ЦСКА рекламира акциите по телевизията (ВИДЕО)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Re: ЦСКА рекламира акциите по телевизията (ВИДЕО)

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 13:42

Tommi написа:
pampi написа:Тинтири- минтири... Ти даже и счетоводно образование нямаш. Нищо, всичко се учи, но не трябва да си циничен, арогантен и буквоед.
"...ти не правиш разлика между номинална и емисионна стойност..." - това пък откъде?
"основен " да не би да значи "уставен" ?
Практически какво значи "уставен капитал", бе Томчо?

Направих си извод, че не правиш разлика между номинална и емисионна стойност от няколко мнения по-нагоре. Може да бъркам, но ти с нищо не ме опроверга.
Основен значи уставен - да. Обаче има разлика между записан и внесен капитал.

Пак питам, ти знаеш ли какво значи "уставен капитал", та си позволяваш да го наричаш "основен"?
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 13:45

pampi написа:
Tommi написа:
pampi написа:Тинтири- минтири... Ти даже и счетоводно образование нямаш. Нищо, всичко се учи, но не трябва да си циничен, арогантен и буквоед.
"...ти не правиш разлика между номинална и емисионна стойност..." - това пък откъде?
"основен " да не би да значи "уставен" ?
Практически какво значи "уставен капитал", бе Томчо?

Направих си извод, че не правиш разлика между номинална и емисионна стойност от няколко мнения по-нагоре. Може да бъркам, но ти с нищо не ме опроверга.
Основен значи уставен - да. Обаче има разлика между записан и внесен капитал.

Пак питам, ти знаеш ли какво значи "уставен капитал", та си позволяваш да го наричаш "основен"?

Ами обясни ми, а не да си играем на въпроси и отговори.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 13:47

Кашчей написа:
pampi написа:
Tommi написа:
pampi написа:
Кашчей написа:
Нищо не са оплескали Крумчо и Кирката.. само това, че изнесоха информацията 3 месеца по-късно. Като си толкова убеден, влез в ТР в раздела на ЦСКА и виж последното указание (мисля, че беше от 06.12.2013), с което се дава препоръка да се оправят несъответствията от протокола на ОС на 02.11.2013 и вписаното в книгата на акционерите. Всъщност, веднага му намерихте цаката де: Томов получил 195 хиляди акции, ама понеже платил по 2 лева, затова били записани 390 хиляди.. просто сбъркал протоколчика :mrgreen: :mrgreen:

Томчо, нещо по въпроса да пишеш? Обясни на Вещера, защото аз нямам сили да се разправям с него.
Томов получил 195 000 акции с номинал ? Пише в ТР 390 000 с номинал?

Кашчей го е обяснил достатъчно добре. Вашите хора бяха сгафили, но направиха корекцията, просто от медиите закъсняха с информацията. В ТР е обяснено разбираемо.

Платил... :lol:

Това беше официалното ви обяснение, но не ти отърва май 8-) . Ти имаш ли друго обяснение за това разминаване в числата на джиросаните лично на Томов акции, но не от новоемитираните, а от уставните?

Вещер, вещер... :lol:
195 000 по 2 лева номинал от уставния капитал равни ли са на 390 000 по 1 лев номинал от уставния капитал?
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 13:49

pampi написа:Вещер, вещер... :lol:
195 000 по 2 лева номинал от уставния капитал равни ли са на 390 000 по 1 лев номинал от уставния капитал?

С малката подробност, че тези 2 лв. не са номинална стойност, защото номиналната стойност на всички ваши акции е 1 лв.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 13:51

Tommi написа:
pampi написа:Пак питам, ти знаеш ли какво значи "уставен капитал", та си позволяваш да го наричаш "основен"?

Ти чисто практически как го схващаш това нещо, какво определя този "уставен капитал"?
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 13:53

Tommi написа:

С малката подробност, че тези 2 лв. не са номинална стойност, защото номиналната стойност на всички ваши акции е 1 лв.

Е те това е объркването, но на практика собствеността на Томов, като дял от дружеството е една и съща, а това е важното в случая.
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 14:05

pampi написа:
Tommi написа:
pampi написа:Пак питам, ти знаеш ли какво значи "уставен капитал", та си позволяваш да го наричаш "основен"?

Ти чисто практически как го схващаш това нещо, какво определя този "уставен капитал"?

Ще ме "просветлиш" ли какво е уставен капитал или няма?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 29 мар 2014 14:07

pampi написа:
Tommi написа:

Е те това е объркването, но на практика собствеността на Томов, като дял от дружеството е една и съща, а това е важното в случая.

Няма как собствеността да е една и съща, ако има 195 000 акции с номинал 1 лв. и ако има 390 000 акции с номинал 1 лв. :idea: Ако не вярваш на мен, може да провериш в Търговския регистър или дори в проспекта ви каква е номиналната стойност на акциите ви.

Потребителски аватар
I_Tuk_Froid_Pobedi
Контакти:

Мнениеот I_Tuk_Froid_Pobedi » 29 мар 2014 14:23

Tommi написа:
pampi написа:
Tommi написа:

Ще ме "просветлиш" ли какво е уставен капитал или няма?

Без да парадирам за 100%-ва акуратност, уставният капитал на дружеството, както подсказва името, е посочен в устава, който пък е свързан с учредяването на дружеството. Та уставният капитал регламентира размера на капитала на дружеството при неговото учредяване. При учредяване на дружеството има възможност да бъде внесена само част от уставния капитал, като останалата част да се внася на по-късен етап.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 29 мар 2014 14:39

Tommi написа:
pampi написа:
Tommi написа:

Няма как собствеността да е една и съща, ако има 195 000 акции с номинал 1 лв. и ако има 390 000 акции с номинал 1 лв. :idea: Ако не вярваш на мен, може да провериш в Търговския регистър или дори в проспекта ви каква е номиналната стойност на акциите ви.

Ти тъп ли си или просто дразниш....195 000 по 2 е 390 000 от уставния капитал ...390 000 по 1 е 390 000 от уставния капитал. Тук има значение не броя акции, а частта от уставния капитал, която владееш.
Уставния капитал е това нещо, на базата на което се разпределя собствеността на дружеството.
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Върни се в “ЦСКА”