кой е най-добрият нападател в А група

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

ticha i vladislav
Контакти:

Re: кой е най-добрият нападател в А група

Мнениеот ticha i vladislav » 27 апр 2014 14:57

Бакари,играе сам срещу цялата отбрана на противника.От него се иска да изкара цял мач на ниво,да пресира,да се бори за всяка изритана топка,сам да си създава положенията, да лъже и да вкарва,без никой да му помага.Не е лесно да си 9-ка и ляво крило едновременно в Черно море,работата е доста.Ако Гонзо някак си успее да го трансферира срещу 1 мил .лв в Левски ,тогава мафиотската банда сини софийски журналисти ще задминат в хваленето Димбиле,Вкарвалъо,Жоазнъо,Родригес,дори очаквам да стане новият Аспарухов.Иначе има отскоро и едно бразилче напред в Славия ,което също не е лошо.
Черно море-първият шампион по футбол в България

GAVAO
Контакти:

Мнениеот GAVAO » 27 апр 2014 15:03

Топ фаворита в тази класация е СТАНКО"МАШИНАТА"ЙОВЧЕВ,всичко останало е просто колорит в бг.футбол :roll:

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 27 апр 2014 15:20

Мисля, че въпосът е достатъчно конкретен. Вие тук почнахте да изтъквате като аругементи кой бил свободен агент и кой бил взет за няколко милиона. Или кой имал повече голове - при положение, че не са поставени на равен старт - едните са изиграли вече по около и над 30 мача, а другите - около 10. А и на нападателите, които са от началото на сезона, голяма част от мачовете им са и срещу отбори от втората седмица.
Ако става въпрос за класа, то мисля, че Доре показва най-голяма такава за макар и ниските български стандарти. Има техника, контрол на топката, играе добре с глава, прави и асистенции, освен че вкарва и голове. Стилът му напомня леко на този на Дембеле. Догодина очаквам да е още по-силен.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 27 апр 2014 15:21

Мапуку :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 27 апр 2014 15:27

Курокуко е малко по добър по рядко играе но влезне ли в игра вкарва по 15 до 30 гола за 10 секунди

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 27 апр 2014 15:39

"Атомното синьо нападение " :mrgreen:

georgi1202
Контакти:

Мнениеот georgi1202 » 27 апр 2014 15:55

Темата е: "Кой е най-добрият нападател в А група?" , а в повечето коментарии се пише по темата "Кой е вкарал най-много голове?" . Един нападател е полезен за отбора си не само с вкараните голове, но и с играта си ЗА ОТБОРА - отнемане на топката от противника, умение да пази топката, участие в дефанзивните действия на отбора си, извеждащи голови пасове. Не коментирам фактите, че някои нападатели са се включили в първенството от първия кръг и за 35 мача са вкарали 10, 15 или 20 гола, а други само за последните 10 кръга(когато се присъединяват към отбора си) имат 7-8 гола само срещу отбори от първата седмица.
По темата: С най-комплексни качества е Доре!

Потребителски аватар
Love in blue
Контакти:

Мнениеот Love in blue » 27 апр 2014 16:18

georgi1202 написа:Темата е: "Кой е най-добрият нападател в А група?" , а в повечето коментарии се пише по темата "Кой е вкарал най-много голове?" . Един нападател е полезен за отбора си не само с вкараните голове, но и с играта си ЗА ОТБОРА - отнемане на топката от противника, умение да пази топката, участие в дефанзивните действия на отбора си, извеждащи голови пасове. Не коментирам фактите, че някои нападатели са се включили в първенството от първия кръг и за 35 мача са вкарали 10, 15 или 20 гола, а други само за последните 10 кръга(когато се присъединяват към отбора си) имат 7-8 гола само срещу отбори от първата седмица.
По темата: С най-комплексни качества е Доре!

Много точно казано , аз точно това исках да кажа в предното си мнение! Говори се в темата за най-добър нападател, а се обсъждат голмайстори!?
Много трудно е да си добър когато си сред толкова много злобни хора!
Офияциално никога не бих се отказал от ЛЕВСКИ! Колкото и да ме е яд, да ме натъжава и разкъсва сантимента.....ВИНАГИ ЩЕ СЪМ ЕДИН ОТ ТЯХ!!

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 27 апр 2014 16:29

Всеки от шестимата изброени определено се нрави с качествата си. Много ми е трудно да кажа кой е най-добър, но поне на мен най-много ми допада Доре. Има много добра физика, но в същото време и добра техника. Играе силно с двата крака и с глава. Може не само да вкарва, но и да създава положения. Изключително енергичен - непрекъснато търси топката по цялата ширина на атаката и се наема да организира нападенията на отбора си. Накратко казано, има разнообразни качества - от останалите може би Камбуров най-много се доближава до него като комплексност. И двамата общо взето за мен не са типични централни нападатели, а са много силни също в случаите, когато играят от по-задна позиция - Доре на практика всеки мач е по-назад от Хамза през повечето време, а Камбуров в някои мачове също играеше по-скоро като втори нападател в шампионския сезон на "Локо" Пд през 2004 г. Бакари също не е типичен централен нападател - даже ако не бъркам, го пускат като крило от началото на пролетта. Като класа малко отстъпва на предишните двама, а и си изкарва доста картони за играч на такъв пост. Джордан, Безяк и Хамза са друг тип играчи - понякога се ангажират в изграждането на атаките, но по-рядко от другите трима. За сметка на това имат добър нюх и могат да вкарват решаващи голове, без да са играли толкова често с топката в даден мач. В никакъв случай това не ги прави по-слаби играчи - просто стилът им е такъв. На мен ми допадат по-комплексни футболисти, затова и посочих Доре.
Понеже намесихте Косоко и започнахте да спорите във връзка с него, нека и аз да си изкажа мнението. Определено смятам, че отстъпва на изброените в началото или поне на повечето от тях. Доста несериозно е обаче да бъде подценяван. Първо да уточня, че не е играл 30 мача, както видях да се твърди. Дълго време беше контузен през есента, а и обикновено влизаше като смяна (беше и наказан за 3 от пролетните мачове). Ако погледнем само мачовете му като титуляр, се хващам на бас, че вероятно няма и 15 през целия сезон досега. Освен това през есента беше използван като крило. Чак през пролетта започна да играе като нападател и има 3 гола в 6 мача като титуляр, което не е никак зле. Смешно е и да се твърди, че едва ли не само подскача и се спъва в топката. Умее да играе с двата крака, както и да преодолява съперникови играчи. Създава положения за съотборниците си, а когато не е с топката, успява да увлича съперниковите защитници. Напоследък се вижда, че играта му с глава също е съвсем прилична. През есента и на мен ми е късал нервите, но възходът му през пролетта е очевиден и който го отрича, или е сляп, или е расист, или е гледал изявите му само преди Нова година. Смея да твърдя, че в последните 4 мача ни беше най-добрият играч. Естествено има и доста брак в някои от отиграванията му, поради което и казах, че отстъпва на другите.
Споменат беше и Иван Цветков. Съгласен съм, че дори на сегашната си възраст е един от най-добрите нападатели в А група - може би дори по-силен от титулярните нападатели на половината други отбори от горната половина. Нападателите на "Левски" в минали периоди са показвали качества (Генков и Божинов със сигурност - Макриев не съм го гледал толкова), но тотално разочароват този сезон.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 27 апр 2014 17:01

Аз не съм съгласен с горните мнения!Все пак темата е за най-добър нападател,а не за най-комплексен/полезен играч.Доколкото знам, футболът все още е игра на голове ,и който отбор/нападател вкара повече голове,то и отборът му печели.Няма значение,дали даденият нападател в мачовете на отбора си в 88 мин. от даден мач си драпа мъжките достойнства ,но само за 2 мин.вкара решаваш гол,с който отборът му печели срещата.
С други думи,за мен най-добър нападател,е този който има най-много голове! ;)

ПП Неслучайно, "златна топка" се дава на футболиста отбелязал най-много голове(в повечето пъти,когато е раздавана тази "награда") през сезона.
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “Футбол - България”