Мнениеот Udoji90 » 15 апр 2014 23:59
И аз мисля, че във физическо отношение стоим доста добре и това до голяма степен помага да постигаме предимно положителни резултати след Нова година. (Особено се възхищавам на Бадема, който на тази възраст всеки мач 90 минути не спира да търси топката по целия терен.) Не отстъпвахме физически нито на "Черно море", които в това отношение винаги са стояли добре, нито на "Лудогорец", които пък свикнаха да играят в сгъстен цикъл. Дори в последния кръг мисля, че запазихме сили до края на мача, но просто срещу себе си имахме съперник, който не беше по-зле от нас по този показател (същото важи и за другите 2 споменати отбора). Може би само в дербито на 8-ми март се забеляза явна умора в края на мача, но тогава 40 минути бяхме с човек по-малко, така че е обяснимо. Срещу "Литекс" и "Ботев" също имаше някакви подобни признаци, но минимални, пък и аз може да съм се заблудил.
При "Левски" положението в това отношение беше много зле в началото - най-ярко си пролича в реванша с "Ботев", когато бяха много по-добри първото полувреме, а второто бързо свършиха въздуха. Последното Вечно дерби така и не го гледах дори по ТВ, но коментарите, които съм чел, ме навеждат на мисълта, че и тогава след почивката сме запазили сили доста по-дълго от тях. Постепенно се забелязва подобрение при тях, макар че издъхнаха през второто полувреме срещу "Лудогорец".
Разбира се това е само един от многото фактори, които решават даден мач. Не може да разчитаме, че ще бъде така, както е било последния път, а ако не е, то трябва да покажем нещо смислено и градивно, ако искаме положителен резултат.
Иначе след няколко поредни добри резултата срещу "Левски" е нормално с всеки следващ мач все повече да се засилва усещането, че серията ще спре - в това усещане няма нищо нелогично. Не би трябвало изобщо да ни интертесуват обаче статистики и други подобни неща.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...