На днешната дата 03.04.1879 г. София става столица

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

граовски ловджия
Контакти:

Re: На днешната дата 03.04.1879 г. София става столица

Мнениеот граовски ловджия » 03 апр 2014 14:29

аз предлагам бяла слатина или враца там определяно са най - интелигентните и грамотни хора.. ох лелеле
за лова говорят мнозона, от ЛОВ разбират малцина . . .

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 03 апр 2014 14:57

Гледайки днешната действителност, това се явява по-скоро един непразник за България...
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
el loco
Контакти:

Мнениеот el loco » 03 апр 2014 15:00

А за сметка на това пък, ПЛОВДИВ не само днес , а завинаги си остава най-древния град в Европа и най-красивия на Планетата !

Ай, със здраве !

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 03 апр 2014 15:00

galin56 написа:
stefani написа:
meteorit написа:Като база към момента, столицата може да се пренесе в градове като Търново, Варна, Бургас и оттам да се надгражда. Пловдив също е вариант, но ако се намали броя на циганите/ това разбира се важи за цялата страна/.

Иначе има и друга идея - изграждане на изцяло нов град в историческа местност, където някога е имало важен държавен център. Това изисква естествено и смяна на системата, защото сегашната върхушка държи да се спотайва в полите на Витоша и не отделя средства за други градове, камо ли за нов град. Главният въпрос е решаване на демографската катастрофа, защото циганите биха замърсили който и да е град/в това число циганизираните, които си хвърлят боклука през терасата или в парковете/.

Бургас и Варна са неподходящи заради местоположението си, а ако си ходил в Търново щеше да знаеш, че самата повърхнина и съседните градчета го прави неудачен . Трябва според мен да е нов град северно от Пловдив, източно от Чирпан или западно от Нова Загора

:?: Защо? Сигурно плажа и морето им пречат.

Защото столицата трябва да е на централно място , за да обслужва добре гражданите на цялата страна .
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 03 апр 2014 15:05

stefani написа:
galin56 написа: :?: Защо? Сигурно плажа и морето им пречат.

Защото столицата трябва да е на централно място , за да обслужва добре гражданите на цялата страна .

Аха, кажи го това на десетките страни по света, на които столиците не са им в географския център а по периферията, дори границата. Включително и САЩ, където Вашингтон е в точно в ъгъла на картата им.
За това което казваш, хората са измислили областните центрове, не столица!!!

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 03 апр 2014 15:18

Вашингтон не е в ъгъла на картата :lol: Хайде изброи ми колко столици са гранични или 20-30 км от границата като наистина разгледаш картите :)
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Краставичарят Ганчо
Контакти:

Мнениеот Краставичарят Ганчо » 03 апр 2014 15:18

Честито на всички столичани! Днес се навършват 135 години от обявяването на София за столица. Марин Дринов е бил много мъдър човек и правилно е посочил София за столица. Софийското поле е голямо и града има на къде да се разраства. Плюс това се намира някъде по средата на земите населени с българи /ако включим западните покрайнини и Македония/.
На стар краставичар краставици не продавайте !

red__army
Контакти:

Мнениеот red__army » 03 апр 2014 15:21

Да "пренасят" столицата в други градове!!!Вместо това,да пренесат/преместят няколко министерства,агенциии,институции и ведомства в други градове,така както е в много държави в света.(Извинявам ако бъркам имената на институциите).Агенцията по Туризма в Бургас,Риболовната агенция във Варна.Министерството на Културата в Пловдив.Земеделието в Шумен или Добрич.Автомобилна инспекция и издаване на шофьорски книжки в Стара Загора(на Острова е в ...Суонзи).Дирекция по издаване на лични документи в Плевен(бюро,служители,компютри.За тва не се изисква софийско академично образование и натрупване на капацитет).Общото между всички е че съществуването,функционирането и приходите им за държавния бюджет не се формират в столицата....странно защо са там.:)Ще живеят само т.н "кореняк софиянци"...ха ха ха ха...на които прадедите им са населявали столицата,още преди тя да е била създадена.:)Всеки извън столицата няма да търси връзки,за да го наричат нахален "пришълец"-"Ах тези провициални навлеци" които смеят да искат от благинките на столичното жителство,добре платените/сигурни държавни и фирмрни работни места,които по принцип се падат на нас....т.н "софиянци" чиито прадядовци са от...Видин,Плевен,Враца,Благоевград,Ямбол и цялата страна",но всички казват "роден съм около "жълтите павета" и са играли на жмичка около "Петте кюшета".:) и по призумция им се пада да работят в министерство.Едно преместване колко е....но...Ще коства известен брой добре платени/сладки работни места "нищо правене" на държавна служба за него и семейство му-жена,деца,внуци и правнуци.Но какво е това в сравнение с намаления трафик в столицата,разширяването на крайни софийски квартали,...ЕХХХХХ и тези конфузни ситуации,да свикнем с натрапчивия "несофийския диалект"...нищо че езика е български.Не е лошо...София само ще старее,но няма да расте....Колко плюсове а!!!,но службичките,кво правим....хмммм дали да го преглътнем?

Потребителски аватар
Краставичарят Ганчо
Контакти:

Мнениеот Краставичарят Ганчо » 03 апр 2014 15:24

CTAHKO написа:
ivkoni_1 написа:Чудесна тема...А аз съм роден на 03.04.1979г в Шейново,и съм почетен гражданин на София...Голям кеф,хахахаха... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Значи си етнически софиянец 8-) Аз ако съм роден в Ню Йорк, почетен нюйоркчанин ли ще съм :? А колко си "почетен", един господ знае ;) Кой те знае каква селска пръчка си, ами хайде :lol:

Станко много грозно бе!!! :twisted: Човека споделя един важен факт от живота си, а ти го нападаш безпричинно и се държиш като селски каруцар. Излагаш провинцията ако си от там.
На стар краставичар краставици не продавайте !

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 03 апр 2014 15:33

stefani написа:Вашингтон не е в ъгъла на картата :lol: Хайде изброи ми колко столици са гранични или 20-30 км от границата като наистина разгледаш картите :)

Точно там си е, в горния десен ъгъл на САЩ, не знам защо се смееш, и понеже гугъл мапс ми е в тоя район ти казвам държавите с столица на границата само в тази част на света колко са : Аржентина, Уругвай, Венецуела, Суринам, Гвиана, Парагвай, Перу, Канада, САЩ и т.н. да не съм гугъл-мапс.
Ако искаш си ги търси. За мен това с положението което си написал е глупост.

Върни се в “Свободна зона”