Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Спомени от НРБ.

Мнениеот fcb_bg » 29 апр 2014 16:54

TVN написа:До pampi,

Ние защото не ги изгонихме призраците когато трябваше затова сме на тоя хал (виж. Полша).

До съветофилите,

Стега сте се слагали на руската мечка. Нейната голяма любов на Балканите е Сърбия. Това винаги го помнете много добре. При толкова много съветофили в нашата държава не съм чул или видял някой да е побегнал към КНДР, Русия, Китай и пр. велики сили. Все на Запад летят и емигрират.

Ами да се сложим на американския орел, а? Кой играеше хоро след като ни накараха да си нарежем СС 23? Руснаците ли?Тц, янките. Кой ни съветваше за икономиката през прословутия нямащ край преход, руснаците ли? Тц, янките. Какво последва, рай ли? Пак се домъкна едноокия циклоп Ран да ни казва колко добре сме се развили и как добре живеем, егати копелето долно.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 29 апр 2014 16:57

След 25-26 години все още има хора дето не приемат, че социалистическата СИСТЕМА я няма. Тази икономика я имаше , но имаше СССР, Чехословакия , ГДР и т.н. сега тези държави ги няма :lol:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 29 апр 2014 16:59

TNT написа:
fcb_bg написа:
TNT написа:Къде бяхме ние бе мутант :?: Че ще внеса 2500лв и ще чакам 12г за един пиклив москвич.Че като отида командировка в София ще нося от там тоалетна хартия и шпеков салам :oops: :x Ще чакам да стане нова година и да се редя на т.н образцови магазини по2-3 часа да купя на детето си цитрусов плод :oops: Да изброявам ли и още и още и още.........Но най-трагико-комичното е ,че същите червени плъхове които строяха т.н. социализъм,сега те и техните изродчета наследници строят т.н. капитализъм. Затова какъвто ни беше куманизъма такъв ни е и капитализъма Тва е.

Че къде сравняваш България с Турция и Гърция? Ами сравни я със САЩ и кажи, че ако не бяха червените кхмери, сега щеше да е по-добре от там.
Сега 85% от хората карат 15-20г. брички. Викаш, мно'о сме дръпнали, а? Сега като има цитрус, ама първо гледаме да си платим режийните и после ядем каквото остане - за т'ва к'о ши кайш, М? Мислел ли си преди 89-та за режийни изобщо? Има цитрус, ма нема родни зеленчуци и плодове. Яж си цитруса, дано не ти се паднат онези дето боядисват.

Виж бе дечко.Ти малоумен ли си или имитираш такъв.Къде съм казал,че сме дръпнали много напред?Писал съм,че именно щото едни и същи хора ни упавляват от 45 година до сега затова сме на този хал.Никъде не съм казал,че сега сме цъфнали и вързали.И причината съм я посочил.Това за колите,саламите и цитрусите са елементарни примери които съм да за такива като теб. :arrow:

Ами дай ми пример за развитие, бе, недечко? Нали вече не е комунизъм, за кой път питам, защо няма промяна? Кой спира 4млн недоволни, демократични българи да изтрепят 1000 крадеца в тази държава?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 апр 2014 16:59

TVN написа:До pampi,

Ние защото не ги изгонихме призраците когато трябваше затова сме на тоя хал (виж. Полша).

До съветофилите,

Стега сте се слагали на руската мечка. Нейната голяма любов на Балканите е Сърбия. Това винаги го помнете много добре. При толкова много съветофили в нашата държава не съм чул или видял някой да е побегнал към КНДР, Русия, Китай и пр. велики сили. Все на Запад летят и емигрират.

Хич не ми дреме кой кого обича! Политиката не е секс, а ... бизнес. Евала на Орбан, каза човека в очите на колониалистите, щом имам изгода да търгувам с Русия, ще търгувам. Стига с тая любов и омраза, животът е за прагматиците. Самите хамериканци въртят люти врътки с руските компании, ама ние сме по големи светци от папата...
На кьопавия уй вълната му пречи... 8-)
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

4akala
Контакти:

Мнениеот 4akala » 29 апр 2014 17:00

Никой не може да отрече огромния индустриален капацитет,който имаше България преди 89 г.Бяхме много богата държава,впрочем някой хора станаха много богати благодарение на мощната ни икономика преди 89 г.,затова убиха и Луканов,за да потулят всичко.В онези времена България е имала над 350 външно търговски дружества.Печалбите,които са генерирали тези дружества са били доста сериозни дори за днешно време.Естествено парите потънаха някъде.А по онова време хората бяха доволни на смешните пари,които получаваха,защото нямаше какво да си купят с тях.Бяхме като коне с капаци,за това и след като уж падна режима същите,които ни експлоатираха и направиха милиарди на наш гръб,започнаха да строят демокрацията.После направиха врътката с фалитите на банките и за капак приватизацията.Някой от тези хора или техни протежета и до днес стоят в сянка и дърпат конците на Костовци,Симеончовци,Станишевци и Боковци.

Потребителски аватар
Andrew Eldritch

Мнениеот Andrew Eldritch » 29 апр 2014 17:00

fcb_bg написа: Ами да се сложим на американския орел, а? Как играеха хоро след като ни накараха да си нарежем СС 23? Руснаците ли?Тц, янките. Кой ни съветваше за икономиката през прословутия нямащ край преход, руснаците ли? Тц, янките. Какво последва, рай ли? Пак се домъкна едноокия циклоп Ран да ни казва колко добре сме се развили и как добре живеем, егати копелето долно.
Ти ако искаш може и на орела на Лудогорец да се сложиш. Това ви е проблема на рубладжиите, все някой трябва да ви оправя и все на някого трябва да се слагате.
It's a small world and it smells bad
I'd buy another if I had
Back
What I paid
For another motherfucker in a motorcade

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 29 апр 2014 17:01

Оценката за режима беше дадена от хората, които тръгнаха да бягат масово от тука след падането на режима. Никои не бяга от хубавото. Никои не бягаше да идва в България....защо така, нали сме били много развити и много добре... Всеки родител колкото може се стара за да прати детето си на запад. Ето това е истинската оценка за режима. Никаква суха статистика няма значение пред този факт. Държавата ни е била изоставаща, самият Живков след посещение на запад го признава. Ами стоките ни, били ли са конкурентни на западните, били ли са качествени или печеливши... Ами със заплатите, какво е можело да се купи на запад, ако по някакъв начин човек се озове там, защото ако тука всичко е било стотинки там не е...Ами натрупания външен дълг... Това са малко въпроси, на които подкрепящи режима преди 89-та не искат да отговарят и теми с които не искат да се захванат, защото никога няма да бъдат обективни и критични. Така са научени да изкарват предимствата си и да крият недостатъците си. Най- лошото нещо което комунизма тука имплантира е чувството за безнаказаност на управляващи ни. От там идват и много от проблемите ни, защото хората на запад подават оставки за какво ли не , поемат отговорност, биват осъждани, а тука да има нещо такова по време на режима? Най-лекото нарушение което давам за пример е за превишена скорост на пътя. Управляващите на запад си плащат глобите и се извиняват, а тука се започва знаеш ли кой съм аз бе, сипят се заплахи да ставаме на кълбета или за уволнения като ти звънна на шефа и тн. А това с превишената скорост е най-незначителния пример, сравнен с много други престъпления които извършват управниците ни. Това чувство за безнаказаност го има там където има комунизъм и дойде и тука с него, защото дори и цар Борис III, е плащал глоби и хората са ни били много по-достойни и честни и много повече от мъже от тези престъпници който дойдоха и ги избиха безнаказано. Такова погубване на интелигенцията ни е нямало дори като сме падали под турско робство. Само този факт с масовите убийства на интелигенцията на България е достатъчен за всеки нормален, справедлив и честен човек да заплюе този режим вирял тука между 1944-1989.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 29 апр 2014 17:01

fcb_bg написа:Ако не бяха комунистите преди 44-та, къде щяла да бъде България... Ами, през 89-та се чертаеше веселото и розово бъдеще. Вече свободни и равноправни. Къде е България 25г. по-късно? Ама не ми говорете аз вече купувам цитруси и имам Айфон, говорете като цяло.

Кви цитруси купуват тези роботи, колкото кренвирша е месо.Айфона е нещо като чип с което могат да те следят, това ако е нещо с което да се гордеят.
[center]Levski & Lazio[/center]

love_hurtz
Контакти:

Мнениеот love_hurtz » 29 апр 2014 17:01

Няма какво да се обеснявате с тези хора, те си знаят тяхната глупост. Въртят си тяхните тъпотии и изобщо не ги интересува какви аргументи изнасяте. Спора с тях е напълно излишен. Към тях само с обиди да им напомняш какви са злетаци !

skoda1980
Контакти:

Мнениеот skoda1980 » 29 апр 2014 17:02

Комунистите са го направили, те си го разрушиха с приватизации, кражби и всевъзможни други простотии, а парите в чужбина. Ха честито и си ги връщайте на всеки 4 години пак на власт! До 15 години тука ще останат само цигани и пенсионери. Едните ще гласуват за БСП дугите за ДПС и една стотинка няма да има за никой.

Върни се в “Свободна зона”