На днешната дата 03.04.1879 г. София става столица

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Re: На днешната дата 03.04.1879 г. София става столица

Мнениеот Eminem » 03 апр 2014 19:54

В 21 век сте, хубаво е да се справите с уличните кучета и боклука. Още малко и на кучетата трябва да изкарват лични карти.
А всяка втора сграда е надраскана със спрей, адски грозно е.

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 03 апр 2014 22:43

Честит ни празник,софиянци :)
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 04 апр 2014 00:45

Мен пък ми е интересно как са избрали толкова недоразвит град по това време като София ,никой не споменава Русе който е бил най -големия град тогава ,всички консулства ,банки,фирми са били там всички нови неща които са се въвеждали първо и са били в Русе и е нормално, тогава Дунава е бил важен стратегически възел и връзка с развитите държави Австро-Унгария , Германия, там е била и цялата стара аристокрация почти до обявяването на Независимостта ,после града постепенно губи важността си ,който поне е малко запознат с историята би трябвало да ги знае тия работи.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 04 апр 2014 01:04

София е избран поради стратегическото си място като транспортен център.Иначе се ужасявам от провинциалните пейраси,преди "демокрацията се брояха на пръсти и цяла София си ги знаеше.Сега е пълно с "наконтени" мякащи педерушки по улиците!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 04 апр 2014 11:26

grasiani написа:Мен пък ми е интересно как са избрали толкова недоразвит град по това време като София ,никой не споменава Русе който е бил най -големия град тогава ,всички консулства ,банки,фирми са били там всички нови неща които са се въвеждали първо и са били в Русе и е нормално, тогава Дунава е бил важен стратегически възел и връзка с развитите държави Австро-Унгария , Германия, там е била и цялата стара аристокрация почти до обявяването на Независимостта ,после града постепенно губи важността си ,който поне е малко запознат с историята би трябвало да ги знае тия работи.

Напълно съм съгласен,че тогава най-развития град в България е Русе, но защото се е намира на границата няма как да бъде столица. За жалост сега града го съсипват на всякакъв начин и опустя.

Върни се в “Свободна зона”