Фернандо Да Силва:"Старокин ми викаше "негър"

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Фернандо Да Силва:"Старокин ми викаше "негър"

Мнениеот CTAHKO » 02 апр 2014 12:21

badboy95 написа:Ама ти си баш като Моуриньо, при най-малкото нещо и паркираш автобуса. :lol: Гледам, че цитираме уикито, та и аз реших да се поупражнявам. 8-) А и аз Джей-зито и КанЙето не ги слушам, повечето им песни отдавна са чисти чалгии, да не говорим, че сигурно са от твоите любимци "рептилите", само че от негърската пехотна дивизия. :mrgreen:

Което ме подсеща да попитам, защо няма негър - английски лорд и изобщо такъв с благородническа титла в Европа 8-) Та тези ли ще ми налагат норми за поведение и квалификации за расизъм 8-) Същите тези, които налагат нормите, са най-големите експлоататори на негрите по света, но иначе пък това, че ги наричаш негри е най-големия грях за тях 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 02 апр 2014 12:22

pomiqr142 написа:
badboy95 написа:
CTAHKO написа:
boabbb написа:Не знам, за мен "негър" е недопустимо - все пак са колеги и трябва да се уважават. Но от прост човек какво да очакваш ...

Много е лошо, когато човек забрави кой е, Какъв е, и от къде е излезнал 8-)

Негър (от латински: niger, черен, тъмен) е обозначение. Обемът на понятието и съотношението му с чернокож и тъмнокож са спорни, най-често то обозначава представители на негроидната раса.

Това е според уикито 8-) Кое му е обидното и как трябва да наричаме тази раса, за да не накърним достойнството им 8-)

Ако чаткаш малко по-терминологичен английски, ето още нещо от уикито 8-) :
wikipedia написа:Nigger is a noun in the English language. The word originated as a neutral term referring to black people, as a variation of the Spanish/Portuguese noun negro, a descendant of the Latin adjective niger ("color black"). Often used disparagingly, by the mid 20th century, particularly in the United States, it suggested that its target is extremely unsophisticated. Its usage had become unambiguously pejorative, a common ethnic slur usually directed at blacks of Sub-Saharan African descent.

Негър е латинска дума. Уикито-микито в устата вътре.

Както казах, цитата е за разбиращите английски, което явно не включва теб. :lol:
Съединението прави силата!

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 апр 2014 12:24

pomiqr142 написа:Като е негър тракиец ли да му вика? Ако се срамуваш от етническата си принадлежност си стой вкъщи.

Те в "Язон и аргонафтите" Орфей го изкараха негър :lol: Така че няма да е далече от истината :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 02 апр 2014 12:26

CTAHKO написа:
badboy95 написа:Ама ти си баш като Моуриньо, при най-малкото нещо и паркираш автобуса. :lol: Гледам, че цитираме уикито, та и аз реших да се поупражнявам. 8-) А и аз Джей-зито и КанЙето не ги слушам, повечето им песни отдавна са чисти чалгии, да не говорим, че сигурно са от твоите любимци "рептилите", само че от негърската пехотна дивизия. :mrgreen:

Което ме подсеща да попитам, защо няма негър - английски лорд и изобщо такъв с благородническа титла в Европа 8-) Та тези ли ще ми налагат норми за поведение и квалификации за расизъм 8-) Същите тези, които налагат нормите, са най-големите експлоататори на негрите по света, но иначе пък това, че ги наричаш негри е най-големия грях за тях 8-)

Виж сега, за мене целият този филм е много глупав. Аз лично не бих се обърнал към някой с негър или пък с белчо, просто е глупаво и няма смисъл, ако намираш смисъл, окей, това си е твоя работа. За тия лордове, млордове хич не ми дреме. :lol:

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 02 апр 2014 12:26

Ми че негър е, какъв да е... Да не е монгол или армен? Като е толкова обидчив, да си ходи в Зимбабве да яде бананата на клона. Там всички са черни. Шаманът ша му дава една тарамбука да я удря и да пее песен за дъжд и богат лов.
Изображение
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

pomiqr142

Мнениеот pomiqr142 » 02 апр 2014 12:28

Защо негрите си викат по между си негри, а ние като им кажем негри се засягат?

familyjewels
Контакти:

Мнениеот familyjewels » 02 апр 2014 12:34

pomiqr142 написа:Защо негрите си викат по между си негри, а ние като им кажем негри се засягат?

Защото са негри. Негрите не са просто негри заради цвета на кожата, а и заради умствения си капацитет. Преди малко изядох един портокал и мисля, че обелката на портокала има по-голямо IQ от Да Силва и себеподобните му.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 02 апр 2014 12:36

А някой да се е замислял над очевидния факт, че белите са шампиони по стрелба, а негрите-в бягането?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 02 апр 2014 12:37

familyjewels написа:
pomiqr142 написа:Защо негрите си викат по между си негри, а ние като им кажем негри се засягат?

Защото са негри. Негрите не са просто негри заради цвета на кожата, а и заради умствения си капацитет. Преди малко изядох един портокал и мисля, че обелката на портокала има по-голямо IQ от Да Силва и себеподобните му.

Ей, капацитет, кога взимаш Нобеловата награда? :mrgreen:

Офтопик:
Image

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 02 апр 2014 12:38

rhaegar написа:Той па да му каже "бял" и готово-ще са си казали по една истина. Аман от тая натрапена толерантност и измислени обвинения в расизъм за щяло и нещяло.

+1
Чернокожите по между си се наричат негри, иначе като някой бял им го каже и се правят на много тънкообидни.

Върни се в “Футбол - България”