- Изнасяше се главно за СССР където избор нямаха, нито качество търсеха. Ние изнасяхме боклуци и внасяхме такива. Не се мислеше за здравето на хората, работна среда и т.н.
- Строеше се за да се намира работа на всеки а не за да е рентабилно производството. Работил съм 7 години в Кремиковци и гарантирам, че поне 80% от хората са стигали до пенсия без да си мръднат пръста и дори без да знаят каква е длъжността им.
И как да бъде различно след като цвета на нацията беше избит при и след съветската окупация..властта беше дадена на неуки мародери и убийци.
И как да бъде различно след като държавата е най-лошия стопанин - общо значи ничие, паролата е краднене. Напред с максимата "Те ме лъжат, че ми плащат а аз ги лъжа, че работя" и още "Учи мама да не работиш".
И как да бъде различно при повсеместната пропаганда за равенство, демотивираща умните и работливите.
И как да бъде различно сега след като капитала остана при комунистическата върхушка и 2% от фирмите печелят 96% от обществените поръчки. Защо моята малка фирма един път не спечели тръжна процедура.
Колкото и нехуманно да звучи - просто природата трябва да си каже думата и на база естествения подбор да подобри процентното съотношение на нормални европейци и антибългарски комунисти.