Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
"Специфичният аромат" на овца си е направо воня на лой.
Като се готви със свинско и птиче, няма нужда да киснеш месото сума ти време, за да е вкусно.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".
- Alonso_Massa
- Мнения: 9519
- Регистриран на: 02 авг 2011 20:51
- Контакти:
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Пица по избор. Начин на приготвяне.
1. Избираш каква пица искаш
2. Отиваш до телефона
3. Звъниш на някоя пицария
4. Поръчваш желаната пица
5. Чакаш 40 минути
6. Плащаш пицата и доставката
7. Изяждаш пицата

1. Избираш каква пица искаш
2. Отиваш до телефона
3. Звъниш на някоя пицария
4. Поръчваш желаната пица
5. Чакаш 40 минути
6. Плащаш пицата и доставката
7. Изяждаш пицата
[wrapimg=]http://1.bp.blogspot.com/-32O3MZ4OU1Q/TrdGFtNTuXI/AAAAAAAAB2w/5WmX_zMJ1t8/s400/Steven++Gerrard+-+Top+Football+Player+soccer.jpg[/wrapimg]
[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://nesncom.files.wordpress.com/2014/01/daniel-sturridge-chip-vs-everton-in-merseyside-derby.gif?w=500&h=280[/wrapimg][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://www.finishersforum.com/wp-content/uploads/2013/02/gerrardgoal.gif[/wrapimg][/offtopic]
- South_Park
- Мнения: 4115
- Регистриран на: 20 яну 2010 14:14
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Alonso_Massa написа:Пица по избор. Начин на приготвяне.
1. Избираш каква пица искаш
2. Отиваш до телефона
3. Звъниш на някоя пицария
4. Поръчваш желаната пица
5. Чакаш 40 минути
6. Плащаш пицата и доставката
7. Изяждаш пицата
![]()
![]()
8.плащаш 1000% надценка , поради мързел
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Купуваш готово тесто - слагаш отгоре флорентинер, кашкавал, топено сирене, лютеница, сирене, чубрица, маслини и се размазваш
Това е моята пица, само гледам да избягвам размазването, че не е полезно
Леевски, оле
- shumkar_44
- Мнения: 1009
- Регистриран на: 23 юли 2012 10:27
- Местоположение: Рожен
- Контакти:
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Сега е момента да се извади рецептата за пюре от манатарки (благодаря ти, бабо!), защото вече си е пролет. Не зная как го приготвяте вие, но аз избягвам да слагам повече от лъжичка маргарин, за да не стане прекалено влакнеста сместа.
Толстолоб, на теб съм роб.
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
boabbb написа:Купуваш готово тесто - слагаш отгоре флорентинер, кашкавал, топено сирене, лютеница, сирене, чубрица, маслини и се размазвашТова е моята пица, само гледам да избягвам размазването, че не е полезно
И по колко тави от тази "здравословна" пица изяждаш?
[center][/center]
Код: Избери всички
01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100- modor
- Мнения: 32331
- Регистриран на: 31 юли 2008 10:48
- Местоположение: София, Стадион "Академик"
- Контакти:
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
[rimg]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10153281_10152088488927832_1430284259_n.jpg[/rimg]:mrgreen:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.
Станимир Стоилов.
- becks32milan
- Мнения: 11769
- Регистриран на: 27 дек 2010 23:41
- Skype: mario_stelito
- Местоположение: Пловдив
- Контакти:
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
boabbb написа:Купуваш готово тесто - слагаш отгоре флорентинер, кашкавал, топено сирене, лютеница, сирене, чубрица, маслини и се размазвашТова е моята пица, само гледам да избягвам размазването, че не е полезно
Аз се опасявам че изяждаш продуктите преди да направиш пицата
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]
- becks32milan
- Мнения: 11769
- Регистриран на: 27 дек 2010 23:41
- Skype: mario_stelito
- Местоположение: Пловдив
- Контакти:
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
modor написа:[rimg]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10153281_10152088488927832_1430284259_n.jpg[/rimg]:mrgreen:
От Свинята Пеевски само едно бутче струва 40 лева, то тежи към 70 кила
[rimg]http://prntscr.com/7ogjt7[/rimg]
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Темата е чудесна, поздравления за автора! Хубаво е човек да може да си готви разни работи, особено ако не го мързи да си прави консерви лятос.
Ще споделя една рецепта за супа от моя(тетевенския) край. Питателна, ароматна и страхотен живец за следалкохолните тежки неделни утрини.
САЛАМУРА
Започваме с любимия ми доматен сок от буркани без значение дали е със семки или не. Ако ви е мързяло да въртите мелачката и имате само цели домати в буркана, може да ги врътнете в пасатора, докато станат на сок. Сокчето се изсипва в тенджера, добавя се вода е се оставя да заври. Практиката показва, че най доброто съотношение сок-вода е 70:30.
Докато ври доматената смес, на скара или в грилче, се пече речна риба-пъстърва или мряна, може и клен. Междувременно сте сварили 2-3 рака в друг съд. Имайте предвид че раците са на изчезване, така че този продукт е по-скоро лукс, но супата е достатъчно питателна и без тях.
Веднъж изпечена, рибата(и евентуално раците) се слага във врящата доматена смес да поври не повече от 10 минути, след което се изважда, обезкостява се и парченцата месце се връщат пак в доматената смес. В този момент спирате котлона! Белите 6-7 скилидки чесън, наразвате ги на малки парченца и накълцвате магданоз. Слагате тези продукти в горещата чорба и ги изчаквате 15 минутки да поомекнат.
Веднъж готова, тая вкусна чорбица може да се гарнира с лимоново сокче (за дамите
) или да се добави нещо лютичко (за героите-махмурлии). Съвсем спокойно изпива и една ракия.
Добър апетит!
Ще споделя една рецепта за супа от моя(тетевенския) край. Питателна, ароматна и страхотен живец за следалкохолните тежки неделни утрини.
САЛАМУРА
Започваме с любимия ми доматен сок от буркани без значение дали е със семки или не. Ако ви е мързяло да въртите мелачката и имате само цели домати в буркана, може да ги врътнете в пасатора, докато станат на сок. Сокчето се изсипва в тенджера, добавя се вода е се оставя да заври. Практиката показва, че най доброто съотношение сок-вода е 70:30.
Докато ври доматената смес, на скара или в грилче, се пече речна риба-пъстърва или мряна, може и клен. Междувременно сте сварили 2-3 рака в друг съд. Имайте предвид че раците са на изчезване, така че този продукт е по-скоро лукс, но супата е достатъчно питателна и без тях.
Веднъж изпечена, рибата(и евентуално раците) се слага във врящата доматена смес да поври не повече от 10 минути, след което се изважда, обезкостява се и парченцата месце се връщат пак в доматената смес. В този момент спирате котлона! Белите 6-7 скилидки чесън, наразвате ги на малки парченца и накълцвате магданоз. Слагате тези продукти в горещата чорба и ги изчаквате 15 минутки да поомекнат.
Веднъж готова, тая вкусна чорбица може да се гарнира с лимоново сокче (за дамите
Добър апетит!
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта





