стадиона да гледат тях, не мен”, каза новият наставник на „Байерн”.

"Няма нужда да променяш много неща в отбор, който току-що е спечелил четири трофея и е изиграл може би най-успешния сезон в своята история. Ще бъде арогантно, ако започна да говоря за нова ера", заяви Гуардиола на първата си пресконференция като треньор на "Байерн"....

Интересно е когато някой защитава дадена теза, как интерпретира фактите според нея - ето ти даваш пример с напускането на Марио Гомес и цитираш изказване на Гуардиола и се опитваш да накланяш везната към своята генерална идея - Гуардиола е грешка и ще се провали в Байерн..

Нека се опитам пък аз, който защитавам обратната теза - Гуардиола е правилно решение и ще успее с Байерн, да интерпретирам същите факти в моя полза:

Марио Гомес не напусна Байерн Мюнхен заради Пеп Гуардиола, а по собствено желание и желание на ръководството! Още преди Гуардиола да започне тренировки в Байерн медиите усилено пишеха, че при изгодна оферта Гомес ще бъде продаден.. Даде достатъчно за клуба и беше време да потърси ново предизвикателство.. Спомням си, че преди време четох някъде като критика към Моуриньо (към когото моето отношение е повече от ясно), че едва ли не изгонил Раул от Реал, което е пълна глупост - самият Раул пожела да си тръгне както и Гомес..

Колкото до изказването на Гуардиола - защо го тълкуващ буквално, опитай се да четещ между редовете!Не виждам какво толкова много е излъгал Гуардиола, защото ако си очаквал след тези негови изказвания, че просто ще тренира Байерн и ще продължи с тактиката на Хайнкес е меко казано наивно! Ето какъв смисъл откривам аз от думите му:

-Имам моя собствена футболна философия, но няма да я налагам веднага и изцяло, а ще допусна компромис с оглед качествата на играчите!

-Трябва да съм луд да почна генерална промяна на състав, спечелил всичко! Ще пробвам да съвместя моите идеи с техните качества.. Ако не стане ще прибегна до по-драстични мерки!

Е, точно компромисите, които допусна Гуардиола са му грешката както по отношение на състав, така и по отношение на тактиката и стила на игра.. Затова и сезонът за Байерн изглежда колеблив.. Според мен не трябваше трансферите да бъдат само два - Гьотце и Алкантара, а поне още 2-3. Не, нямам предвид да продава още миналото лято футболистите, спечелили требъл с Байерн, но трябваше да имплантира повече ''свежа кръв'' от играчи, които да му вършат работа според визията му, така че да не се случва проблем заради контузия на Тиаго, например.. Минус за мен е и че не успя да интегрира повече млади играчи към отбора - но това очаквам вече през втория сезон да се усети по-осезаемо :idea:
Последна промяна от CSKA69 на 10 май 2014 10:59, променено общо 1 път.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 10 май 2014 10:51

CSKA69 написа:Е, точно компромисите, които допусна Гуардиола са му грешката както по отношение на състав, така и по отношение на тактиката и стила на игра.. Затова и сезонът за Байерн изглежда колеблив.. Според мен не трябваше трансферите да бъдат само два - Гьотце и Алкантара, а поне още 2-3. Не, нямам предвид да продава още миналото лято футболистите, спечелили требъл с Байерн, но трябваше да имплантира повече ''свежа кръв'' от играчи, които да му вършат работа според визията му, така че да не се случва проблем заради контузия на Тиаго, например.. Минус за мен е и че не успя да интегрира повече млади играчи към отбора - но това очаквам вече през втория сезон да се усети по-осезаемо :idea:

Миналото лято не бяха необходими много трансфери, но те се осъществиха на грешните места. Реално тогава трябваше да се вземат резервен вратар, защото едно евентуално отсъствие на Нойер можеше доста тежко да се отрази преди поредица от важни мачове (добре че не се стигна до там), резервен бек (по същата причина) и много класен централен защитник, като Луис Густаво в никакъв случай не трябваше да напуска. За Гьотце не знам, този сезон не беше неговият, но все още съм на мнение, че той може много да ни даде. Този сезон беше времето постепенно, но трайно да бъде наложен още някой юноша. Привличането на тези играчи все още е на дневен ред, като би било добре да бъде взето и някое класно попълнение, което да засили конкуренцията по крилата, новите централни защитници може и да са двама, но при всички положения напускащите трябва да са сведени до минимум. Най-добрият вариант би бил това да са играчи, на които не им бе даден голям шанс за изява и те да бъдат дадени под наем на други отбори от Първа Бундеслига. Сред тях могат да бъдат: Шакири, Контенто, Щарке, както и двама-трима от перспективните юноши. Никой друг не трябва да напуска!
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Capitan Puyol

Мнениеот Capitan Puyol » 10 май 2014 16:18

Аз това исках да му кажа. Никой уважаващ себе си топ треньор не би отишъл някъде за да копира предишния такъв и да му казват отгоре - Не променяй нищо, нека всичко да е 1 към 1 с постройка на игра, тактика и т.н. от времето на Хайнкес...даже може да му вземеш записките от мачовете и да копи-пействаш всичко". Е, сами се досещате че не топ треньор, ами и Вили Вуцов не би се съгласил на подобно нещо. Иначе нямаше да го вземат Пеп за 17млн. на година, а щяха да назначат чистачката на стадиона формално за треньор на минимална заплата, а Герланд да копи-пейства всичко от времето на Хайнкес. :lol:
Просто големите треньори където и да отидат искат да оставят своя почерк върху дадения отбор, а не да се коментира как копирали някой успешен предишен модел и реално не те са истинските треньори на отборите си. Да не мислите че на Пеп щеше да му е хубаво, ако беше почнало да се коментира, че дефакто Хайнкес е все още треньорът в сянка, а той е просто един изпълнител ?!? Няма как това да стане просто...А тези коментари неминуемо щяха да се появят ако беше продължил с 4-2-3-1 и с идентична постройка, състав и тактика от миналия сезон.
За добро или за лошо, това е егото на всеки човек със самочувствие, а треньори като Пеп, Моу, Ван Гаал и др. именно визитките им дават това самочувствие, като на втория и третия характерите са им толкова тежки и особени, че са си направо чисти диктатори сравнявани с футболния вариант на Хитлер. Пеп и той е труден характер, но в някаква степен се опитва да е приятел с играчите и да държи добра атмосфера в съблекалнята за да има диалогичност. При Моу и Ван Гаал обаче това е почти невъзможно и може би затова те доста често напускат отборите си със скандали и намразени от една известна бройка подопечни.
Сега някой ще каже, че Байерн не е място за експерименти, ами то същото се говореше и когато Ван Гаал беше в Барса 97-2000 и ни напълни с половината холандски национален отбор, смени фундаменталното за Барса 4-3-3 с 4-4-2, но пък донесе 2 титли на Барса с дубъли над Реал и като цяло отборът играеше хубав футбол макар и с нетрадиционна схема на игра, доста по-силов (понеже тогава имахме доста яки бичета в отбора) и с немалко центрирания.
И тук отново се връщаме на егото на тези хора...просто навсякъде искат да оставят своя отпечатък за добро или за лошо. :lol:

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 10 май 2014 16:40

Capitan Puyol написа:Аз това исках да му кажа. Никой уважаващ себе си топ треньор не би отишъл някъде за да копира предишния такъв и да му казват отгоре - Не променяй нищо, нека всичко да е 1 към 1 с постройка на игра, тактика и т.н. от времето на Хайнкес...даже може да му вземеш записките от мачовете и да копи-пействаш всичко". Е, сами се досещате че не топ треньор, ами и Вили Вуцов не би се съгласил на подобно нещо. Иначе нямаше да го вземат Пеп за 17млн. на година, а щяха да назначат чистачката на стадиона формално за треньор на минимална заплата, а Герланд да копи-пейства всичко от времето на Хайнкес. :lol:
Просто големите треньори където и да отидат искат да оставят своя почерк върху дадения отбор, а не да се коментира как копирали някой успешен предишен модел и реално не те са истинските треньори на отборите си. Да не мислите че на Пеп щеше да му е хубаво, ако беше почнало да се коментира, че дефакто Хайнкес е все още треньорът в сянка, а той е просто един изпълнител ?!? Няма как това да стане просто...А тези коментари неминуемо щяха да се появят ако беше продължил с 4-2-3-1 и с идентична постройка, състав и тактика от миналия сезон.
За добро или за лошо, това е егото на всеки човек със самочувствие, а треньори като Пеп, Моу, Ван Гаал и др. именно визитките им дават това самочувствие, като на втория и третия характерите са им толкова тежки и особени, че са си направо чисти диктатори сравнявани с футболния вариант на Хитлер. Пеп и той е труден характер, но в някаква степен се опитва да е приятел с играчите и да държи добра атмосфера в съблекалнята за да има диалогичност. При Моу и Ван Гаал обаче това е почти невъзможно и може би затова те доста често напускат отборите си със скандали и намразени от една известна бройка подопечни.
Сега някой ще каже, че Байерн не е място за експерименти, ами то същото се говореше и когато Ван Гаал беше в Барса 97-2000 и ни напълни с половината холандски национален отбор, смени фундаменталното за Барса 4-3-3 с 4-4-2, но пък донесе 2 титли на Барса с дубъли над Реал и като цяло отборът играеше хубав футбол макар и с нетрадиционна схема на игра, доста по-силов (понеже тогава имахме доста яки бичета в отбора) и с немалко центрирания.
И тук отново се връщаме на егото на тези хора...просто навсякъде искат да оставят своя отпечатък за добро или за лошо. :lol:

Аз в дългото мнение обясних, че твърдението "4-2-3-1 е тактиката на Хайнкес" по-скоро не е вярно, отколкото е. Това е тактиката на немския футбол, стилът, който спечели хиляди нови почитатели през сезон 2012-2013, когато доказа, че е по-успешен и по-атрактивен от испанския. Тази година Дортмунд щяха да бъда основен фаворит за европейската титла, ако не бяха зверски осакатени откъм титулярни дефанзивни играчи цяла есен и не се бе наложило да създават на практика нов отбор в движение. Хайнкес не е създателят на този стил, неговият идеолог или големият шеф. Той просто е опитен треньор, добър мотиватор и постепенно усъвършенстваше различни фази от играта, поправяше счупени елементи от машината. От такъв треньор имаше и все още има нужда Байерн. А Гуардьола именно на този стил обявява война. Това най-много ни дразни всички.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
Capitan Puyol

Мнениеот Capitan Puyol » 10 май 2014 16:50

Няма как с един сезон 2012/2013 на фона на много други да се е доказало че 4-2-3-1 е по-успешна тактика от "испанската". Да не говорим с условности, щото няма немски и испански схеми на игра, но това е друг въпрос. А виждаме и националния отбор на Германия с директния атрактивен футбол как тръгва с голяма кошница на всяко първенство и накрая се сблъсква с Испания и губи безславно (или с Италия на Евро 2012).
Освен това ти написах вече причините Барса да изглежда по тоя начин миналата година. И въобще ми е чудно защо доста баварски фенове са с такава нагласа, че всичко лошо идва от Испания, а в Германия всичко е най-велико и талантливо и въобще немските играчи са богове. Виждаме на национално ниво какво се получава. Видяхме и Шалке какво представляваше срещу Реал и преди това Леверкузен срещу Барса. Иначе преди да купите Хави Мартинес четох бая изказвания на ваши фенове от сорта на - "Не ни трябва тоя циганин". "Хвърлихме 40млн. за тая испанска отрепка, вместо да вземем някой от школата или от друг немски отбор" и тем подобни глупости и хейтърщини. Сега гледам същите тези дето плюеха злобно по Мартинес са се покрили някъде...

П.П. И се поразрови назад в миналото за да видиш, че не 4-2-3-1 е класическата немска схема на игра. А с либеро и нещо от сорта 3-5-2, което за последно беше използвано от Руди Фьолер на СП 2002. 4-2-3-1 просто е някаква модерна версия, която не е немска, а в момента е на мода в доста отбори.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 10 май 2014 17:10

Capitan Puyol написа:Няма как с един сезон 2012/2013 на фона на много други да се е доказало че 4-2-3-1 е по-успешна тактика от "испанската". Да не говорим с условности, щото няма немски и испански схеми на игра, но това е друг въпрос. А виждаме и националния отбор на Германия с директния атрактивен футбол как тръгва с голяма кошница на всяко първенство и накрая се сблъсква с Испания и губи безславно (или с Италия на Евро 2012).
Освен това ти написах вече причините Барса да изглежда по тоя начин миналата година. И въобще ми е чудно защо доста баварски фенове са с такава нагласа, че всичко лошо идва от Испания, а в Германия всичко е най-велико и талантливо и въобще немските играчи са богове. Виждаме на национално ниво какво се получава. Видяхме и Шалке какво представляваше срещу Реал и преди това Леверкузен срещу Барса. Иначе преди да купите Хави Мартинес четох бая изказвания на ваши фенове от сорта на - "Не ни трябва тоя циганин". "Хвърлихме 40млн. за тая испанска отрепка, вместо да вземем някой от школата или от друг немски отбор" и тем подобни глупости и хейтърщини. Сега гледам същите тези дето плюеха злобно по Мартинес са се покрили някъде...
П.П. И се поразрови назад в миналото за да видиш, че не 4-2-3-1 е класическата немска схема на игра. А с либеро и нещо от сорта 3-5-2, което за последно беше използвано от Руди Фьолер на СП 2002. 4-2-3-1 просто е някаква модерна версия, която не е немска, а в момента е на мода в доста отбори.

4-2-3-1 е масово използвана схема, като едва ли някой може да претендира за авторство върху нея, но аз споменах, че с тази схема бе обвързана една дългосрочна стратегия за развитие на талантите в клубовете, предприета от футболния съюз преди няколко години. Подобни изказвания за испанските футболисти, Хави Мартинез и че всичко лошо идва от Испания действително са глупави, макар и аз понякога да съм използвал някои модификации на последното. Тук става въпрос за нещо друго: да се докаже, че дадена футболна философия е по-успешна от друга.
Проблемите на националния отбор могат да се конкретизират: Йоаким Льов не успява да създаде достатъчно стабилна защита. Това ни е традиционен проблем, през последните години имаше много контузии на защитници, Бадщубер, Боатенг, Хьоведес редуват силни със слаби мачове, а една тяхна грешка може да се окаже фатална в елиминациите на европейско или световно първенство. И Мертезакер, който бе почти безпогрешен този сезон направи слабо европейско през 2012.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

Потребителски аватар
brendiboy
Контакти:

Мнениеот brendiboy » 10 май 2014 19:11

Изображение Радвай те му се . Дано не ни тормози дълго

Върни се в “Байерн”