Черноморец (Бургас) - Нефтохимик (Бургас) FT. 4-0
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Черноморец (Бургас) - Нефтохимик (Бургас) 25 март от 18:00
Аз повече няма да се разправям, питайте старите бургазлии ама тези истинските не от камено или от къде "Пода" кой е отбора на Бургас.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
Green Fighters написа:Нямате право да говорите за бройка. Ние и на двата мача бяхме над 15 пъти повече. В Лазур ние 2500, вие 100. В Сливен 30-40 + децата от школата, които цял мач бяха седнали, а повече от тях симпатизират на Нефтохимик. А ние бяхме 600 минимум.
Относно коментара на Бургас - имаше предложение за равна бройка и то неведнъж, но нещо нямате смелост да застанете срещу нас. А и какво го обяснявам тук, като сте болшинството чички на 45+ и си нямате понятие от ултра култура. Силни на клавиатурите, мишки в живота.
Предложение за 5 на 5, идвате 10, предложение за 10 на 10, идвате 20. Малък си, за да знаеш. Ако говориш за сегашните уговорки, аз лично бях, когато си оставиха 2 фена телефоните и после и двамата не вдигнаха на момчето, което им се обади. Защо ме караш да пиша за подобни неща, след като са далеч от моят свят. Далеч от моят свят са побоищата и останалите малоумия. Те са присъщи на хората, които имат 100 думи в речниците си и не могат да им стигнат, за да се разберат помежду си. Не ме забърквай в подобни разговори, че ме е гнус да се обяснявам за боища, честна дума.
NEFTOCHIMIK 1962 написа:ivan56 написа:Строител> Нефтохимик> Локомотив Бс> Нефтохимик> Нафтекс> Атлетик> Нефтохимик. Ти от кои си?
Черноморец,Любислав,Левски,Черноморски спортист,Ботев,ОФК,ПСФК....А ТИ ?
Дизел, в годините от "Б" група вие кой отбор бяхте, Нефтохимик или Нафтекс, че ми ги причисляваш в така наречаната си статистика.
За момчето, което казва, че били запазили отбора си и емблема, и идентичност, ще го попитам един просто въпрос : " Ако Събев, не ви ги беше подарил, повтарям, подарил на Танев (лека му пръст и на него), каква история, какъв Нефтохимик и какви работи щеше да ми говориш? Приятелите ви от Ботев като са от Сопот и нямат общо с истинската Тракия, разбирай Ботев, да не би да са от друг отбор и нещо им попречи да си празнуват 100 годишнитата, че и да ги поздравите? Айде моля ви се, честно...
Другите неща, които исках да напиша виждам, че няма смисъл, няма как да бъда разбран

[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

Нямате право да говорите за бройка. Ние и на двата мача бяхме над 15 пъти повече. В Лазур ние 2500, вие 100. В Сливен 30-40 + децата от школата, които цял мач бяха седнали, а повече от тях симпатизират на Нефтохимик. А ние бяхме 600 минимум.
20 000 бяхте. Минимум.
Относно коментара на Бургас - имаше предложение за равна бройка и то неведнъж, но нещо нямате смелост да застанете срещу нас.
Каква бройка и каква смелост пък трябва да ти доказваме. Ако искаш да ни видиш - добре си дошъл, никой няма да те върне - ядем много, пием много, веселим се много.

А и какво го обяснявам тук, като сте болшинството чички на 45+ и си нямате понятие от ултра култура.
Скромен съм за да се нарека ултра културен, но щом ти се отдава на теб - радвам се и ти стискам палци в живота...и дано някой ден станеш Министър на културата.
Силни на клавиатурите, мишки в живота.
Дай Боже всеки му да бъде "мишка в живота", като повечето от тук пишещите. Дано един хубав ден и ти да пораснеш...такава "мишка".

Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
Нефтохимик написа:ivan56 написа:Zelen_Burgas написа:http://e-burgas.com/archives/67441
Истината, такава каквато е!
Истината може да е евентуално за теб.Няма как отбор създаден от работници от села и паланки от цяла България наричащ се Строител да е отбора на Бургас.Отбор създаден 62 съществуващ няколко години после до 81 го няма после се обидинява с Локо Бургас, Нафтекс, Атлетик няма как да е отбора на Бургас.Виж в коя емблема е символа на морския град.Колкото и да ви се иска винаги в наша сянка.
Сега погледни вашата история.....Оригиналната ви емблема не е ли притежание на Дражев към момента?Какви символи бълнувате всички не ви знам,и двата отбора сме се запътили към небитието с бясна скорост поради ред причини.Тука говорите всички кой бил символ,кой къде играел и кой бил със 100 човека повече.........
Напълно съм съгласен с теб колега...Овкусяваме лайната, в които плуваме със захар и си мислим, че ни става по-добре.
Всички си заслужаваме съдбата. Животът ни е такъв, какъвто си го направим.
- Green Fighters
- Контакти:
Със сигурност съм на възраст да съм достатъчно запознатBourgas написа:Green Fighters написа:Нямате право да говорите за бройка. Ние и на двата мача бяхме над 15 пъти повече. В Лазур ние 2500, вие 100. В Сливен 30-40 + децата от школата, които цял мач бяха седнали, а повече от тях симпатизират на Нефтохимик. А ние бяхме 600 минимум.
Относно коментара на Бургас - имаше предложение за равна бройка и то неведнъж, но нещо нямате смелост да застанете срещу нас. А и какво го обяснявам тук, като сте болшинството чички на 45+ и си нямате понятие от ултра култура. Силни на клавиатурите, мишки в живота.
Предложение за 5 на 5, идвате 10, предложение за 10 на 10, идвате 20. Малък си, за да знаеш. Ако говориш за сегашните уговорки, аз лично бях, когато си оставиха 2 фена телефоните и после и двамата не вдигнаха на момчето, което им се обади. Защо ме караш да пиша за подобни неща, след като са далеч от моят свят. Далеч от моят свят са побоищата и останалите малоумия. Те са присъщи на хората, които имат 100 думи в речниците си и не могат да им стигнат, за да се разберат помежду си. Не ме забърквай в подобни разговори, че ме е гнус да се обяснявам за боища, честна дума.NEFTOCHIMIK 1962 написа:ivan56 написа:Строител> Нефтохимик> Локомотив Бс> Нефтохимик> Нафтекс> Атлетик> Нефтохимик. Ти от кои си?
Черноморец,Любислав,Левски,Черноморски спортист,Ботев,ОФК,ПСФК....А ТИ ?
Дизел, в годините от "Б" група вие кой отбор бяхте, Нефтохимик или Нафтекс, че ми ги причисляваш в така наречаната си статистика.
За момчето, което казва, че били запазили отбора си и емблема, и идентичност, ще го попитам един просто въпрос : " Ако Събев, не ви ги беше подарил, повтарям, подарил на Танев (лека му пръст и на него), каква история, какъв Нефтохимик и какви работи щеше да ми говориш? Приятелите ви от Ботев като са от Сопот и нямат общо с истинската Тракия, разбирай Ботев, да не би да са от друг отбор и нещо им попречи да си празнуват 100 годишнитата, че и да ги поздравите? Айде моля ви се, честно...
Другите неща, които исках да напиша виждам, че няма смисъл, няма как да бъда разбранКакто и да е, успех на всички утре, кой за каквото се бори - да ходи на мач, да брои хората, да гледа футбол, да прави хайка 30 на 3 или каквото и да е там. Всеки заслужава животът си. Лека вечер.

[center]
[/center]
БУРГАС Е НА НЕФТОХИМИК

БУРГАС Е НА НЕФТОХИМИК
Как наскачат всякви зелени бойци като дойде мач с Урода..
Смешни сте !!! Какво значение има кои колко са и какви са ??? И двата отбора,а и футбола в Бургас са толкова зле,че подобни спорове на дребно са излишни.
Живейте си в измисления свят и не ни занимавайте с мантрите си.
И като отпаднем и се затрием,ще осмислим ли жалкия ви живот ??? А вие като отпаднете и се затриете ,ще ви топлят ли победите над нас ???
Не мисля !!!
И защо се опитвам да мисля,като на повечето бойци в темата не им се отдава.

Смешни сте !!! Какво значение има кои колко са и какви са ??? И двата отбора,а и футбола в Бургас са толкова зле,че подобни спорове на дребно са излишни.
Живейте си в измисления свят и не ни занимавайте с мантрите си.
И като отпаднем и се затрием,ще осмислим ли жалкия ви живот ??? А вие като отпаднете и се затриете ,ще ви топлят ли победите над нас ???
Не мисля !!!
И защо се опитвам да мисля,като на повечето бойци в темата не им се отдава.

[center]
[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]
NEFTOCHIMIK 1962 написа:На някои хора явно им е къса паметта и ще се наложи да им припомня: Тези два отбора са се срещали не два,а цели 5 пъти в официални мачове от 2005 до днес. 2 пъти в Б група през сезон 2006/07-2:0 за Нафтата и 1:1,2 пъти в А група-3:2 и 1:0 за Нефтохимик и веднъж за купата на България през 2006 г-1:1 и победа за Нефтохимик след дузпи
Ванка. Аз не случайно писах ТОЗИ Черноморец и ТОЗИ Нефтохимик...
ТОЗИ Черноморец е играл с оня Нафтекс. Забрави ли ?
ПС: Виждаш, ли как, като обичаш отбор забравяш за всичките му абривиатури, сливания, че дори и имената му...
И пак да попитам ? Когато нашия истинския Черноморец стана Черноморец Бургас София, къде бяхте вие ?
Защо тогава не ни напомняхте, кой е истинския Черноморец ? Честно казано гаврата, която Дражев си правеше последните
години с нашия Черноморец я няма нийде другаде. Всяко друго "възкръсване" е песен. Така, както вие позволихте Нефтохимик
да стане Нафтекс, така и ние приехме марката Черноморец в този му вариант. Дай боже, а и аз вярвам, че един хубав ден - нашата
котвичка отново ще си бъде на екипите ни и то там, където я помня, като малък - в средата на фланелката, в областта на слънчевия сплит, а отбора
там, където му е истинското място - на Акациите, където и вятъра помага на отбора...Честно казано - Мразя Лазур. Не е нашето място, не ми трепти
там. Колкото някое наемно жилище може да е мое, толкова и Лазур - мой. Дано доживеем отново...
Странно нещо е историята.... пречупена през "погледа" на т.н. футболен фен в зелен цвят.
Нека припомня няколко факта, за които вашите зелени гаулайтери (като Ж.Бъклев и др.) упорито мълчат... или може би не знаят!
1. В средата на последното десетилетие на 20в. се взе решение за преразпределяне на капиталите в Бг. Инициатор на тези мероприятия бе т.н.
"генералско движение " в бсп. За част от представителите на това движение им бе необходимо средство за отвличане на вниманието на масите
от тези кражби - т.е. древното римско правило " хляб и зрелища" и понеже българина се интересува и "разбира" най-много от политика и футбол...
От там тръгна разковничето, трябваше им нещо футболно.... И понеже за ограбване беше нарочен Нефтохим ( става дума само за бургаски окръг)
а за щастие в нефтохим имаше отбор... и "полезен" спортен отговорник в лицето на Ичо Порточанов.... определено подходяща комбинация!Толкова
за причините за появата на "явлението" нефтохимик.
2. Започна се с изграждането на представителен тим с привличането на подходящи играчи (друг е въпроса с какви средства - отделна тема)
И ДЕТСКО ЮНОШЕСТКА ШКОЛА - първо бяха откраднати 2-те юношески формации с треньор Рали Халачев, едната дори беше шампионска....
Освен това само с отбори от деца не става... Ичо отиде при Р.Халачев за спортните и технически методологии и медицинските картони на децата, пренесе ги пеша от 10 етаж (без асансьор) от блока зад операта. Още много мога да пиша но не е сега момента. Толкова за кражбите на школите и от къде се започна с това в Бургас...
3. Само за футболисти да се харчат толкова пари, започна да бие на очи, и тези господа решиха да използват за прикритие построяването на стадион!
Това беше невероятен параван за колосални кражби ..... ХОРА, С ТОЛКОВА СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ МОЖЕШЕ ДА СЕ ПОСТРОЯТ 2 МАРАКАНИ, а не този стадион
които дори не получи подходящ лиценз от уефа. Но разликата от строителството може да се види в Сл. бряг - за пример на "благодетеля" Ичо - хотел Фламинго,
на друг - хотел Лонгоза и т.н. Само като куриоз.... старото табло OMEGA навярно си го спомняте беше фактурирано за 850000 dm. а то беше 20годишно втора употреба! Но в тези мафиотски години за хората имаше "зрелища" и за парите на никой не се замисляше.... Факт за който няма коментар.
4. Относно спортните постижения на футболния клуб, същите тези "генерали" не позволиха на Ичо и компания да се доберат до някакво високо спортно отличие
Те бяха достояние на софийските отбори за които в пълна сила важеше същата закономерност но в национален мащаб - "хляб и зрелища"
5. "Странно" защо спада на заводския отбор започна с приватизацията на нефтохима..... За футбол в Бг. - Лукойл пари няма....
6. И понеже след приватизацията този стадион попадна в активите на нефтената компания, а тя нямаше нужда от него, се пристъпи към тройна сделка след която определени лица се сдобиха с известен брой бензиностанции, тръбопроводи, пласментно - снабдителни бази и др. А събев със стадион.... Факт
Мога да пиша още много но според мен това е достатъчно експозе и фактология в исторически аспекти, ако някой се интересува мога да споделя повече.
В общи линии се опитах да изложа причините за възхода и падението на заводския отбор - нещо което бе исторически предопределено! ФАКТ
Така че преди да се пените по форумите се запознайте с фактите .... и си извлечете изводите - ако можете де!
Нека припомня няколко факта, за които вашите зелени гаулайтери (като Ж.Бъклев и др.) упорито мълчат... или може би не знаят!
1. В средата на последното десетилетие на 20в. се взе решение за преразпределяне на капиталите в Бг. Инициатор на тези мероприятия бе т.н.
"генералско движение " в бсп. За част от представителите на това движение им бе необходимо средство за отвличане на вниманието на масите
от тези кражби - т.е. древното римско правило " хляб и зрелища" и понеже българина се интересува и "разбира" най-много от политика и футбол...
От там тръгна разковничето, трябваше им нещо футболно.... И понеже за ограбване беше нарочен Нефтохим ( става дума само за бургаски окръг)
а за щастие в нефтохим имаше отбор... и "полезен" спортен отговорник в лицето на Ичо Порточанов.... определено подходяща комбинация!Толкова
2. Започна се с изграждането на представителен тим с привличането на подходящи играчи (друг е въпроса с какви средства - отделна тема)
И ДЕТСКО ЮНОШЕСТКА ШКОЛА - първо бяха откраднати 2-те юношески формации с треньор Рали Халачев, едната дори беше шампионска....
Освен това само с отбори от деца не става... Ичо отиде при Р.Халачев за спортните и технически методологии и медицинските картони на децата, пренесе ги пеша от 10 етаж (без асансьор) от блока зад операта. Още много мога да пиша но не е сега момента. Толкова за кражбите на школите и от къде се започна с това в Бургас...
3. Само за футболисти да се харчат толкова пари, започна да бие на очи, и тези господа решиха да използват за прикритие построяването на стадион!
Това беше невероятен параван за колосални кражби ..... ХОРА, С ТОЛКОВА СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ МОЖЕШЕ ДА СЕ ПОСТРОЯТ 2 МАРАКАНИ, а не този стадион
които дори не получи подходящ лиценз от уефа. Но разликата от строителството може да се види в Сл. бряг - за пример на "благодетеля" Ичо - хотел Фламинго,
на друг - хотел Лонгоза и т.н. Само като куриоз.... старото табло OMEGA навярно си го спомняте беше фактурирано за 850000 dm. а то беше 20годишно втора употреба! Но в тези мафиотски години за хората имаше "зрелища" и за парите на никой не се замисляше.... Факт за който няма коментар.
4. Относно спортните постижения на футболния клуб, същите тези "генерали" не позволиха на Ичо и компания да се доберат до някакво високо спортно отличие
Те бяха достояние на софийските отбори за които в пълна сила важеше същата закономерност но в национален мащаб - "хляб и зрелища"
5. "Странно" защо спада на заводския отбор започна с приватизацията на нефтохима..... За футбол в Бг. - Лукойл пари няма....
6. И понеже след приватизацията този стадион попадна в активите на нефтената компания, а тя нямаше нужда от него, се пристъпи към тройна сделка след която определени лица се сдобиха с известен брой бензиностанции, тръбопроводи, пласментно - снабдителни бази и др. А събев със стадион.... Факт
Мога да пиша още много но според мен това е достатъчно експозе и фактология в исторически аспекти, ако някой се интересува мога да споделя повече.
В общи линии се опитах да изложа причините за възхода и падението на заводския отбор - нещо което бе исторически предопределено! ФАКТ
Така че преди да се пените по форумите се запознайте с фактите .... и си извлечете изводите - ако можете де!
ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС - ЗАВИНАГИ В СЪРЦЕТО МИ!
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.
Писането на български с латиница е като писането на стена с лайно - чете се, ама не е приятно.
-
- Контакти:
grud написа:Странно нещо е историята.... пречупена през "погледа" на т.н. футболен фен в зелен цвят.
Аз се интересувам и ако може да споделиш нещо повече ще съм благодарен.Видно е ,че не си Жоро Бъклев и няма да премълчиш като него ,пък си и запознат.Имам следните няколко въпроса:
Какво се случи в началото на 21 век и по-точно през 2005г с футболът в град Бургас?Имаше ли цел да се преразпредели един общински имот,ако има подобно нещо кой е този имот?Кой бе инициатор на това?Имаше ли"подходящ" спортен физкултурник , кой беше той и каква беше неговата роля?Изгради ли се подходящ тим за тази цел и и кой беше този тим?Малко след това дойде ли една футболна месия която предложи "хляб и зрелища" за отнемане на вниманието ,кой беше той и на каква длъжност беше той?След като започна да бие на очи харченето само на пари за футболисти,сменили ли се скъпото тревното покритие за по-малко от година което умишлено бе съсипано през това време като не се подържаше с предписаните химикали?Правиха ли се скъпи пиар кампании с цел задлъжняване на АД-то и още куп безумни разходи(наем от 100 00 за стадион на месец,безумни цени за лагери в два определени хотел,а заплати от 15 000-20000 за "месията" беше отреден лъвският пай от възнагражденията срещу 50 000 слагаше всеки месец подписа си и т.н и т.н)?Има ли връзка между фирмите кредитори на АД-то и някой от акционерите,ако има кой е той?Имаше ли хора фенове на този отбор на щатна заплата към клубът,за да няма неудобни въпроси от тяхна страна?Къде отидоха всички седалки и всичко от което можеше да се изкара някой лев от единствения читав актив на АД-то,кой ги взе и какво се случи с тях след като бяха демонтирани?
Имам още някои питания но ще трябва и да се работи.Лек ден,предварително благодаря за изчерпателните отговори!
Нефтохимик написа:grud написа:Странно нещо е историята.... пречупена през "погледа" на т.н. футболен фен в зелен цвят.
Аз се интересувам и ако може да споделиш нещо повече ще съм благодарен.Видно е ,че не си Жоро Бъклев и няма да премълчиш като него ,пък си и запознат.Имам следните няколко въпроса:
Какво се случи в началото на 21 век и по-точно през 2005г с футболът в град Бургас?Имаше ли цел да се преразпредели един общински имот,ако има подобно нещо кой е този имот?Кой бе инициатор на това?Имаше ли"подходящ" спортен физкултурник , кой беше той и каква беше неговата роля?Изгради ли се подходящ тим за тази цел и и кой беше този тим?Малко след това дойде ли една футболна месия която предложи "хляб и зрелища" за отнемане на вниманието ,кой беше той и на каква длъжност беше той?След като започна да бие на очи харченето само на пари за футболисти,сменили ли се скъпото тревното покритие за по-малко от година което умишлено бе съсипано през това време като не се подържаше с предписаните химикали?Правиха ли се скъпи пиар кампании с цел задлъжняване на АД-то и още куп безумни разходи(наем от 100 00 за стадион на месец,безумни цени за лагери в два определени хотел,а заплати от 15 000-20000 за "месията" беше отреден лъвският пай от възнагражденията срещу 50 000 слагаше всеки месец подписа си и т.н и т.н)?Има ли връзка между фирмите кредитори на АД-то и някой от акционерите,ако има кой е той?Имаше ли хора фенове на този отбор на щатна заплата към клубът,за да няма неудобни въпроси от тяхна страна?Къде отидоха всички седалки и всичко от което можеше да се изкара някой лев от единствения читав актив на АД-то,кой ги взе и какво се случи с тях след като бяха демонтирани?
Имам още някои питания но ще трябва и да се работи.Лек ден,предварително благодаря за изчерпателните отговори!
И двамата сте прави.
За съжаление крайния резултат е , че в момента текат последните професионални мачове на отбори от Бургас.
На път сме да останем без професионален футбол и без градски стадион , но най-малка вина за това имат пишештите тук.
Малоумните заяждания , закани и идиотски саморазправи в това време са като пир по време на чума.