ШЛ 1/2 финал: Реал Мадрид - Байерн Мюнхен - 1:0

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: ШЛ 1/2 финал: Реал Мадрид - Байерн Мюнхен

Мнениеот Der Führer » 24 апр 2014 01:55

Capitan Puyol написа:Рийкард много беше хвален, но аз бих му отдал заслуга възстановяването на Барса след кошмарните години между 2000-2003г. Вярно взехме ШЛ 2006, но оня отбор трябваше да вземе много повече, а не само 2 титли на Испания и 1 ШЛ, а с директния му стил на игра 3 от петте му сезона в Барса бяха нулеви. Вкарвахме доста от статични положения и след дълги пасове към крилата, но като цяло нямаше баланс. Тики-така стилът дава именно това - балансът. Байерн вчера искаше да контролира нещата на терена, а Реал прие ролята си на аутсайдер и изчакваше своите моменти. Не знам защо някои си мислят че Байерн е трябвало да отстъпи топката на Реал при положение че онези нямаха ни най-малко намерение да атакуват дори да им беше предоставена топката...щеше да се получи мач много по-грозен от този вчера между Атлетико и Челси. Другият белег в тактиката на Пеп е че той не допуска мачът да стане двуостър, какъвто щеше да се получи ако бяха почнали непрестанни директни и дълги пасове напред, които щяха да са лесна плячка за белите.Байерн дълго време опипваше слабите места в отбраната на Реал, но трябва да се отчете факта че защитната им четворка и като цяло играта им във фаза защита беше много добра. В доста моменти от мача обаче се виждаше че нещата висят на косъм и белите се прибираха дори в собственото наказателно поле (точно това е паркирания бус) че ако случайно някой от Байерн стреля някой от гората тела в бяло все щеше да пресрещне топката и да избие. Впрочем се вижда и от статистиката, че броя на блокираните удари на Байерн в тези "ласт тайм" намеси е доста голям. Т.е. секунда да беше закъснял Пепе/Рамос или някой от другите им защитници щеше да има шут отблизо във вратата на Касияс. Тук може да видите и ударите, които са 9-18 в полза на Байерн, някои минаваха на сантиметри от гредата...пробваше се и отдалеч, но в тая гора от тела топката трудно преминаваше:

http://www.whoscored.com/Matches/819892 ... ern-Munich
Можеше да имате упреци към Пеп и отбора ако не бяха опитвали удар, а само разцъкваха, но при 18 шута е смешно да се коментира, че отборът не се е старал...просто липсваше онази частица шанс, която да обърне мача. ;)

Издиша ти логиката :
1. Броят се головете . За да победиш - трябва да вкараш . За да не загубиш трябва да не допуснеш гол . Ако Байерн беше оставил инициативата на Реал , нямаше да има контри . Хипотетично - нямаше да има гол .
2. Целта оправдава средствата - по-добре грозен хулев хикс , отколкото красива загуба на нула . Като домакин Реал , трябваше да търси гол . Това означава , че по някое време щеше да се отвори . Ако не им беше подарен този гол .
3. Положенията на Байерн дойдоха , през втората част , когато Реал се поотвори малко за да търси втори гол ... и когато пасчетата назад и по ширина бяха сведени до минимум .
4. Дори и при така развилия се мач , ако титулярните 11 бяха избрани правилно , най-вероятно този гол нямаше да падне . Просто Рафиня е най-голяма дупка в отбора .
5. Ако Марио Гомес не беше продаден , Манджукич щеше да има алтернатива .
6. Ако не беше привлечен ненужния Гьотце , можеше да бъде купен добър централен защитник . А не Боатенг да закопава отбора при всеки удобен случай .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 24 апр 2014 02:04

CSKA69 написа:
Der Führer написа:
CSKA69 написа:
Capitan Puyol написа:Не знам що ми беше изтрито едно от мненията където написах, че след контузията на Тиаго Алкантара нещо взе да не върви както беше до средата на март. Вие по-отблизо следите отбора си в детайли и може да кажете нещо по въпроса. Но както бях написал в изтритото ми мнение с една шесторка отпред - ако са 2 опорни (Хави Мартинез и Швайнщайгер) пред тях Тиаго като трекуартиста, Робен и Рибери по крилата и отпред Гьотце, който да ретранслира ролята на Меси от Барса, мисля че с тази шесторка ако всички са здрави нещата щяха да изглеждат отлично. Вижда се че центриранията към Манджукич не вървят в мачовете срещу силните отбори в ШЛ, но веднага като влезе Гьотце започнахте да плетете бързи комбинации и в края на мача защитата на белите взе да се пропуква яко...на Гьотце просто му липсваше Тиаго с когото да разцъкват, а хърватина да е резерва. Гледам че Пеп леко се притеснява да оставя Манджата резерва че оня много демонстративно показва колко е сърдит като го изкара в някой мач, но ще ви кажа че същото беше и с Ибра в Барса...просто му беше натрапен играч, който не пасва на стила на Пеп и треньора се чудеше как да го вмести че да играят заедно с Меси. Сега Манджукич го имаше в заварено положение и нямаше как да го разкара. Според мен проблемът е именно че Пеп прави компромиси с някои играчи за да няма сърдити само и само за да не изтърве съблекалнята...но от това страда концепцията му за игра, която не включва тежък централен нападател и въобще безкрайните центрирания като прийом.

Тук съм съгласен с твоето мнение.. Наистина остaвa впечатлението, че Гуардиола поради някакви обстоятелства отстъпва от собствения си стил, а това няма как да е добър ход от негова страна! Все пак наистина му е първи сезон и аз очаквам през втората година доста по-драстично да промени игровия облик на отбора - тоест това, което направи когато застана начело на Барса - да освободи доста от титулярите на Рийкард, тук ще го направи след лятото- Манджукич като че ли е един от тези, които ще си заминат..

Опазил бог :mrgreen: Вярно че Байерн е богат отбор , но за това кето предлагаш ще са необходими едни 500 -600 млн евро ;)

Едва ли.. По-скоро много от спекулациите в пресата за играчи на Байерн, трансферирани къде ли не могат лесно да се окажат истина, ако Гуардиола пожелае това ;) Не само че Байерн няма да се охарчи, ами и ще изкара някое ойро..

За щастие трансферната политика на Байерн минава през няколко нива ... и Гуардиола е най-ниското от тях . На прост български - всяко трансферно желание на Гуардиола ( входящо или изходящо ) се разглежда първо от Замер и след това от ръководството . Да не забравяме , че капризите му за 62 млн. ( Гоьтце и Алкантара ) бяха задоволени за сметка на качеството в отбора . Бяха продадени Марио Гомес и Луис Густаво , които по нищо не отстъпват . Дори с оглед на представянето на новите , отбора беше отслабен .
Колкото до Байерн - за щастие не е необходимо да продава играчи за да оцелява ;) По-вероятно е да се намекне на Гуардиола , че никой не е по-голям от отбора и няма незаменими хора ... Особено ако Байерн не се класира на финала за ШЛ
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 24 апр 2014 09:40

Der Führer написа:
CSKA69 написа:
Der Führer написа:
CSKA69 написа:
Capitan Puyol написа:Не знам що ми беше изтрито едно от мненията където написах, че след контузията на Тиаго Алкантара нещо взе да не върви както беше до средата на март. Вие по-отблизо следите отбора си в детайли и може да кажете нещо по въпроса. Но както бях написал в изтритото ми мнение с една шесторка отпред - ако са 2 опорни (Хави Мартинез и Швайнщайгер) пред тях Тиаго като трекуартиста, Робен и Рибери по крилата и отпред Гьотце, който да ретранслира ролята на Меси от Барса, мисля че с тази шесторка ако всички са здрави нещата щяха да изглеждат отлично. Вижда се че центриранията към Манджукич не вървят в мачовете срещу силните отбори в ШЛ, но веднага като влезе Гьотце започнахте да плетете бързи комбинации и в края на мача защитата на белите взе да се пропуква яко...на Гьотце просто му липсваше Тиаго с когото да разцъкват, а хърватина да е резерва. Гледам че Пеп леко се притеснява да оставя Манджата резерва че оня много демонстративно показва колко е сърдит като го изкара в някой мач, но ще ви кажа че същото беше и с Ибра в Барса...просто му беше натрапен играч, който не пасва на стила на Пеп и треньора се чудеше как да го вмести че да играят заедно с Меси. Сега Манджукич го имаше в заварено положение и нямаше как да го разкара. Според мен проблемът е именно че Пеп прави компромиси с някои играчи за да няма сърдити само и само за да не изтърве съблекалнята...но от това страда концепцията му за игра, която не включва тежък централен нападател и въобще безкрайните центрирания като прийом.

Тук съм съгласен с твоето мнение.. Наистина остaвa впечатлението, че Гуардиола поради някакви обстоятелства отстъпва от собствения си стил, а това няма как да е добър ход от негова страна! Все пак наистина му е първи сезон и аз очаквам през втората година доста по-драстично да промени игровия облик на отбора - тоест това, което направи когато застана начело на Барса - да освободи доста от титулярите на Рийкард, тук ще го направи след лятото- Манджукич като че ли е един от тези, които ще си заминат..

Опазил бог :mrgreen: Вярно че Байерн е богат отбор , но за това кето предлагаш ще са необходими едни 500 -600 млн евро ;)

Едва ли.. По-скоро много от спекулациите в пресата за играчи на Байерн, трансферирани къде ли не могат лесно да се окажат истина, ако Гуардиола пожелае това ;) Не само че Байерн няма да се охарчи, ами и ще изкара някое ойро..

За щастие трансферната политика на Байерн минава през няколко нива ... и Гуардиола е най-ниското от тях . На прост български - всяко трансферно желание на Гуардиола ( входящо или изходящо ) се разглежда първо от Замер и след това от ръководството . Да не забравяме , че капризите му за 62 млн. ( Гоьтце и Алкантара ) бяха задоволени за сметка на качеството в отбора . Бяха продадени Марио Гомес и Луис Густаво , които по нищо не отстъпват . Дори с оглед на представянето на новите , отбора беше отслабен .
Колкото до Байерн - за щастие не е необходимо да продава играчи за да оцелява ;) По-вероятно е да се намекне на Гуардиола , че никой не е по-голям от отбора и няма незаменими хора ... Особено ако Байерн не се класира на финала за ШЛ

Готин диалог се получава, тъй като двамата с теб виждаме нещата под различен ъгъл! Ти разсъждаваш от позицията на това, че Гуардиола е просто един комерсиален продукт, наемник, чуждо тяло за Байерн; аз разсъждавам от позицията, че това е треньорът на Байерн Мюнхен, при това не само за този, а и няколкото следващи години (вероятно общо 4 - толкова беше казал самият Пеп, че е максимума за един треньор в даден отбор) Само грандиозни провали - неспечелване на титла или купа, ранно отпадане от ШЛ могат да променят този факт! Отпадане от полуфинал няма да се отрази негативно върху статутът на Гуардиола в клуба ;) Даваш пример с Марио Гомес и Луис Густаво - е точно това очаквам и аз - още поне 3-4 футболисти, които Гуардиола смята,че не пасват на игровата му концепция да ги последват лятото :idea: Ръководството на клуба би трябвало да се съобрази с желанието на старшията! Единственото според мен, за което Замер и компания трябва да настояват, е налагането на повече юноши в първия състав - общо взето първата година Пеп игра на сигурно и макар в някои мачове да играха млади момчета, си го изкара сезона със състава на Хайнкес..
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 24 апр 2014 10:26

Аз още се чудя как не се е появил някой да каже че всичко в Байерн е супер и че няма от какво да се притесняваме. Резултатите са страхотни владеенето на топката задължително означава голове пасовете се делят на 100 и се получават отбелязаните попадения и т.н.
Най ме е яд, че се разруши нещо, което никой не можа цял минал сезон да намери противодействие. Отбор, който размаза Барселона със 7:0 колкото и да не бяха във форма това си е топ отбор, а сега мъка с Манчестър, който опашкарите в Англия го бият където го хванат.
Миналата година по това време мислехме кой да не играе за да не си изкара картон и да пропусне финала, а сега мислим как да направим 2 удара към вратата цял мач.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 24 апр 2014 11:23

Най-лесно и най-правилно ще е да си излея целия си гняв върху Гуардьола, особено ако не изглеждаме по различен начин в следващите мачове. Но все пак трябва да отбележа и че самите футболисти имат известна вина за снощното си представяне. Рибери нищо интересно не направи и с нищо не показа, че заслужаваше повече златната топка от Роналдо, а именно сега беше моментът да направи това. Робен беше нещо изнервен и игра както в слабите си мачове, "черноработникът ни в нападение" Кроос и той почти никаква работа не свърши и според мен той трябваше да бъде единият от сменените футболисти, до Манджукич не достигна нито една топка и така. Реално ми харесаха само Нойер и Алаба и отчасти Рафиня (противно на повечето мнения), тъй като показа желание да помага в атака, нещото от което имахме най-голяма нужда. А на практика излязохме с най-доброто, в най-подходящата схема. Е да, можеше и Мюлер да почне (примерно вместо Кроос) и разбира се Хави на мястото на Боатенг, но това са равностойни играчи и не би трябвало това да бъде никакъв фактор.
Факт е обаче и че Реал играха много силно и показаха невероятни неща особено в защита. Винаги съм считал, че УЕФА надценява играчи като Рамос, понеже винаги ги включва в идеалните състави, но явно има защо. И мисля да спра да коментирам този въпрос, както и да се подигравам на Бензема. :oops:
Все пак мисля, че нищо не е изгубено и 3-1 е много вероятен резултат за реванша, но Рибери и Робен трябва да се стегнат. Не е моментът точно сега да се покачва напрежението върху треньора и да се засипва с критики, има достатъчно време после.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 24 апр 2014 12:36

Изображение
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 24 апр 2014 13:13

Aз не мога да разбера, защо постоянно сравняваш с миналата година? Байерн и при Хайнкес загуби на Бернабеу, и Хитцфелд е губил там, така че не е станало кой знае какво. Пък и има реванш, така че, нищо не е загубено. А Байерн е категорично по-класният отбор, и това се видя много ясно вчера от подхода на Мадрид към мача.

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 24 апр 2014 13:58

niki87 написа:Aз не мога да разбера, защо постоянно сравняваш с миналата година? Байерн и при Хайнкес загуби на Бернабеу, и Хитцфелд е губил там, така че не е станало кой знае какво. Пък и има реванш, така че, нищо не е загубено. А Байерн е категорично по-класният отбор, и това се видя много ясно вчера от подхода на Мадрид към мача.

Как няма да сравнявам с миналата година. Какъв беше проблема да се продължи всичко от миналата година вместо да се прави тая малоумщина която е сега? И какъв беше проблема като се видя, че не върви в Байерн тази игра да се промени, а за сметка на това продължава да се налага в пълна сила. Аз не знам защо си толкова спокоен при положение, че вкараните ни голове са по-малко, допуснатите са повече, загубите са няколко пъти повече от целия изминал сезон.
Играта ни вчера беше тип Мойс. Закарване на топката до крилата и от там удар тип банан към Манджукич и толкова. С тази игра Байерн няма да вкара гол и 3 мача още да играем срещу Реал. Единствения шанс е да зарежат приказките на Гуардиола както направиха след гола на Манчестър в Мюнхен.

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 24 апр 2014 14:26

Neron написа:Изображение

Е*и му майката........
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 24 апр 2014 14:28

Neron написа:Играта ни вчера беше тип Мойс. Закарване на топката до крилата и от там удар тип банан към Манджукич и толкова. С тази игра Байерн няма да вкара гол и 3 мача още да играем срещу Реал. Единствения шанс е да зарежат приказките на Гуардиола както направиха след гола на Манчестър в Мюнхен.

Е,ако го направят ще е редно Гуардиола да си тръгне лятото,НО не знам кой ще дойде...
Да връщат Хайнкес на пожар...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Байерн”