Levskar_90 написа:Дали е 100 000. в Уики е 96 000, а само 20 000 ми се виждат малко, явно при вас положението е по-добре отколкото в Шумен.
За мен най-циганския град е Пловдив. Там едно 100 000 са цигани около 1/3 от града ако ли не и повече.
Ами то бройката на Сливен варира в различните преброявания... От последното действително ни изкараха под 100 хиляди, но в предпоследното преди 8-9 години ни преброиха почти 120 хиляди.
Та долу-горе може да се приеме, че Сливен си около 100 хилки.
Иначе джунгалите при нас са около 20-на хиляди, а различните преброявания даже ги изкарват около 15 к, че и по-малко.
Ама ние в Сливен си знаем, че бройката е между 18 и 20 хиляди, няма к'во да ни лъжат "преброителите".
Иначе да, има градове с по-лош % на съотношение българи-цигани.
В Сливен обаче, трябва да се отбележи, че има 2 цигански махали... Така де, квартали.
Едната е "Надежда", най-южният квартал на града, като цяло, и "Комлука", който е най-северният квартал, който преди време си беше смесен - 50/50 българи и цигани.
Но към момента е 30/70 съотношението ...
Ама в този кв. Комлука, много от циганите се българеят.
Даже преди няколко години щяха да бият едни репортери, мисля че бяха на в. 24 ч. щото онези искаха да ги интервюират като цигани, обаче тези казали, че са българи и журналята за малко да изядът шамарите.