Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот Tommi » 29 апр 2014 21:11

Andrew Eldritch написа:
Tommi написа:На мен ми прави впечатление споменатото количество. Как пък решиха да са точно 195 583 акции. :roll: Имам си моя хипотеза, но няма да я казвам, защото не съм сигурен.

Е то не трябва да си медиум за да разбереш. Законът за валутния борд фиксира обменния курс на българския лев на 1000 лв. за 1 германска марка. След въвеждането на еврото като единна европейска валута в Европейския съюз (ЕС) от началото на 1999 г. курсът е 1955.83 лв. за 1 евро. А след деноминацията на лева в България през юли 1999 г. фиксираният курс е 1.95583 лв. за 1 евро. 195 583 акции по 1 лев правят 195 583 лева, което прави 100 000 ойро. Нищо чудно с тези акции да са погасени задължения на ЦСКА към Трейс.

Набито око. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 29 апр 2014 21:11

Кашчо, ще си говорим с теб за "елементарните неща" след празниците. След рождения ден на ЦСКА - 5 май. 8-) Тогава ще видим на кой какво е ясно и в какво вярва. 8-)
Дерзай!
До скоро!

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Шеф на "Трейс" купи 195 000 акции на ЦСКА

Мнениеот Кашчей » 29 апр 2014 21:14

BadBoy написа:Всичко е перфектно докато бъдат похарчени събраните средства, никой до момента не казва, как ще продължи ЦСКА да се издържа след това.

Събраните средства ще могат да бъдат похарчени, ако се продадат 1.4.029 хиляди акции.В противен случай средствата се връщат обратно.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
T&T
Контакти:

Мнениеот T&T » 29 апр 2014 21:15

Очаквам с нетърпение да видя как господина си купува акции за 500 000 лева, защото същият този господин преди време спомена, че Трейс ще дава на ЦСКА 2 500 000 лева на година, но това се оказа лъжа.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 29 апр 2014 21:18

Вместо да си чешете езиците излищно в хиляда теми вземете прочетете малко какво пише в сайта на Елана бе хора. Първата стъпка е подписването на договора за посредничество с Елана. След това се прави заявка за акциите, като може да се посочи дата, различна от датата на пускане на заявката
(*) Важно: Имайте предвид, че можете да попълните поръчка и без да има борсова сесия – в прозорчето, в меню Валидност изберете вместо "За деня", датата, на която искате да се случи поръчката по време на борсова сесия. Така можете в свободното си време вечер да въведете поръчка за следващия ден.

Това е от сайта. С две думи под финализирана сделка явно имат предвид, че е подписан договор с посредника, платена е сумата, направена е заявката, но тя няма да мине през борсата утре, а след празниците например и тогава ще се отрази в Централния депозитар.

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 29 апр 2014 21:25

Браво!

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 29 апр 2014 21:26

Кашчей написа:
Andrew Eldritch написа:
Tommi написа:На мен ми прави впечатление споменатото количество. Как пък решиха да са точно 195 583 акции. :roll: Имам си моя хипотеза, но няма да я казвам, защото не съм сигурен.

Е то не трябва да си медиум за да разбереш. Законът за валутния борд фиксира обменния курс на българския лев на 1000 лв. за 1 германска марка. След въвеждането на еврото като единна европейска валута в Европейския съюз (ЕС) от началото на 1999 г. курсът е 1955.83 лв. за 1 евро. А след деноминацията на лева в България през юли 1999 г. фиксираният курс е 1.95583 лв. за 1 евро. 195 583 акции по 1 лев правят 195 583 лева, което прави 100 000 ойро. Нищо чудно с тези акции да са погасени задължения на ЦСКА към Трейс.

Защо ти трябваше да пишеш това? Сега Кировец ще трябва да търси други доводи и доказателства, че са купени акции от ИПО, а не от Уставния капитал :roll: :roll:

А ти от къде си сигурен, че не са от ИПО - то а са точно от уставния капитал?

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 апр 2014 21:32

Кашчей написа:
vaskonti написа:
Кашчей написа:
j0rka7aa написа:Толкова сте злобни, че край брой няма, вместо да си гледате юбилея пак мислите как ние ще фалираме, заблудени бедни душици сте....

А иначе това е една страхотна новина, ако се намерят още поне 6-7 като него всичко ще бъде наред! :)

Жорка, кога се финализира сделка, пич?

Не, ти изобщо не издребняваш. Отново. Не просто издребняваш, направо разсичаш всяка буквичка на съставните й диагоналчета, тиренца и чертички, а точките и запетайките на четвъртинки и завъртулки.
Може би човекът е преговарял за нещо си с ЦСКА, за някакви условия, при които да купи тези акции. Може да са милион неща и ако се е стигнало до съгласие, то това съгласие се явява де факто финализиране на сделката. Де юре сделката ще се финализира когато бъде отразена на борсата. Нали правим разлика между де юре и де факто?
Чудя се, трябваше ли да уточнявам това и дали не би могъл и сам да го предположиш? Вероятно би могъл... ама след като ЦСКА не е извадил и най-малката подробност от въпросната евентуална договореност, значи инфото е непълно, даже на ръба на лъжата. Нали?

Кой преговаря , за да купи пуснати в свободна продажба акции?
Ти май си повече цесекар в случая, отколкото мислещ човек!
Ще преговаря, за да купи акции от ИПО-Васко, ти четеш ли се?!?

Как мислиш, дали Майкрософт са преговаряли с Нокия преди да ги закупят или просто са отишли на борсата и са ги глътнали? И не ми казвай, че има разлика заради контролния пакет в техния случай.
Ако аз искам да купя 200 000 акции на ЦСКА, едно от основанията ми със сигурност ще е защото съм ЦСКАр, но тъй като не става въпрос за 100лв, аз ще искам да се запозная с "обстановката", така да се каже. Ще се интересувам от неща като бъдещи творчески планове, от хората, които са и които имат намерение да се обвържат с клуба. Как мислиш, дали този човек е действал като фен, както направо си твърдиш, или прави тази сделка след обстойно проучване, което няма как да мине без директни преговори и условия за нещо си. Не е трудно да предположа какво би могло да е това нещо, но това са подробности, които не са важни в случая. Все пак - например строежа или поне ремонта на Армията.
Всеки голям инвеститор ще проучи нещата из основи преди да направи подобна сделка. Това е вън от съмнение. А дали Томов прехвърля своите акции или са купени от емисията, това няма, ама грам никакво значение. Даже аз предпочитам да е първия вариант защото това означава, че ЦСКА ще бъде поет от хора с големи възможности. Единственият начин тази сделка да е менте е Томов да е прикоткал някак този човек уж да купи голям пакет с цел този ход да излъже други големи инвеститори да си купят и те. Ако става точно това, Галин Михайлов на практика нищо не губи, защото той ще си вземе парите при неуспешна емисия, а при успешна ще притежава част от клуб, който при такова развитие би имал прилична перспектива.
В крайна сметка ако тази сделка бъде отразена на борсата няма да е трудно да се разбере кои акции точно са закупени - тези на Томов или от емисията.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 апр 2014 21:33

bobonikolov написа:Вместо да си чешете езиците излищно в хиляда теми вземете прочетете малко какво пише в сайта на Елана бе хора. Първата стъпка е подписването на договора за посредничество с Елана. След това се прави заявка за акциите, като може да се посочи дата, различна от датата на пускане на заявката
(*) Важно: Имайте предвид, че можете да попълните поръчка и без да има борсова сесия – в прозорчето, в меню Валидност изберете вместо "За деня", датата, на която искате да се случи поръчката по време на борсова сесия. Така можете в свободното си време вечер да въведете поръчка за следващия ден.

Това е от сайта. С две думи под финализирана сделка явно имат предвид, че е подписан договор с посредника, платена е сумата, направена е заявката, но тя няма да мине през борсата утре, а след празниците например и тогава ще се отрази в Централния депозитар.

Бобо.. това е като папките с проекти за стадион, всяка по 25 страници!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 апр 2014 21:34

vaskonti написа:
Кашчей написа:
vaskonti написа:
Кашчей написа:
j0rka7aa написа:Толкова сте злобни, че край брой няма, вместо да си гледате юбилея пак мислите как ние ще фалираме, заблудени бедни душици сте....

А иначе това е една страхотна новина, ако се намерят още поне 6-7 като него всичко ще бъде наред! :)

Жорка, кога се финализира сделка, пич?

Не, ти изобщо не издребняваш. Отново. Не просто издребняваш, направо разсичаш всяка буквичка на съставните й диагоналчета, тиренца и чертички, а точките и запетайките на четвъртинки и завъртулки.
Може би човекът е преговарял за нещо си с ЦСКА, за някакви условия, при които да купи тези акции. Може да са милион неща и ако се е стигнало до съгласие, то това съгласие се явява де факто финализиране на сделката. Де юре сделката ще се финализира когато бъде отразена на борсата. Нали правим разлика между де юре и де факто?
Чудя се, трябваше ли да уточнявам това и дали не би могъл и сам да го предположиш? Вероятно би могъл... ама след като ЦСКА не е извадил и най-малката подробност от въпросната евентуална договореност, значи инфото е непълно, даже на ръба на лъжата. Нали?

Кой преговаря , за да купи пуснати в свободна продажба акции?
Ти май си повече цесекар в случая, отколкото мислещ човек!
Ще преговаря, за да купи акции от ИПО-Васко, ти четеш ли се?!?

Как мислиш, дали Майкрософт са преговаряли с Нокия преди да ги закупят или просто са отишли на борсата и са ги глътнали? И не ми казвай, че има разлика заради контролния пакет в техния случай.
Ако аз искам да купя 200 000 акции на ЦСКА, едно от основанията ми със сигурност ще е защото съм ЦСКАр, то тъй като не става въпрос за 100лв, аз ще искам да се запозная с "обстановката", така да се каже. Ще се интересувам от неща като бъдещи творчески планове, от хората, които са и които имат намерение да се обвържат с клуба. Как мислиш, дали този човек е действал като фен, както направо си твърдиш, или прави тази сделка след обстойно проучване, което няма как да мине без директни преговори и условия за нещо си. Не е трудно да предположа какво би могло да е това нещо, но това са подробности, които не са важни в случая. Все пак - например строежа или поне ремонта на Армията.
Всеки голям инвеститор ще проучи нещата из основи преди да направи подобна сделка. Това е вън от съмнение. А дали Томов прехвърля своите акции или са купени от емисията, това няма, ама грам никакво значение. Даже аз предпочитам да е първия вариант защото това означава, че ЦСКА ще бъде поет от хора с големи възможности. Единственият начин тази сделка да е менте е Томов да е прикоткал някак този човек уж да купи голям пакет с цел този ход да излъже други големи инвеститори да си купят и те. Ако става точно това, Галин Михайлов на практика нищо не губи, защото той ще си вземе парите при неуспешна емисия, а при успешна ще притежава част от клуб, който при такова развитие би имал прилична перспектива.
В крайна сметка ако тази сделка бъде отразена на борсата няма да е трудно да се разбере кои акции точно са закупени - тези на Томов или от емисията.

Финализирана сделка при борсова акция?!?
Що си мислиш, че Майкрософт е купил Нокия през борсата?
Аз, ако съм борсов играч, може днес да купя 100 000 акции при отваряне и да ги продам преди затваряне-тогава с кого съм финализирал сделка?
Последна промяна от Кашчей на 29 апр 2014 21:36, променено общо 1 път.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Архив”