Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот vaskonti » 29 апр 2014 22:20

Tommi написа:
vaskonti написа:Ехооо.... Де юре...Де факто.... май наистина не правиш разлика?

За "де юре" е ясно. Но какво означава "де факто" при борсови операции? Аз мога да си го обясня като "е постигната договорка", ама това се различава много от "е финализирана сделка", както пише в съобщението.

Ама вие тримата сериозно ли мислите, че ако някой си купи 200 000 акции на ЦСКА през борсата, той той ще го направи от чисто фенски подбуди и няма грам да се поинтересува за какво, аджеба, става въпрос, да постави определени условия? Най-малкото, не би ли поискал гаранции, че неговата фирма ще се заеме с Армията и Панчерево? Примерно де?
Дори и да са купени акции от капитала, това изобщо не е никакъв проблем - ЦСКА си сменя собственика, който в последствие може да допълни капитала и без борсата! На тоя етап в тази сделка не се вижда нищо притеснително, без значение кой от двата варианта е верен.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 апр 2014 22:23

vaskonti написа:
Tommi написа:

За "де юре" е ясно. Но какво означава "де факто" при борсови операции? Аз мога да си го обясня като "е постигната договорка", ама това се различава много от "е финализирана сделка", както пише в съобщението.

Ама вие тримата сериозно ли мислите, че ако някой си купи 200 000 акции на ЦСКА през борсата, той той ще го направи от чисто фенски подбуди и няма грам да се поинтересува за какво, аджеба, става въпрос, да постави определени условия? Най-малкото, не би ли поискал гаранции, че неговата фирма ще се заеме с Армията и Панчерево? Примерно де?

Ами да, така ще е. Затова има проспект, който се чете, ако те вълнуват нещата. Виж, като ви е успешно ИПО-то и излезете истински на борсата може и да има интерес от такъв сорт.
Ти наистина ли мислиш, че за да купиш акции през борсата се преговаря със собственика?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 апр 2014 22:27

Да - водиш преговори със собственика ако искаш гаранции, че не си хвърляш парите на вятъра. Естествено, воденето на такива преговори изобщо не е задължително, но и със сигурност не е чудо невиждано. :|
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 апр 2014 22:28

vaskonti написа:Да - водиш преговори със собственика ако искаш гаранции, че не си хвърляш парите на вятъра. Естествено, воденето на такива преговори изобщо не е задължително, но и със сигурност не е чудо невиждано. :|

При борсови акции?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 апр 2014 22:33

bobonikolov написа:Това, че днес и вчера не е минала през БФБ не означава, че няма да мине през следващите дни. Пак казах както пише в сайта заявката може да се направи днес , а да мине през БФБ на друга дата. Което означава, че може и да мине след празниците. Какво имат предвид под финализирана сделка знаят само ЦСКА и купувача на акциите. Може да имат предвид, че е сключен договор, а може и да не е. Може да са много неща.

Който използва платформата на Елана, нека да каже какви възможности дава. Обичайно видовете лимитирани поръчки (вашата е такава) са "в рамките на деня" и "до отказване на поръчката". На практика във вашия случай поръчките, пуснати преди отваряне на борсата, се изпълняват малко след отварянето, както са пазарните поръчки. Когато направите заявка в работно време вие правите активна поръчка и тя се изпълнява почти веднага, защото има достатъчно насрещни поръчки на тази цена.
Това, което ти се опитваш да обясниш е на принципа на отложена доставка и са различни видове деривати. Купуваш задължението (или пък правото, но не задължението) да купиш даден актив на (или до) определена бъдеща дата.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 апр 2014 22:35

Кашчей написа:
vaskonti написа:Да - водиш преговори със собственика ако искаш гаранции, че не си хвърляш парите на вятъра. Естествено, воденето на такива преговори изобщо не е задължително, но и със сигурност не е чудо невиждано. :|

При борсови акции?!?

Нали помниш, че ЦСКА все още не е официално на борсата, в пълния смисъл, а в крайна сметка тази емисия цели именно попълване на капитала. Нещата са малко по-различни от стандартните.
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 апр 2014 22:38

vaskonti написа:
Tommi написа:

Дори и да са купени акции от капитала, това изобщо не е никакъв проблем - ЦСКА си сменя собственика, който в последствие може да допълни капитала и без борсата! На тоя етап в тази сделка не се вижда нищо притеснително, без значение кой от двата варианта е верен.

Гаранциите, че неговата фирма ще се заеме с Армията са съвсем други договорни отношения. Те може да са финализирали такава сделка, но това не води автоматично до финализиране на сделката с акции от IPO-то.
Досега се надявахте на големи сделки, за да мине IPO-то, сега нямало значение каква е сделката. ОК. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 апр 2014 22:44

Реално, те могат да си водят каквито искат преговори. Тоя може да е поискал от Лупи да му играе кючек на масата, за да си купи акции - това са си лично техни работи. :lol: Въпросът е, че самата сделка се сключва малко по-различно. А в техния случай, понеже са с безналични акции, дори и да не минава през борсата, пак става чрез цесия и се вписва в Централния депозитар. Но в съобщението хем са написали, че още не е вписано прехвърлянето, хем че е финализирана сделката. Това не е както трябво.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 29 апр 2014 22:52

Кашчей написа:
bobonikolov написа:
Кашчей написа:
bobonikolov написа:Кашчей..! Пак те питам от къде си сигурен, че не са от ИПО -то? Разбирам и ти и някои от другите уж просветени в тая област съфорумци да имахте под ръка някакъв документ или доказателство за това ама нямате. В тая и в другата тема развихте всякакви теории ама приказките ви не са подкрепени с доказателства. Това, че ти и някои други съфорумци СИ МИСЛИТЕ, че са от другите акции не означава, че е така. Развивате тук някакви теории ум да ти зайде без хич да сте наясно точно какви акции е купил този млад господин. Като сте толкова сигурни, че не са от ИПО-то поне го докажете, а не да повтаряте едно и също в опит да убедите останалите. Така няма да стане. И това мнение, в което е цитиран Закона за валутния борд нищо ама абсолютно нищо не доказва. Представи си, че пича си е направил договор с Елана и си е купил тея 195 хиляди акции от тях. Не е ли възможно? Напълно възможно е. Просто сделката може да мине през БФБ, когато пожелае купувачът на акциите както е видно и от сайта на Елана. От една дума тук направихте 5 страници разтягане на локуми. Аз си признавам, че конкретно тези финансови неща не ги разбирам, ама поне не се опитвам да налагам някакво мнение. Сигурен съм, че и вие не сте много на ясно с тях ама се изказвате тук като професори. Как точно са нещата ги знаят само от ЦСКА и закупилият акции директор на Трейс и ще си проличат в близките дни. Да не говорим, че с пускането на акциите капиталът на ЦСКА беше намален до колкото си спомням, така, че това според мен изключва възможността тези акции да са от преди. И в сайта се казва, че сделката е направена сега, а не както при Манджуков например преди няколко месеца.

Бобо, два пъти ти писах, че днес няма такава сделка, нямаше и вчера.. Как тогава е финализирана, като под финализиране определено се разбира плащане?
Питах те и друго.. ако аз купя сутринта 100 000 акции и ги продам до вечерта-в кой от двата случая имам финализирана сделка и с кого? Ако сделката ми за деня не е отразена на стената на БФБ, сделката валидна ли е, или не?

Това, че днес и вчера не е минала през БФБ не означава, че няма да мине през следващите дни. Пак казах както пише в сайта заявката може да се направи днес , а да мине през БФБ на друга дата. Което означава, че може и да мине след празниците. Какво имат предвид под финализирана сделка знаят само ЦСКА и купувача на акциите. Може да имат предвид, че е сключен договор, а може и да не е. Може да са много неща.

Значи..за проектите с по 25 страници го преглътнах, за ремонта, за месец, със смяна на трева и поливна система също.. ама това ми иде в повече :evil:
Ти наистина ли нямаш понятие дори от неща, които би трябвало да си учил?!?

Виж сега преглъщай каквото искаш. Точно пък тези неща не съм ги учил. Учил съм 1 семестър икономика, в който само съвсем повърхностно са ни преподали материали що са това фондови и стокови борси, какви видове сделки има и това е. Борсови операции и такива простотии в подробности не сме учили. А това за терените съм го споделил, защото съм се убеждавал как много по-сложни проекти са се изпълнявали за същото време приблизително. С много работници и техника може да се направи всичко за много кратки срокове. Ако щеш и мавзолея вземи за пример- пострен само за 6 дни. Ама няма да се връщаме на тази тема. Аз поне си признавам за нещата, които не разбирам и не споря за тях. Когато обаче имам с какво да си потвърдя думите дали от лични наблюдения или документи и закони споря. За 25 страници не бях прав. Но има и такива моменти. Аз поне си признавам, кога не съм прав макар и след време. А някои тук хич и не се сещат.

Върни се в “Архив”