1-ви май 1986, 28 години от радиационната манифестация

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
орчо войвода
Контакти:

Re: 1-ви май 1986, 28 години от радиационната манифестация

Мнениеот орчо войвода » 01 май 2014 09:50

petrof написа:
kartago написа:И какво стана с тези стотици хиляди? Верно е, че трябваше да се информира обществото, да се знае, ама чак да се приказват и глупости от страхотно замърсяване. Вятърът и дъждът достатъчно бяха разсеяли вече концентрацията на облака, по поделенията ни бяха дали дозиметрични уреди на всяко КПП всеки можеше да провери селскостопанска продукция, да ти кажа честно отядохме се на череши, които ни даваха от благодарност, че им казвахме, че всичко е в нормата или...........(грях на душата), като намаляхме уреда и стрелката показваше нагоре, уж че са "радиоактивни" и ни ги оставяха за "унищожение". Че е престъпление на партията - майка така е, но чак да се филмират хората не трябва, ставате като тях!

+1
Абсолютно точно. Стига сте се вкарвали във разни филми за Чернобил. Тогава бях невръстен хлапак и съм си играл футбол по цял ден по ливадите. Сега нищо ми няма. Здрав към като бик. Моите родители също бяха на тези манифестации и баща ми доживя до 77 години, а майка ми в момента е на 68 и е в идеално здраве. Вероятно има и хора, които са пострадали по някакъв начин, но това са по скоро единични случаи. Айде стига с тия измишльотини и провокации. Нищо сериозно не е станало.

Аз пък бях студент по това време, засега съм все още съм здрав , но няколко мои съученици вече починаха от рак , съквартирантът ми от студентските години също почина с диагноза рак .
Последна промяна от орчо войвода на 01 май 2014 09:52, променено общо 1 път.

bemy
Контакти:

Мнениеот bemy » 01 май 2014 09:50

Дали съм бил или не на манифестацията ,не помня ,но помня че ни отмениха военното обучение ,бях 10 клас .Това беше прецедент ,за да се направи ,значи е имали защо .Естествено ,обяснения нямаше за причината за отмяна на военното .Ние хем съжалявахме,защото си беше вид приключение ,хем се радвахме защото така не изпуснахме световното в Мексико .А по вестници и телевизия се тръбеше как нищо страшно не идва към България .Интересно ми е в другите соц.страни дали е било така или ние си бяхме най-големите подлоги на СССР и с риск за собствената си безопасност не накърнихме имиджа на големия брат .

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 01 май 2014 09:52

Денси, ти си срам за онези хиляди, борили се да няма 2-ра експлозия, борили се за ограничаване на последиците, точно за такива като теб. Тях не ги споменаваш, капка признателност нямаш. И ползваш случая само за да плюеш. Не си популист, ти си нещо по-гадно!
Последна промяна от fcb_bg на 01 май 2014 09:57, променено общо 1 път.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 01 май 2014 09:52

От самолет си личи, че това не са българи. Дори и да е имало нещо нали се сещате, че за да е толкова заразена земята около Припят това значи, че руснаците са взели някакви мерки след аварията. Около олимпийските игри в Пекин се заговори, че имали технология която по някакъв начин да причини дъжд и в моментите когато не трябва да вали да е сухо. И тая технология е била използвана от руснаците още през 1986-та за да се ограничи замърсяването. Аз не вярвам, че при експлозия и радиоактивен облак може да има такива поражения в тая област. Да, нормално е да има радиация но не и в такива мащаби и след 28 години. Има нещо скрито там и като нищо става дума за тая технология която са използвали за да се причини валеж и голяма част от радиацията да си остане в региона.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 01 май 2014 09:56

kartago написа:Ти си егати гадния популист!

Че е популист спор няма ;) Но в този случай е прав. Престъпно е да замълчиш и обречеш собствения си народ! На 4 май 1986-а Тодор Живков разбира, че положението е много сериозно, но отсича: ”Ще си мълчим”. През това време деца и възрастни са яли пресни марули, салати и лук на корем. В същото време за семействата на висшия ешелон дори копърът за таратора е бил проверяван за радиация над нормата! А днес щеше да има много по-малко болни българи, само ако на хората през първите дни след аварията бе казано да не ходят много навън, да излизат само с марли на устите, защото във въздуха има радиоактивен йод, който се разпада за 7-8 дни. Останалите елементарни съвети, които е трябвало да спазва всяко домакинство, са били да мият по няколко пъти плодовете и да накисват месото във вода за 72 часа. Тези прости правила щяха да намалят значително щетите върху здравето на българите за поколения напред.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 01 май 2014 09:57

kartago написа:
DANS написа:
kartago написа:И какво стана с тези стотици хиляди?

такива деца се раждаха след аварията, замълчи и не оправдавай това престъпление!
Изображение Изображение

Изображение Изображение

Това верно ли в България? Ти си егати гадния популист!

По делото "Чернобил" са били посочени над 50 случая на бебета с малформации родени в БГ след катастрофата, снимките може би не са от БГ но са документирали последствията от Чернобил!

Има един "музей" между Западен парк и квартал "Факултето" там има много колби с изродени човешки ембриони, животни и починали бебета след аварията в Чернобил, ГОВОРЯ ТИ СЪВСЕМ СЕРИОЗНО, отиди там и се запознай на място!
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 01 май 2014 09:58

На 1-ви май 1986г. играех шах в градинката пред н.т "Иван Вазов".По-едно време ми падна коня ,сега разбирам,че го е наваляла радиация :lol: Ходете замерете на Сточна гара и Орлов мост,мисля,че резултатите няма да са по-ниски от 1986г !
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 01 май 2014 09:59

орчо войвода написа:
petrof написа:
kartago написа:И какво стана с тези стотици хиляди? Верно е, че трябваше да се информира обществото, да се знае, ама чак да се приказват и глупости от страхотно замърсяване. Вятърът и дъждът достатъчно бяха разсеяли вече концентрацията на облака, по поделенията ни бяха дали дозиметрични уреди на всяко КПП всеки можеше да провери селскостопанска продукция, да ти кажа честно отядохме се на череши, които ни даваха от благодарност, че им казвахме, че всичко е в нормата или...........(грях на душата), като намаляхме уреда и стрелката показваше нагоре, уж че са "радиоактивни" и ни ги оставяха за "унищожение". Че е престъпление на партията - майка така е, но чак да се филмират хората не трябва, ставате като тях!

+1
Абсолютно точно. Стига сте се вкарвали във разни филми за Чернобил. Тогава бях невръстен хлапак и съм си играл футбол по цял ден по ливадите. Сега нищо ми няма. Здрав към като бик. Моите родители също бяха на тези манифестации и баща ми доживя до 77 години, а майка ми в момента е на 68 и е в идеално здраве. Вероятно има и хора, които са пострадали по някакъв начин, но това са по скоро единични случаи. Айде стига с тия измишльотини и провокации. Нищо сериозно не е станало.

Аз пък бях студент по това време, засега съм все още съм здрав , но няколко мои съученици вече починаха от рак , съквартирантът ми от студентските години също почина с диагноза рак .

Орчо, как обаче можем да сме сигурни, че тези хора са починали от рак точно в следствие на Чернобил? Само от това ли може да се получи рак? Същото бих казал и на автора на темата за снимките, които е публикувал. Как ще докаже че точно аварията е причина за тези деформации?
Последна промяна от petrof на 01 май 2014 10:01, променено общо 1 път.
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 01 май 2014 10:01

орчо войвода написа:
petrof написа:

+1

Пич, жалко за съучениците ти, ти да си жив и здрав. Божа работа, може да е причината нещо съвсем друго. Но аз ЛИЧНО мерих (имах такава възможност тогава) и почва, и по себе си, и храна, и вярвам на себе си, а не на популистки статии и платени псевдо журналисти. Въобще не съм им фен на комунистите, за мен е грешка, че се премълчават такива неща, по-добре беше да се организират хората и да им се дадат точни инструкции какво трябва да правят. От друга страна цялото БКП също махаше на манифестацията под радиационния дъжд?! Това са снимки от епицентъра на трагедията, от самия Чернобил, имах и познат, който са пратили след трагедията да циментират блока, до преди 2-3 години всичко му беше наред, дано и той да е жив и здрав.

Потребителски аватар
орчо войвода
Контакти:

Мнениеот орчо войвода » 01 май 2014 10:03

Не може да се докаже със 100 процентова сигурност , истината е някъде по средата , но със сигурност има увреждания причинени от аварията в Чернобил .

Върни се в “Свободна зона”