Има интерес към Локо Пловдив! Не е от Христолов!

Модератори: paceto, Модератор ЛокоПД, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

СТАМАТ

Re: Има интерес към Локо Пловдив! Не е от Христолов!

Мнениеот СТАМАТ » 03 апр 2014 16:12

Ванко_Ултраса написа:
СТАМАТ написа:Помощ от публиката: " „Цугцванг” е термин от шахматната игра. С него се определя такава ситуация в една партия шах, при която една от страните няма полезен ход, а се налага да играе (в шаха няма как да се откажеш от правото си на ход). Казано по-просто, след като изпадне в цугцванг, съответният играч или получава мат, или търпи тежки материални загуби. След което отново получава мат. Разбира се, изпаднали в подобно положение, добрите играчи се предават. За да не губят време: своето и на противника."

Стамате, ние в :"Цугцванг" бяхме и след Филчо Колев, Георги Илиев, Александър Тасев, Галя Топалова, ама не сме били матирани...изправяли сме се по-силни и ние сме матирали противника си!
Такъм термин в шахматната игра има ли, и как се нарича?
Не се учудвам на коментара ти, щото по принцип паметта на папагала и много къса.
Щом едни фенове, които си позволиха един прост селтак да се гъбарка с тях повече от 10г. успяха да излезнат в такава ситуация, колко по-лесно би ни било на нас!
Доживяхме и вие да ни давате акъл, палячовци :!:

Има един термин, но той не ви върши работа в момента!:) "вечен шах" Вие досега правехте това!!!:)) При вечния шах, ако спреш, си мат.......... В момента вие спряхте и сте в ЦУГЦВАНГ!!!!:))))))))))) Умен е този който взема акъл!!!......дори от палячовци!:)))))
http://www.youtube.com/watch?v=C5XGmEi-8pY
Аз и този човек сме от различни отбори, но всеки има право на ЛЮБОВ!!!

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 03 апр 2014 16:17

Добре бе СТАМАТЕ!!!
Ай' кажи като толкова много говориш за този Цугцвайг и сравняваш нещата като в партия шах... Та да те питам, кой-кой е в тази партия на шах при нас, 'щото нещо или логиката на връзка със "шаха" ми се губи или не мога да си обясня кой-кой е?!!
Изображение

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 03 апр 2014 16:28

plovdivram написа:Добре бе СТАМАТЕ!!!
Ай' кажи като толкова много говориш за този Цугцвайг и сравняваш нещата като в партия шах... Та да те питам, кой-кой е в тази партия на шах при нас, 'щото нещо или логиката на връзка със "шаха" ми се губи или не мога да си обясня кой-кой е?!!

Връзката е следната: Шофьорът на Коко, държи акциите. Трупат се задължения на Локото(5-6 мил.) Никой няма да даде толкова пари за да ви откупи. Марешки изрече думата "НЕНУЖНИ". Трудно във "ц" група ще ви приемат под името Локо. Какво остава? Сглоби пъзела! Остава "Ц" група, под името "Петър Ченгелов" Може и да има друг вариант, но израза ЦУГЦВАНГ, покрива 99,99% от действителността!!!

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 03 апр 2014 16:38

СТАМАТ написа:

Връзката е следната: Шофьорът на Коко, държи акциите. Трупат се задължения на Локото(5-6 мил.) Никой няма да даде толкова пари за да ви откупи. Марешки изрече думата "НЕНУЖНИ". Трудно във "ц" група ще ви приемат под името Локо. Какво остава? Сглоби пъзела! Остава "Ц" група, под името "Петър Ченгелов" Може и да има друг вариант, но израза ЦУГЦВАНГ, покрива 99,99% от действителността!!!

Шаха винаги съм си мислил, че е игра, която се играе един вид ОТКРИТО от ДВАМА, които стоят на ЕДНА дъска и играят ЕДНА И СЪЩА игра, по ЕДНИ и СЪЩИ правила!!! Шаха е игра, където да "излъжеш" другия не е БУКВАЛЕН израз!!! Ако има "помощ от приятел" е ИЗМАМА!!! Т.е. там има една ДЪСКА и двама играчи, които ИГРАЯТ един срещу друг!!! Докато това тук не е ИГРА, а "ИГРА", която няма нищо общо със шаха... най-малкото защото "играчите би трябвало да са САМО ОТ ЕДНАТА СТРАНА НА ДЪСКАТА!!! Това тук си е съвсем ЦЕЛЕНАСОЧЕНА "ИГРА", чийто следващи ходове оттук-нататък не е нужно да си "гросмайстор" за да им правиш предвиждания!!!
Изображение

OT18
Контакти:

Мнениеот OT18 » 03 апр 2014 16:50

СТАМАТ написа:

Ще се кръстим ЛокомотивЪ и ще си сложим за емблема преработена такава на DB. ;)

[offtopic]Дарби, как ти се занимава с тея не знам.[/offtopic]

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 03 апр 2014 17:01

plovdivram написа:
СТАМАТ написа:

Шаха винаги съм си мислил, че е игра, която се играе един вид ОТКРИТО от ДВАМА, които стоят на ЕДНА дъска и играят ЕДНА И СЪЩА игра, по ЕДНИ и СЪЩИ правила!!! Шаха е игра, където да "излъжеш" другия не е БУКВАЛЕН израз!!! Ако има "помощ от приятел" е ИЗМАМА!!! Т.е. там има една ДЪСКА и двама играчи, които ИГРАЯТ един срещу друг!!! Докато това тук не е ИГРА, а "ИГРА", която няма нищо общо със шаха... най-малкото защото "играчите би трябвало да са САМО ОТ ЕДНАТА СТРАНА НА ДЪСКАТА!!! Това тук си е съвсем ЦЕЛЕНАСОЧЕНА "ИГРА", чийто следващи ходове оттук-нататък не е нужно да си "гросмайстор" за да им правиш предвиждания!!!

Аз съм упорит и ще направя последен опит за разяснение. След това, ще смятам, че е безсмислено.
Изразът "ЦУГЦВАНГ", СЕ ИЗПОЛЗВА В ШАХМАТА, но много хора прибягват до него при охарактеризиране на БЕЗНАДЕЖДНА СИТУАЦИЯ!!! Към определението за ЦУГЦВАНГ, посочено от мен по-горе, бих добавил накрая и(доброто си име)!!! Казано на обикновен език, положението на Локото е БЕЗНАДЕЖДНО и не бива, точно в такъв момент, да продължавате да сипете бисери от рода на "ЖалТурци", "селяни", "караибрахим"... и т. н., защото съдбата е жестока и може да ви поднесе, НОВА ИЗНЕНАДА В ЛИЦЕТО НА, ЗЕКИ, МЕКИ, Юсуф или в най-добрия случай,тучните поляни край Дерменделийката !!! Бъдете тихи и се опитайте да направите нещо за отбора си!!! Не става с бабаитлък и фалшива ЛЮБОВ И ОМРАЗА!!!!
Последна промяна от СТАМАТ на 03 апр 2014 17:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 03 апр 2014 17:09

СТАМАТ написа:
plovdivram написа:
СТАМАТ написа:

Аз съм упорит и ще направя последен опит за разяснение. След това, ще смятам, че е безсмислено.
Изразът "ЦУГЦВАНГ", СЕ ИЗПОЛЗВА В ШАХМАТА, но много хора прибягват до него при охарактеризиране на БЕЗНАДЕЖДНА СИТУАЦИЯ!!! Към определението за ЦУГЦВАНГ, посочено от мен по-горе, бих добавил накрая и(доброто си име)!!! Казано на обикновен език, положението на Локото е БЕЗНАДЕЖДНО и не бива, точно в такъв момент, да продължавате да сипете бисери от рода на "ЖалТурци", "селяни", "караибрахим"... и т. н., защото съдбата е жестока и може да ви поднесе, НОВА ИЗНЕНАДА В ЛИЦЕТО НА, ЗЕКИ, МЕКИ, Юсуф или в най-добрия случай,тучните поляни край Дермендерлийката !!! Бъдете тихи и се опитайте да направите нещо за отбора си!!! Не става с бабаитлък и фалшива ЛЮБОВ И ОМРАЗА!!!!

Благодаря, за това разяснение, защото точно то ми се губеше!!! Точно тази му част е много интересна:
"...положението на Локото е БЕЗНАДЕЖДНО и не бива, точно в такъв момент, да продължавате да сипете бисери от рода на "ЖалТурци", "селяни", "караибрахим"... и т. н., защото съдбата е жестока и може да ви поднесе, НОВА ИЗНЕНАДА В ЛИЦЕТО НА, ЗЕКИ, МЕКИ, Юсуф или в най-добрия случай,тучните поляни край Дермендерлийката "

Да разбирам ли, че ти като човек, който разбира от "житейски шах" (без грам ирония)... правиш ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, на база познанията си в "шаха', че има ВРЪЗКА между "слуховете" в Пловдив, че точно преди да излезне онази СТРАННА ДЕКЛАРАЦИЯ от името на Динев, с която бе изгонен Атанас Узунов и последвалата БЛАГОДРСТВЕНА такава от страна на ДПС е имало СРЕЩА на Коко Динев в офисите на Цветан Василев, на които е имало някакви разговори... Какво са си говорили, можем само да гадаем, но е факт, че оттогава при нас нещата съвсем открито си тръгнаха на БАТАЛЯСВАНЕ!!! Та... Искаш ли да ни кажеш, че съвсем скоро ще ни бъде ПРЕДЛОЖЕНА "сделка", която ще бъде свързана с кръговете, които посочваш самият ти?!!

Говорим си за "шах" нали?!! :) Как беше - "Цугцвайг"... :)
Изображение

sky1
Контакти:

Мнениеот sky1 » 03 апр 2014 17:12

Владо, чудя се колко свободно време имаш. Много се връзваш на нещата.
ПС: Форумите прецакаха нормалното отношение между агитките. Винаги се появяват глупаци без значение от фенски пристрастия и започват да сипят една помия и това повлича ответен удар. Разбирам нашите фенове (тези на Ботев), защото локомотивци направихте многократни хореографии за Селския. Тогава според вас всичко беше в рамките на нормалното нали?Сега е момента на ответния удар-приемете го.
Затова и аз лично се сдържам от коментар, защото като сипеш клетви и помия тя рано или късно се връща.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 03 апр 2014 17:15

sky1 написа:Владо, чудя се колко свободно време имаш. Много се връзваш на нещата.
ПС: Форумите прецакаха нормалното отношение между агитките. Винаги се появяват глупаци без значение от фенски пристрастия и започват да сипят една помия и това повлича ответен удар. Разбирам нашите фенове (тези на Ботев), защото локомотивци направихте многократни хореографии за Селския. Тогава според вас всичко беше в рамките на нормалното нали?Сега е момента на ответния удар-приемете го.
Затова и аз лично се сдържам от коментар, защото като сипеш клетви и помия тя рано или късно се връща.

Скай1.. остави тази тема сега... и нея ще я водим... не са едностранчиви нещата, както ги представяш...

ПО-ИНТЕРЕСНА е сга играта с "ШАХ-а"!!!
Изображение

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 03 апр 2014 17:16

Не мога да коментирам нищо. Не съм навътре в нещата. Просто искам да предпазя, колегите от форума, да не се излагат! Правете нещо за да си помогнете!!!! Заяжданията не са полезни за вас, защото олеквате повече!!! Трябваше да действате МНОГО ПО-РАНО!!!!

Върни се в “Локо Пловдив”