olympic teteven написа:Йогата написа:Черният козел написа:Messi_fan написа:Долни алкохолици сме си българите и това е за съжаление. А се присмиваме на другите. И аз преди бая се наливах и бая изпълнения съм имал.Ама ддз на човек му идва акъла и разбира, че не това е пътя.
Незнаеш кога да спреш!А Българина е пияч,доказано е! В момента пиша на 6-ст ракий![]()
![]()
Ето това е, браво. Шеста ракия и без правописна грешка![]()
![]()
Голям човек, балканджия.
Абе не зная, ама една вечер пишех във форума и обръщах два галонаи после на другия ден си влизам в профила и гледам:
"Вие сте изгонен от този форум до еди-кога си там. Бан по потребителско име"
Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Черният козел
- Мнения: 2570
- Регистриран на: 21 окт 2013 19:04
- Контакти:
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
О, да, за лазанята са задължителни поне два соса. Класическата е с "Болонезе" и "Бешамел", като трябва да се завърши задължително с втория и да се настърже кашкавал или пармиджано.Йогата написа:Laetitia написа:Като италианска възпитаничка, съм добра в италианската кухня - всякакъв вид паста (спагети, талятеле, тортелини), както и най-вкусната лазаня...![]()
Най-често приготвям пастата със сос "Болонезе" - запържват се кайма, лук, чесън и домати, слагат се подправки - черен пипер, риган (тук може да се импровизира), може и малко винце да се сложи при желание, както и гъбки, моркови.
Добре е пастата да е "al dente", тоест, да не се сварява напълно, за да не стане на каша после.
Лукът и чесънът трябва да са нарязани много ситно, а доматите е задължително да бъдат белени, за да не плуват неприятни люспи в ястието.
Лазанята я правим с Болонезе заедно с Бешамел. Редуваме сосовете:ред Бешамел, ред Болонезе и става да си .... майката.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Рецепти без готвач е като айрян без мляко 
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
- olympic teteven
- Мнения: 1922
- Регистриран на: 30 авг 2013 13:39
- Местоположение: Тетевен
- Контакти:
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
stefani написа:Рецепти без готвач е като айрян без мляко
...и две филии без хляб
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Йогата написа:Ама кой ти говори за напиване, та чак насиране? Говорим за в рамките на нормалното. Вече след всеки пост ще слагаме" Консумирайте с удоволствие и мярка".
Ами то при българина май няма "в рамките на нормалното". Ако имаше, как тогава да коментираме увеличаващите се жертви по пътищата поради шофиране в нетрезво състояние. Или ежемесечните кланета по селските и градски кръчми след гаврътването на поредната ракия.
- Черният козел
- Мнения: 2570
- Регистриран на: 21 окт 2013 19:04
- Контакти:
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Ще ви издам една тайна,погачата вместо да се замесва с вода,да се замесва с зелев сок,става разкошна.Една баба е казала на съпругата,ще си изядете пръстите!
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Черният козел написа:Ще ви издам една тайна,погачата вместо да се замесва с вода,да се замесва с зелев сок,става разкошна.Една баба е казала на съпругата,ще си изядете пръстите!
Да не е нов вид "Изтрезвителна погача"?
- Черният козел
- Мнения: 2570
- Регистриран на: 21 окт 2013 19:04
- Контакти:
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Йогата написа:Черният козел написа:Ще ви издам една тайна,погачата вместо да се замесва с вода,да се замесва с зелев сок,става разкошна.Една баба е казала на съпругата,ще си изядете пръстите!
Да не е нов вид "Изтрезвителна погача"?Сериозно, няма ли да стане прекалено солена или кисела?
Не,сериозен съм,няма никакви привкуси.
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Има логика, така или иначе солено-киселият вкус ще се абсорбира от тестото и няма да е концентриран.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".
- anihilator
- Мнения: 2228
- Регистриран на: 29 юли 2009 01:44
- Местоположение: Варна
- Контакти:
Re: Тема за готварски рецепти,напитки и десерти
Зелена салата + варени охлюви със зелен лук , оцет и сол + ракия
за този сезон това е безценно 
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Thsmith и 3 госта
и после на другия ден си влизам в профила и гледам: