Как се справяте с постите?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 мар 2014 22:23

Сега е строг Велик пост, аз лично го спазвам от доста години. Проблемът е, че когато си на работа храненето е сложно! Само боб и леща се предлага по заведенията, ама 50 дни на боб и леща кара ли се? Те си гледат скарата и дюнера и нищо друго... Викам на баничарите-пуснете баничка със зеле, праз, ябълка-много хора постят-глас в пустиня! Това някой да сготви спанак с ориз, или гъбена супа-йок, забрави! На една мухла ѝ викам- имаш ли нещо постно! Тя отговаря-кашкавал пане! Шах и мат.
Нейсе, аз съм свикнал, ще взема една ябълка и един геврек, но как наистина работещи хора, искащи да спазят традицията, да се справят? Има стотици вкусни постни гозби, обаче заведенията не желаят да ги правят или не знаят за какво иде реч. Което е срамно-даже в китайските ресторанти като искам ориз със зеленчуци в постни периоди, дигитаеца ме пита: Със или без яйци, пости? Тоя от другия край на света знае, пък тука ми набутват кашкавал пане...
Да, ще кажете, постите не са задължителни-и ще сте прави! Но много хора искат да ги спазят по една или друга причина. А реалността ги принуждава или да ядат питка с пишман лютеница, или да нарушат традицията. Или пък боб и леща не увират, докат не ги подкладеш...както се пее в една песен на синята агитка.
Толкова сме се отчуждили от традициите и това, което сме били, че е страшно. Да-вкъщи е друго. За пример-тази вечер гозбата е попска яхния със сушени манатарки и ориз за гарнитура. Обаче утре на работа-боб и геврек!
Това е положението!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Re: Как се справяте с постите?

Мнениеот olympic teteven » 30 мар 2014 22:28

Аз съм християнин и уважавам тези неща, но за съжаление не винаги успявам да ги спазя. То се пости не само от храна, ами и от пиене доколкото знам. А снощи се почерпих в дискотеката. Свалям шапка на който успява, но трябва много силна воля. А при мен липсва за съжаление... :(

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 30 мар 2014 22:30

Не постя . Християнин съм и ги уважавам традициите , но постите не ги спазвам .

Потребителски аватар
tornadoto_96
Контакти:

Мнениеот tornadoto_96 » 30 мар 2014 22:32

Буам яко мясо!
[center][wrapimg=]https://31.media.tumblr.com/b2ad6f25475a08556b2fc282dd3ca175/tumblr_n45b75B2RP1remfquo1_400.gif[/wrapimg][wrapimg=]https://31.media.tumblr.com/cb7f72f7be786149c190c595160f8327/tumblr_n4t5civ7pl1s44vaqo4_250.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 30 мар 2014 22:33

sin4ec написа:Сега е строг Велик пост, аз лично го спазвам от доста години. Проблемът е, че когато си на работа храненето е сложно! Само боб и леща се предлага по заведенията, ама 50 дни на боб и леща кара ли се? Те си гледат скарата и дюнера и нищо друго... Викам на баничарите-пуснете баничка със зеле, праз, ябълка-много хора постят-глас в пустиня! Това някой да сготви спанак с ориз, или гъбена супа-йок, забрави! На една мухла ѝ викам- имаш ли нещо постно! Тя отговаря-кашкавал пане! Шах и мат.
Нейсе, аз съм свикнал, ще взема една ябълка и един геврек, но как наистина работещи хора, искащи да спазят традицията, да се справят? Има стотици вкусни постни гозби, обаче заведенията не желаят да ги правят или не знаят за какво иде реч. Което е срамно-даже в китайските ресторанти като искам ориз със зеленчуци в постни периоди, дигитаеца ме пита: Със или без яйци, пости? Тоя от другия край на света знае, пък тука ми набутват кашкавал пане...
Да, ще кажете, постите не са задължителни-и ще сте прави! Но много хора искат да ги спазят по една или друга причина. А реалността ги принуждава или да ядат питка с пишман лютеница, или да нарушат традицията. Или пък боб и леща не увират, докат не ги подкладеш...както се пее в една песен на синята агитка.
Толкова сме се отчуждили от традициите и това, което сме били, че е страшно. Да-вкъщи е друго. За пример-тази вечер гозбата е попска яхния със сушени манатарки и ориз за гарнитура. Обаче утре на работа-боб и геврек!
Това е положението!

Наблягам на повечеее Бира или само на Бира

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 30 мар 2014 22:34

Еми кво да ти кажа... Ей така се справям аз ; )
[center]Изображение
Изображение[/center]
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 мар 2014 22:34

Бирата е постна!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

scot

Мнениеот scot » 30 мар 2014 22:35

влизам в един сервиз с потрошено колело. Сервиза у "Септември". И собственика ми вика: "Тука сме да си направиш ремонт на покрива, да си ремонтираш голф 4, не да ти даваме пит стоп на Контадор".
Така и с постите човече. В момента наблегам на кисело млеко с пълнозърнест хлеб. Ако близо до работата ти има Кауфланд, ходи там. За 1 лев може да си зимиш 250 грама ориз със зеленчуци. Ако нема, почни нагло да парадираш. Не так, хъкъмъкъ аз постя, а сички да знаят. Аз ям така щот свалям много кила преди сезона. Искам да карам мнооого и бързо и сичките около мене знаят. Някак целта им е ясна и не го приемат за странно. Ако верно нема нищо ноблизо си носи от вкъщи.
П.С. мноо се гуезиш с тия пости.... по просто и по сурово требе. Аз поне не виждам смисъл да постим, ако ше варим, печем, огурмявам завързани неща.
Още една идея - вечерем често с тва. Настъргани моркови и спагети без варене. Мое си го спретнеш пред компа без усилие.

Потребителски аватар
kikooo1912
Контакти:

Мнениеот kikooo1912 » 30 мар 2014 22:35

С храната и пиенето се свиква, след няколко изкарани поста. Но 40 дни без секс, това е истинското предизвикателство :) Другото много трудно нещо е да си смирен, да не се ядосваш на никой. Как да стане след такова съдийство като днешното например :x

Потребителски аватар
cacho
Контакти:

Мнениеот cacho » 30 мар 2014 22:36

Със суджук :)
Когато страстта води до лудост, това е ЦСКА

Върни се в “Свободна зона”