Виктор Орбан посочи новият път за развитие на Европа
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Виктор Орбан посочи новият път за развитие на Европа
Пълна глупост! Темата е за коша, в нея няма нищо смислено! Пътя на България е в ЕС, с дясно - центриско управление, реформа в правосъдната система, и намаляване на администрацията! Всичко друго са празни приказки! Излезем ли от ЕС ще станем много уязвими за руските и турските империалистични амбиции! Мислете преди да пишете глупости!
Re: Виктор Орбан посочи новия път за развитие на Европа
Captain Stottlemeyer написа:джони написа:не е само Унгария,вижте какво става в Беларус без неолиберализъм-2 пъти по висок БВП от България и 0% безработица...
По официални данни безработицата в Беларус е 0,5 % (не е ясно колко е скритата безработица, защото не всички безработни се регистрират на борсата). Правителството на Беларус, обаче, смята да увеличи нивото на безработицата в страната 6 - 8 пъти, за да повиши конкуренцията на пазара на труда.
"По мнению премьер-министра Беларуси, на рынок труда отрицательно сказываются нехватка кадров и низкий уровень безработицы. В нашей стране нередко происходит так, что с предприятий увольняют людей за пьянство либо за нарушение трудовой дисциплины, а потом эти же люди, буквально через дорогу, устраиваются в другую организацию." ("..от предприятията уволняват хора за пиянство или за нарушаване на трудовата дисциплина, а след това тези хора буквално от другата страна на улицата, се устройват в друга организация".)![]()
http://freesmi.by/ekonomika/133708
Бих добавил, че 0.5% е една нереална стойност, в една държава винаги има едни 2-3%, които се водят безработни, най-вече заради това, че хората си сменят работите, и заради различните сезони, през зимата няма как да си спасител на морето, например.
Съединението прави силата!
Офтопик:
HardWork написа:Пълна глупост! Темата е за коша, в нея няма нищо смислено! Пътя на България е в ЕС, с дясно - центриско управление, реформа в правосъдната система, и намаляване на администрацията! Всичко друго са празни приказки! Излезем ли от ЕС ще станем много уязвими за руските и турските империалистични амбиции! Мислете преди да пишете глупости!
Мм,не е зле и ти да мислиш преди да пишеш глупости.
СТАНКО, да не би тези компании дето си ги изброил, да внасят 95 % от горивата в БГ ??? Онзи правешки ла.нар, даже не се изчерви когато на масата за преговори с Русия за цената на газа, седна от "източната" страна , до другаря Милер. Тази държава няма да се оправи никога от комунисти, защото те имаха възможности безкрай, все пък от 1944 до днес, с малки изключения са на власт. Това което прави Орбан, никак не е непостижимо, само трябва воля. Исландия е още по добър пример от Унгария, как може да се измъкнеш от блатото, само трябва ВОЛЯ и кадърни ПОЛИТИЦИ, а не продажни руски подлоги. И за да не ме обвинят че съм гербаджия, тиквата защо не направи конекторни връзки с Румъния, Гърция, Турция итн итн ? Иначе пътят е един, на запад ! Не случайно над 2 милиона Българи вече са там, НА ЗАПАД, а не при Путлер.
Неутрален написа:СТАНКО, да не би тези компании дето си ги изброил, да внасят 95 % от горивата в БГ ??? Онзи правешки ла.нар, даже не се изчерви когато на масата за преговори с Русия за цената на газа, седна от "източната" страна , до другаря Милер. Тази държава няма да се оправи никога от комунисти, защото те имаха възможности безкрай, все пък от 1944 до днес, с малки изключения са на власт. Това което прави Орбан, никак не е непостижимо, само трябва воля. Исландия е още по добър пример от Унгария, как може да се измъкнеш от блатото, само трябва ВОЛЯ и кадърни ПОЛИТИЦИ, а не продажни руски подлоги. И за да не ме обвинят че съм гербаджия, тиквата защо не направи конекторни връзки с Румъния, Гърция, Турция итн итн ? Иначе пътят е един, на запад ! Не случайно над 2 милиона Българи вече са там, НА ЗАПАД, а не при Путлер.
Само ти ли не разбра,че няма комунизъм и никога не е имало? Пътища много.За едни пътят е на Запад,за други на Юг,Север ,Изток.На кой както му е кеф.Като ти е кеф хващай Калотина.Без да го приемаш като заяждане
П.П. Отново го повтарям,България трябва да е добре и с ЕС и с Русия.Трябва да си го направим така ,че на нас да ни е добре.Подлогите в случая(властта в момента) определено не са руски.Това е другата крайност,която също не приемам.Трябва игра в центъра
Последна промяна от FLANKER на 12 апр 2014 18:49, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

FLANKER написа:Неутрален написа:СТАНКО, да не би тези компании дето си ги изброил, да внасят 95 % от горивата в БГ ??? Онзи правешки ла.нар, даже не се изчерви когато на масата за преговори с Русия за цената на газа, седна от "източната" страна , до другаря Милер. Тази държава няма да се оправи никога от комунисти, защото те имаха възможности безкрай, все пък от 1944 до днес, с малки изключения са на власт. Това което прави Орбан, никак не е непостижимо, само трябва воля. Исландия е още по добър пример от Унгария, как може да се измъкнеш от блатото, само трябва ВОЛЯ и кадърни ПОЛИТИЦИ, а не продажни руски подлоги. И за да не ме обвинят че съм гербаджия, тиквата защо не направи конекторни връзки с Румъния, Гърция, Турция итн итн ? Иначе пътят е един, на запад ! Не случайно над 2 милиона Българи вече са там, НА ЗАПАД, а не при Путлер.
Само ти ли не разбра,че няма комунизъм и никога не е имало? Пътища много.За едни пътят е на Запад,за други на Юг,Север ,Изток.На кой както му е кеф.Като ти е кеф хващай Калотина.Без да го приемаш като заяждане
Знам, че си стабиляга, затова и ще те питам - със сегашните ни крад, аа, политици, мислиш ли, че можем да постигнем дори 10% от реформите, изброени от Станко? И да, прав си, че не е имало комунизъм, а тоталитаризъм, комунизмът е една невъзможна на практика идея, особено в една индустриализирана световна икономика.
Съединението прави силата!
Офтопик:
Неутрален написа:СТАНКО, да не би тези компании дето си ги изброил, да внасят 95 % от горивата в БГ ??? Онзи правешки ла.нар, даже не се изчерви когато на масата за преговори с Русия за цената на газа, седна от "източната" страна , до другаря Милер. Тази държава няма да се оправи никога от комунисти, защото те имаха възможности безкрай, все пък от 1944 до днес, с малки изключения са на власт. Това което прави Орбан, никак не е непостижимо, само трябва воля. Исландия е още по добър пример от Унгария, как може да се измъкнеш от блатото, само трябва ВОЛЯ и кадърни ПОЛИТИЦИ, а не продажни руски подлоги. И за да не ме обвинят че съм гербаджия, тиквата защо не направи конекторни връзки с Румъния, Гърция, Турция итн итн ? Иначе пътят е един, на запад ! Не случайно над 2 милиона Българи вече са там, НА ЗАПАД, а не при Путлер.
+1
badboy95 написа:FLANKER написа:Неутрален написа:СТАНКО, да не би тези компании дето си ги изброил, да внасят 95 % от горивата в БГ ??? Онзи правешки ла.нар, даже не се изчерви когато на масата за преговори с Русия за цената на газа, седна от "източната" страна , до другаря Милер. Тази държава няма да се оправи никога от комунисти, защото те имаха възможности безкрай, все пък от 1944 до днес, с малки изключения са на власт. Това което прави Орбан, никак не е непостижимо, само трябва воля. Исландия е още по добър пример от Унгария, как може да се измъкнеш от блатото, само трябва ВОЛЯ и кадърни ПОЛИТИЦИ, а не продажни руски подлоги. И за да не ме обвинят че съм гербаджия, тиквата защо не направи конекторни връзки с Румъния, Гърция, Турция итн итн ? Иначе пътят е един, на запад ! Не случайно над 2 милиона Българи вече са там, НА ЗАПАД, а не при Путлер.
Знам, че си стабиляга, затова и ще те питам - със сегашните ни крад, аа, политици, мислиш ли, че можем да постигнем дори 10% от реформите, изброени от Станко? И да, прав си, че не е имало комунизъм, а тоталитаризъм, комунизмът е една невъзможна на практика идея, особено в една индустриализирана световна икономика.
Не не смятам колега. Тези политици в момента са една крадлива измет! До един!
П.П.Знам ,че и твоите мнения са точни!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

dzhambov написа:Неутрален написа:СТАНКО, да не би тези компании дето си ги изброил, да внасят 95 % от горивата в БГ ??? Онзи правешки ла.нар, даже не се изчерви когато на масата за преговори с Русия за цената на газа, седна от "източната" страна , до другаря Милер. Тази държава няма да се оправи никога от комунисти, защото те имаха възможности безкрай, все пък от 1944 до днес, с малки изключения са на власт. Това което прави Орбан, никак не е непостижимо, само трябва воля. Исландия е още по добър пример от Унгария, как може да се измъкнеш от блатото, само трябва ВОЛЯ и кадърни ПОЛИТИЦИ, а не продажни руски подлоги. И за да не ме обвинят че съм гербаджия, тиквата защо не направи конекторни връзки с Румъния, Гърция, Турция итн итн ? Иначе пътят е един, на запад ! Не случайно над 2 милиона Българи вече са там, НА ЗАПАД, а не при Путлер.
+1
+1 Евала неутрален! С това се изчерпва всичко! Ключ за темата, съд за политицити, и смърт за русофилите! Всички Гербери, Бесепари, Атакисти, депесари и реформатори под ножа, на тяхно място немски политици!
България трябва да гледа собствения си интерес,това против Русия но със запада ми звучи като навеждане,защото ако някой си мисли че МВФ и Световната банка не прокарват политически идеи през заемите който дава е гръмнат между очите.