Добре, че Гунди не е бил като Тити!
Уважение и поклон към Георги Аспарухов!
Легендите не умират! Георги Аспарухов-Гунди.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
РосенВарна
- Контакти:
Re: Легендите не умират! Георги Аспарухов-Гунди.
Кучетата си лаят, орлите си летят.
- Странджата
- Контакти:
Поклон, почит и вечна слава! Който го е гледал, не може да не преклони глава днес пред паметта му, независимо на кой отбор е бил привърженик.
П.С. Всеки, който иска да е футболист на Левски, трябва да гледа филм за него и да се закълне пред портрета му! И тогава да подписва!
П.С. Всеки, който иска да е футболист на Левски, трябва да гледа филм за него и да се закълне пред портрета му! И тогава да подписва!
Последна промяна от Странджата на 04 май 2014 11:54, променено общо 1 път.
- Captain Stottlemeyer
Георг написа:Бог Светлина да Дава на Душата му!
Гунди бе велик футболист и забележителен човек!За него действително може да се ползва девалвиралото в последните години понятие-ЛЕГЕНДА!
Да той е легенда на българския футбол!На него симпатизираха и най-големите антилевскари !Уникално, но факт!...
В онези години нямаше такава омраза. Със съперниците (най-вече с "червените" от Борисовата градина) не се обичахме, но спазвахме елементарните норми на уважение. Спомням си до ден днешен как един съученик в гимназията - върл фен на ЦСКА се изказа веднъж с неудоволствие, но без злоба а с възхищение за Гунди: "Щом го видя с топка близо до нашето наказателно поле, вече виждам гола...". С двама други съученици и приятели - също цесекари пък отидохме заедно на погребението...
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Най-големия спортист на България за всички времена! Жалко, че Господ го прибра толкова млад.
- Странджата
- Контакти:
Re: Captain Stottlemeyer
Така беше. И ние не оспорвахме Митата Якимов например. На Жеката му се смеехме от време на време, но го признавахме. И не само тях. Но за жалост днес не е така - и това е повод да се замислим още веднаж - може би за последно - защо у нас вилнее нихилизма, страстта към унищожение. Вижте какво стана с ЦСКА и Левски - нима злобата и желанието да стъпчеш това, което другият има, не са една от причините сега по трибуните да има само екстремисти - не че без тях може, не че те са зло сами по себе си - все пак стадиона е място за страсти, но другите ги няма, а и всяка революция е доказала, че екстремистите са първите "изядени чеда".
Още веднаж - поклон пред Гунди - за другото не сега, не сега ...
Още веднаж - поклон пред Гунди - за другото не сега, не сега ...
Ако има нещо, за което съжалявам, че не съм родена по-рано, е това, че не съм имала възможността да гледам гения Гунди.Captain Stottlemeyer написа:В онези години нямаше такава омраза. Със съперниците (най-вече с "червените" от Борисовата градина) не се обичахме, но спазвахме елементарните норми на уважение. Спомням си до ден днешен как един съученик в гимназията - върл фен на ЦСКА се изказа веднъж с неудоволствие, но без злоба а с възхищение за Гунди: "Щом го видя с топка близо до нашето наказателно поле, вече виждам гола...". С двама други съученици и приятели - също цесекари пък отидохме заедно на погребението...
Доста негови съвременници, които са световни звезди, изпращат съболезнования за кончината му.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".
- levskar_95
- Контакти:
Поклон пред светлата му памет !
Мачът е толкова значим за българския футбол не заради това, че е влязъл в репертоара на агитката на Левски, а защото дори Би Би Си отбелязва успеха на сините с думите: "Отборът на народа победи отбора на властта със 7:2."

Офтопик:
Поклон пред светлата му памет ! 
- hristov25
- Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.
Цесекар съм от малък и такъв ще си остана, но винаги ще уважавам хора като Георги Аспарухов - Гунди заради начина им на мислене. Да предпочиташ държавата в която си се родил и отбора за когото играеш пред парите и славата е нещо безценно, но за съжаление такива думи звучат днес смехотворно, което е тъжно и ужасяващо.
Поклон!!!
Поклон!!!
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
-
КРАСОТА ВЯРА БОРБА
- Контакти:
Captain Stottlemeyer написа:Имах щастието да се наслаждавам на живо на великолепната игра на Гунди. Каквото и да напиша за него, ще бъде малко и недостатъчно да изрази чувствата ми. Дълбок поклон...
И да прибавя.Аз също съм го гледал на живо.По това време футболистите бяха по шорти,а от зад имаше джобче.Докато другите се секнеха на терена в един момент този ,,чичко'' извади от джобчето кърпа изсекна се в нея сгъна я и я сложи пак в джоба.Това ми е най-яркият спомен от него.Спортните ми бледнеят.Много спъваха,но той се усмихваше.До сега от негов колега,противник лоша дума не съм чувал за него.Вече не се раждат такива хора.Респект.