Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот Кашчей » 29 апр 2014 21:38

bobonikolov написа:
Кашчей написа:
Andrew Eldritch написа:
Tommi написа:На мен ми прави впечатление споменатото количество. Как пък решиха да са точно 195 583 акции. :roll: Имам си моя хипотеза, но няма да я казвам, защото не съм сигурен.

Е то не трябва да си медиум за да разбереш. Законът за валутния борд фиксира обменния курс на българския лев на 1000 лв. за 1 германска марка. След въвеждането на еврото като единна европейска валута в Европейския съюз (ЕС) от началото на 1999 г. курсът е 1955.83 лв. за 1 евро. А след деноминацията на лева в България през юли 1999 г. фиксираният курс е 1.95583 лв. за 1 евро. 195 583 акции по 1 лев правят 195 583 лева, което прави 100 000 ойро. Нищо чудно с тези акции да са погасени задължения на ЦСКА към Трейс.

Защо ти трябваше да пишеш това? Сега Кировец ще трябва да търси други доводи и доказателства, че са купени акции от ИПО, а не от Уставния капитал :roll: :roll:

А ти от къде си сигурен, че не са от ИПО - то а са точно от уставния капитал?

Бобо...!!!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Andrew Eldritch

Мнениеот Andrew Eldritch » 29 апр 2014 21:44

bobonikolov написа:
Кашчей написа:
Andrew Eldritch написа:
Tommi написа:На мен ми прави впечатление споменатото количество. Как пък решиха да са точно 195 583 акции. :roll: Имам си моя хипотеза, но няма да я казвам, защото не съм сигурен.

Е то не трябва да си медиум за да разбереш. Законът за валутния борд фиксира обменния курс на българския лев на 1000 лв. за 1 германска марка. След въвеждането на еврото като единна европейска валута в Европейския съюз (ЕС) от началото на 1999 г. курсът е 1955.83 лв. за 1 евро. А след деноминацията на лева в България през юли 1999 г. фиксираният курс е 1.95583 лв. за 1 евро. 195 583 акции по 1 лев правят 195 583 лева, което прави 100 000 ойро. Нищо чудно с тези акции да са погасени задължения на ЦСКА към Трейс.

Защо ти трябваше да пишеш това? Сега Кировец ще трябва да търси други доводи и доказателства, че са купени акции от ИПО, а не от Уставния капитал :roll: :roll:

Щото сигурно не са много лудите желаещи да подарят близо 400 000 на Лупи. Защото закупувайки акция по 3 лева при номинал от 1 лев, подаряваш по 2 лева на акция на Лупи. Та както казах едва ли има много луди желаещи да го направят, а тези с пари са сигурно още по-малко
It's a small world and it smells bad
I'd buy another if I had
Back
What I paid
For another motherfucker in a motorcade

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 29 апр 2014 21:45

Може само да си говорите празни приказки. Ше се разбере всичко. Важното е, че се прави нещо.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 апр 2014 21:47

Andrew Eldritch написа:
bobonikolov написа:
Кашчей написа:
Andrew Eldritch написа:

Щото сигурно не са много лудите желаещи да подарят близо 400 000 на Лупи. Защото закупувайки акция по 3 лева при номинал от 1 лев, подаряваш по 2 лева на акция на Лупи. Та както казах едва ли има много луди желаещи да го направят, а тези с пари са сигурно още по-малко

Ами ако другата седмица на борсата тази сделка бъде отразена като част от емисията, какво правим?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Шеф на "Трейс" купи 195 000 акции на ЦСКА

Мнениеот vaskonti » 29 апр 2014 21:52

Кашчей написа:
vaskonti написа:Как мислиш, дали Майкрософт са преговаряли с Нокия преди да ги закупят или просто са отишли на борсата и са ги глътнали? И не ми казвай, че има разлика заради контролния пакет в техния случай.
Ако аз искам да купя 200 000 акции на ЦСКА, едно от основанията ми със сигурност ще е защото съм ЦСКАр, то тъй като не става въпрос за 100лв, аз ще искам да се запозная с "обстановката", така да се каже. Ще се интересувам от неща като бъдещи творчески планове, от хората, които са и които имат намерение да се обвържат с клуба. Как мислиш, дали този човек е действал като фен, както направо си твърдиш, или прави тази сделка след обстойно проучване, което няма как да мине без директни преговори и условия за нещо си. Не е трудно да предположа какво би могло да е това нещо, но това са подробности, които не са важни в случая. Все пак - например строежа или поне ремонта на Армията.
Всеки голям инвеститор ще проучи нещата из основи преди да направи подобна сделка. Това е вън от съмнение. А дали Томов прехвърля своите акции или са купени от емисията, това няма, ама грам никакво значение. Даже аз предпочитам да е първия вариант защото това означава, че ЦСКА ще бъде поет от хора с големи възможности. Единственият начин тази сделка да е менте е Томов да е прикоткал някак този човек уж да купи голям пакет с цел този ход да излъже други големи инвеститори да си купят и те. Ако става точно това, Галин Михайлов на практика нищо не губи, защото той ще си вземе парите при неуспешна емисия, а при успешна ще притежава част от клуб, който при такова развитие би имал прилична перспектива.
В крайна сметка ако тази сделка бъде отразена на борсата няма да е трудно да се разбере кои акции точно са закупени - тези на Томов или от емисията.

Финализирана сделка при борсова акция?!?
Що си мислиш, че Майкрософт е купил Нокия през борсата?
Аз, ако съм борсов играч, може днес да купя 100 000 акции при отваряне и да ги продам преди затваряне-тогава с кого съм финализирал сделка?

Ми нали това ти казвам - не са ги купили през борсата, а след преговори! Първо се финализират преговорите, което е финализиране де факто на сделката, а де юре финализирането е в последствие, както там се прехвърлят дяловете!
Ако си борсов спекулант е едно, ако си инвеститор е съвсем друго. Въпреки, че и в двата случая се правят проучвания когато става въпрос за по-крупни сделки.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 апр 2014 21:55

vaskonti написа:
Andrew Eldritch написа:
bobonikolov написа:
Кашчей написа:
Andrew Eldritch написа:

Ами ако другата седмица на борсата тази сделка бъде отразена като част от емисията, какво правим?

Нали знаеш, че ЦСКА няма как да го отрази това?
А и защо ще се чака толкова време, при положение (пак казвам), че такава сделка вчера и днес няма?
то.. сделката май вече е сключена, та борсата май няма да има нищо общо 8-) Ако ще се отразява на борсата-трябаше да е днес или вчера.. говорим за сключена и официализирана сделка, по дяволите, не за нещо предстоящо!? А ще си купя 200 000 акции през борсата и ще тръгна да официализирам с теб сделката.. как ли пък не!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Andrew Eldritch

Мнениеот Andrew Eldritch » 29 апр 2014 21:56

vaskonti написа:
Andrew Eldritch написа:
bobonikolov написа:
Кашчей написа:
Andrew Eldritch написа:

А ако не бъде отразена какво правим?
It's a small world and it smells bad
I'd buy another if I had
Back
What I paid
For another motherfucker in a motorcade

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 апр 2014 21:57

bobonikolov написа:Вместо да си чешете езиците излищно в хиляда теми вземете прочетете малко какво пише в сайта на Елана бе хора. Първата стъпка е подписването на договора за посредничество с Елана. След това се прави заявка за акциите, като може да се посочи дата, различна от датата на пускане на заявката
(*) Важно: Имайте предвид, че можете да попълните поръчка и без да има борсова сесия – в прозорчето, в меню Валидност изберете вместо "За деня", датата, на която искате да се случи поръчката по време на борсова сесия. Така можете в свободното си време вечер да въведете поръчка за следващия ден.

Това е от сайта. С две думи под финализирана сделка явно имат предвид, че е подписан договор с посредника, платена е сумата, направена е заявката, но тя няма да мине през борсата утре, а след празниците например и тогава ще се отрази в Централния депозитар.

Това, което си написал означава, че няма финализирана сделка. :) Сделката се финализира, когато са спазени принципите на клиринг и сетълмънт или иначе казано доставка за плащане. Сега няма активна поръчка, която да бъде удовлетворена.
Последна промяна от Tommi на 29 апр 2014 21:58, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 апр 2014 21:57

vaskonti написа:
Кашчей написа:
vaskonti написа:Как мислиш, дали Майкрософт са преговаряли с Нокия преди да ги закупят или просто са отишли на борсата и са ги глътнали? И не ми казвай, че има разлика заради контролния пакет в техния случай.
Ако аз искам да купя 200 000 акции на ЦСКА, едно от основанията ми със сигурност ще е защото съм ЦСКАр, то тъй като не става въпрос за 100лв, аз ще искам да се запозная с "обстановката", така да се каже. Ще се интересувам от неща като бъдещи творчески планове, от хората, които са и които имат намерение да се обвържат с клуба. Как мислиш, дали този човек е действал като фен, както направо си твърдиш, или прави тази сделка след обстойно проучване, което няма как да мине без директни преговори и условия за нещо си. Не е трудно да предположа какво би могло да е това нещо, но това са подробности, които не са важни в случая. Все пак - например строежа или поне ремонта на Армията.
Всеки голям инвеститор ще проучи нещата из основи преди да направи подобна сделка. Това е вън от съмнение. А дали Томов прехвърля своите акции или са купени от емисията, това няма, ама грам никакво значение. Даже аз предпочитам да е първия вариант защото това означава, че ЦСКА ще бъде поет от хора с големи възможности. Единственият начин тази сделка да е менте е Томов да е прикоткал някак този човек уж да купи голям пакет с цел този ход да излъже други големи инвеститори да си купят и те. Ако става точно това, Галин Михайлов на практика нищо не губи, защото той ще си вземе парите при неуспешна емисия, а при успешна ще притежава част от клуб, който при такова развитие би имал прилична перспектива.
В крайна сметка ако тази сделка бъде отразена на борсата няма да е трудно да се разбере кои акции точно са закупени - тези на Томов или от емисията.

Финализирана сделка при борсова акция?!?
Що си мислиш, че Майкрософт е купил Нокия през борсата?
Аз, ако съм борсов играч, може днес да купя 100 000 акции при отваряне и да ги продам преди затваряне-тогава с кого съм финализирал сделка?

Ми нали това ти казвам - не са ги купили през борсата, а след преговори! Първо се финализират преговорите, което е финализиране де факто на сделката, а де юре финализирането е в последствие, както там се прехвърлят дяловете!
Ако си борсов спекулант е едно, ако си инвеститор е съвсем друго. Въпреки, че и в двата случая се правят проучвания когато става въпрос за по-крупни сделки.

Не усещаш ли, че си противоречиш? Как тогава тоя пич е купил акции от ИПО, които се продават само през борсата, ама е водил преговори за тях, че ги е и финализирал?!?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 29 апр 2014 22:00

Кашчей..! Пак те питам от къде си сигурен, че не са от ИПО -то? Разбирам и ти и някои от другите уж просветени в тая област съфорумци да имахте под ръка някакъв документ или доказателство за това ама нямате. В тая и в другата тема развихте всякакви теории ама приказките ви не са подкрепени с доказателства. Това, че ти и някои други съфорумци СИ МИСЛИТЕ, че са от другите акции не означава, че е така. Развивате тук някакви теории ум да ти зайде без хич да сте наясно точно какви акции е купил този млад господин. Като сте толкова сигурни, че не са от ИПО-то поне го докажете, а не да повтаряте едно и също в опит да убедите останалите. Така няма да стане. И това мнение, в което е цитиран Закона за валутния борд нищо ама абсолютно нищо не доказва. Представи си, че пича си е направил договор с Елана и си е купил тея 195 хиляди акции от тях. Не е ли възможно? Напълно възможно е. Просто сделката може да мине през БФБ, когато пожелае купувачът на акциите както е видно и от сайта на Елана. От една дума тук направихте 5 страници разтягане на локуми. Аз си признавам, че конкретно тези финансови неща не ги разбирам, ама поне не се опитвам да налагам някакво мнение. Сигурен съм, че и вие не сте много на ясно с тях ама се изказвате тук като професори. Как точно са нещата ги знаят само от ЦСКА и закупилият акции директор на Трейс и ще си проличат в близките дни. Да не говорим, че с пускането на акциите капиталът на ЦСКА беше намален до колкото си спомням, така, че това според мен изключва възможността тези акции да са от преди. И в сайта се казва, че сделката е направена сега, а не както при Манджуков например преди няколко месеца.

Върни се в “Архив”